Νηπιαγωγείο Hellas
danikas_dimitris

Δημήτρης Δανίκας

Νηπιαγωγείο Hellas

Τα  πράγματα  έχουν ως εξής: Η  Ελλάδα έχει  απομακρυνθεί από   την Ευρωπαική Ενωση. Από το  κέντρο  του ευρωπαικού σύμμαντος,  δηλαδή το  Βερολίνο

Η Ελλάδα απομακρύνθηκε για δύο λόγους: ο πρώτος επειδή η γερμανική καγκελαρία σφυρίζει αδιάφορα. Σχετικά με τις απαιτήσεις, τις απειλές και τους τραμπουκισμούς του ψευτοσουλτάνου. Ο δεύτερος επειδή η Ευρωπαική Ενωση δεν διαθέτει στρατιωτικό μηχανισμό άμυνας. Επομένως που να πας; Στην αγκαλιά του εκάστοτε πλανητάρχη θα πας!

Η Γερμανία διαθέτει άριστες σχέσεις τόσο με την Τουρκία όσο και με την Ρωσία. Από το αέριο της Μόσχας τροφοδοτεί την βιομηχανική της παραγωγή. Κρίσιμο αυτό. Η Γερμανία στηρίζεται αποκλειστικά στη βιομηχανική της υπερ-δραστηριότητα. Επομένως αγκαλιά με τον Πούτιν.

Η Γερμανία αγαπά Τουρκία. Για πολλούς λόγους. Οπως φτηνό εργατικό δυναμικό. Οπως γερμανικές βιομηχανικές μονάδες εγκατεστημένες στη γειτονική χώρα. Οπως το στρατιωτικό «υλικό» που αγόρασε ο ψευτοσουλτάνος από το Βερολίνο.

Παρεμπιπτόντως λέω τώρα εγώ. Μπας και μέρος αυτού του πανάκριβου «υλικού» κατέληξε στο ψευτοκράτος της Κύπρου; Μπας δηλαδή και η Μέρκελ από τη μια παριστάνει την φίλη της Ελλάδας και από την άλλη τροφοδοτεί με σύγχρονα στρατιωτικά όπλα τον ψευτοσουλτάνο, ώστε εκείνος να τα χρησιμοποιήσει τόσο εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας, όσο και στο μέλλον εναντίον Ελλάδας;

Με απλά λόγια αν συμβαίνει κάτι τέτοιο τότε στην πραγματικότητα το Βερολίνο λειτουργεί ως εχθρική χώρα απέναντι σε δύο συμμάχους τόσο της Ευρωπαικής Ενωσης όσο και του σκληρού πυρήνα του ευρώ!

Τι να κάνει ο Κυριάκος; Να βγει και να καταγγείλει την Μέρκελ; Να τα σπάσει με την Γερμανία; Και πως θα το κάνει αυτό τη στιγμή που ξεροσταλιάζει και ίσως παρασκηνιακώς να εκλιπαρεί το Βερολίνο για μείωση του πλεονάσματος; Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα. Αυτή είναι η μοίρα της Σωρρακώσταινας Η εξάρτησή της, η υποταγή της και η διαρκής απειλή από Τουρκία.

Κλείσιμο
Πάμε τώρα στο ψητό. Δηλαδή στην επικείμενη σύσκεψη, στη γερμανική πρωτεύουσα με θέμα την επίλυση της κρίσης στη Λιβύη.

Προφανώς ο ψευτοσουλτάνος έθεσε βέτο. Δηλαδή θα διαμήνυσε στην Μέρκελ «αν προσκαλέσεις την Ελλάδα εγώ θα σαμποτάρω με κάθε τρόπο τη σύσκεψη στο Βερολίνο».

Προφανώς ο Μέρκελ θα υπολόγισε όχι μόνο την απειλή του Ερντογάν και αλλά το γεγονός πως αν η Ελλάδα κάτσει στο ίδιο τραπέζι με Τουρκία, τότε η συζήτηση θα εκτροχιαστεί και έτσι θα επικεντρωθεί στο παράνομο μνημόνιο Τουρκίας-Λιβύης.

Προφανώς η Μέρκελ υπολόγισε και τους δύο παράγοντες. Και την θέση της Τουρκίας και τη δική μας διεθνή εκστρατεία εναντίον παράνομου μνημονίου.

Οσο για την πρόσκληση προς την Τουρκία ο λόγος είναι ένας και απλός. Ο Ερντογάν έχει βάλει πόδι στη Λιβύη. Εχει διεισδύσει. Είναι βασικός, πρωταγωνιστικός σύμμαχος του Σάρατζ. Είναι γεωστρατηγικός περιφερειακός «παικταράς». Γι αυτό!

Οπότε επιστεέφουμε στα ίδια και τα ίδια. Εμείς τι ακριβώς είμαστε; Ούτε βιομηχανική δύναμη, Ούτε τεχνολογική πρωτοπορία. Ούτε γεωργική ανωτερότητα. Ούτε δυνατή οικονομία. Ούτε περιφερειακή υπερδύναμη. Ούτε τίποτα.

Τι είμαστε; Μύκονος, Σαντορίνη, παραλίες, γαλάζια, καθαρά νερά, AirBnB, γκαρσόνια, φραπέ, musaka, suvlaki, και όλα τα συμπαρομαρτούντα!

Α και κάτι ακόμα. Δανεικά και γκρίνια. Πως κάναμε στο Νηπιαγωγείο; Κυρία, κυρία ο πισινός μου με ενοχλεί και με βρίζει. Να τον κάνετε ντα ντα κυρία!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ