Πάντα κορόιδο
danikas_dimitris

Δημήτρης Δανίκας

Πάντα κορόιδο

Οποιος πλανάται με τη φρούδα ελπίδα πως ο επόμενος πρόεδρος της Τουρκίας θα είναι καλύτερος από τον Ερντογάν είναι αθεράπευτα «τυφλός». Ο Τούρκος ψευτοσουλτάνος, λοιπόν, έχει οργανώσει βιομηχανία απαιτήσεων, απειλών, εκβιασμών και πολεμικών μετώπων. Ενα από τα πιο κερδοφόρα προϊόντα είναι το Προσφυγομεταναστευτικό ή το Μεταναστευτοπροσφυγικό.

Με πολλές παραμέτρους αυτό το «προϊόν». Η πρώτη προκαλείται από τις πολεμικές επιχειρήσεις στο μέτωπο της Συρίας. Ετσι η Τουρκία αναδεικνύεται η μεγαλύτερη περιφερειακή δύναμη της περιοχής. Ετσι αυτές οι πολεμικές επιχειρήσεις σπρώχνουν στην έξοδο και την προσφυγιά εκατοντάδες χιλιάδες «ερείπια». Και έτσι η Τουρκία, από την άλλη, μαντρώνει πρόσφυγες με αντάλλαγμα ευρωπαϊκά «γρόσια» πολλά.

Δηλαδή ο Τουρκαλάς και βομβαρδίζει, και σκοτώνει, και μαντρώνει. Ο κακός και ο καλός μπάτσος. Ο κακός βασανίζει και θερίζει. Ο καλός περιθάλπει. Στο πρόσωπο του Ερντογάν η υποκρισία βρήκε τον πιο ελκυστικό εραστή της.
Παράλληλα με τις πολεμικές επιχειρήσεις το εκάστοτε κατεστημένο της Τουρκίας συνάπτει μόνιμες και σταθερές σχέσεις με εφαλτήριο την αγορά σύγχρονων οπλικών συστημάτων. Κυρίως από τις ΗΠΑ και δευτερευόντως από τη Ρωσία. Ετσι, με τη ροή χρημάτων στις πολεμικές βιομηχανίες αυτών των χωρών, αλλά και με το ακλόνητο επιχείρημα γεωστρατηγικού πλεονεκτήματος φλερτάρει και με τους δύο. Κι έτσι Ουάσινγκτον, με ή χωρίς Ντόναλντ Τραμπ, πάντα θα είναι πλαγίως ή ευθέως με το πλευρά της Αγκυρας.

Η Ελλάδα είναι δεδομένη. Δική τους. Για πάντα. Είτε με ταχαριστερό Τσίπρα είτε με ταχαδεξιό Κυριάκο. Η Τουρκία ταλαντευόμενη. Επίτηδες. Οσο ο Ερντογάν κάνει κόνξες τόσο η Ουάσινγκτον ενδίδει. Μια υποταγμένη σύντροφος θεωρείται δεδομένη. Η ανυπότακτη πιο ελκυστική και πιο επιθυμητή. Στοιχειώδες.

Η δεύτερη παράμετρος του Προσφυγομεταναστευτικού έχει να κάνει με το εδαφικό. Το σχέδιο της Αγκυρας είναι να μαντρώσει εκατομμύρια «ερειπίων» σε εκείνη τη γεωγραφική φέτα ανάμεσα σε Τουρκία και Συρία. Ετσι θα αποκτηθεί μόνιμο «αλεξίσφαιρο γιλέκο» φτιαγμένο από εκατομμύρια μελλοθάνατους. Ετσι θα ανάψει φιτίλι ανάμεσα σε Συρίους και Κούρδους. Κι έτσι πιστεύει ότι θα χαλάσει τα σχέδια των Αμερικανών σχετικά με τη δημιουργία κουρδικού κράτους.

Η τρίτη παράμετρος έχει να κάνει με τη λυκοφιλία Τουρκίας - Ευρωπαϊκής Ενωσης. Ο Ερντογάν διαμηνύει «δώστε γρόσια, αλλιώτικα θα ανοίξω την κάνουλα». Οι Ευρωπαίοι προκειμένου να αποφύγουν τσουνάμι προσφυγικό ταΐζουν με γρόσια τον Τούρκο «κολλητό». Και όπως τα εκατομμύρια των προσφύγων λειτουργούν σαν αλεξίσφαιρο γιλέκο, έτσι και η Ελλάδα λειτουργεί ως ευρωπαϊκή χωματερή ανθρώπινων ψυχών.

Κλείσιμο
Με απλά λόγια, ο Τούρκος κερδίζει παντοιοτρόπως. Το Προσφυγομεταναστευτικό είναι κερδοφόρο, λειτουργικό και αποτελεσματικό. Ο Ελληνας που ούτε βομβαρδίζει, ούτε καταστρέφει, ούτε σκοτώνει, όχι μόνο δεν κερδίζει αλλά χάνει διαρκώς. Εκ δυσμών και εξ ανατολών. Από τα δυτικά τα σύνορα ερμητικά κλειστά. Κρατήστε τους εσείς, κορόιδα ελληνικά. Από τα ανατολικά όλο και μας πλημμυρίζουν κύματα προσφυγομεταναστευτικά. Ετσι εκ των δύο «συμμαχικών» πλευρών το κορόιδο γρονθοκοπείται ανηλεώς!

Με μια κουβέντα, ο ψευτοσουλτάνος απειλεί και προειδοποιεί: Γκιαούρη, θέλεις ηρεμία; Ε, τότε κάτσε στο τραπέζι. Δεν θέλεις; Ε τότε πάρε να 'χεις. Και οι Ευρωπαίοι; Οι σύμμαχοι; Οι φίλοι; Το ΝΑΤΟ; Πάντα στην ίδια γραμμή. Βρείτε τα! Μια φορά κορόιδο, πάντα κορόιδο!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ