Άπατη εις τριπλούν
danikas_dimitris

Δημήτρης Δανίκας

Άπατη εις τριπλούν

Ας υποθέσουμε ότι είσαι ψηφοφόρος του Αλέξη Τσίπρα. Ας υποθέσουμε ότι δεν προέρχεσαι από εκείνη τη μεγάλη μερίδα των Πασόκων που πιστεύουν ότι η μετενσάρκωση του τιτάνα Ανδρέα Παπανδρέου είναι ο Αλέξης Τσίπρας

Ας υποθέσουμε, λοιπόν, ότι λόγω ιδιαίτερων ικανοτήτων λαμβάνεις από ιδιωτική εταιρεία περί τα δύο χιλιάρικα μηνιαίως, Τουτέστιν, μαζί με τα δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα και το επίδομα θερινών διακοπών 28 ετησίως. Πόσα είπατε; Ρωτάει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. Μα εσύ, αγαπητέ μου, είσαι ζάπλουτος. Για φέρε τα μισά. Και λίγα είναι!

Κάπως έτσι αυτή η κατηγορία υψηλά αμειβόμενων εργαζομένων κατέληξε στη μικρομεσαία κατηγορία. Κάπως έτσι από το δικό τους μερίδιο αποκτήθηκε αυτό το γιγαντιαίο πλεόνασμα. Κάπως έτσι αυτή η κατηγορία λειτούργησε ως δεξαμενή πόρων του Δημοσίου. Και κάπως έτσι όλοι αυτοί οι συμπολίτες μας μετατράπηκαν σε αμνοερίφια προς σφαγή.

Την ίδια στιγμή ο «αριστερός» Τσίπρας χαϊδεύει τους από πάνω. Την ίδια στιγμή ο «αριστερός» Τσίπρας θεωρείται από τους από πάνω, από το ρετιρέ, ο πιο καλός μαθητής, ο ευεργέτης και ο πιο πρόθυμος του πολιτικού προσωπικού.

Με απλά λόγια, ευεργέτης των από πάνω. Γδάρτης των μικρομεσαίων. Και φυσικά, φιλάνθρωπος των από κάτω. Τι να πάρει απ’ αυτούς; Απ’ το τίποτα το τίποτα. Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος!

Ολα αυτά τα προκαταρκτικά σχετικά με τη λίστα μέτρων που ανακοινώθηκε προσφάτως - προφανώς για προεκλογικούς σκοπούς. Προφανώς για μείωση της ψαλίδας από τη Νέα Δημοκρατία. Προφανώς για την επιστροφή κάποιας μερίδας ψηφοφόρων στον «αριστερό» μπερντέ του Αλέξη Τσίπρα.

Το πλεόνασμα προέκυψε από την άγρια και αδυσώπητη, από τη θηριώδη και πρωτοφανή φοροεπιδρομή στα πορτοφόλια κυρίως των μικρομεσαίων πολιτών. Το μεγαλύτερο μέρος της επιστροφής του πλεονάσματος θα καταλήξει προς τα «υπόγεια» του πληθυσμού. Με τη μορφή επιδομάτων και άλλων «ανακουφιστικών» μέτρων. Το χειρότερο όλων; Η μεγάλη απάτη αυτής της παροχολογίας είναι το γεγονός πως από τα εκατό που άρπαξαν με τη φοροεπιδρομή θα επιστραφούν τα δέκα. Και ούτε...

Με απλά λόγια, πρώτα το γδάρσιμο. Πρώτα η φοροληστεία. Προς όλους αυτούς που δηλώνουν τα εισοδήματά τους. Δηλαδή τους νομοταγείς και τους κανονικούς, Και στη συνέχεια με ένα μικρό μερίδιο από τους «γδαρμένους» ασκείται η λεγόμενη «αριστερή», κοινωνική πολιτική.

Μεγαλύτερη κοροϊδία απ’ αυτή την κακοστημένη παράσταση του «αριστερού» Αλέξη Τσίπρα δεν τόλμησε να σκεφτεί, να σχεδιάσει και να εφαρμόσει κανένας νοσηρός εγκέφαλος του «παλιού», του δεξιού ή του σοσιαλδημοκρατικού πολιτικού προσωπικού. Πρώτα αρπάζω και ύστερα από τα «κλοπιμαία» επιστρέφω το κατιτίς. Ετσι «αγοράζω» ψήφους. Ετσι παριστάνω τον ευαίσθητο, τον αλληλέγγυο και τον φιλάνθρωπο. Ετσι παριστάνω τον νέο, τον άφθαρτο και τον ηθικά αδιάβλητο.

Και κάτι ακόμα. Σχετικά με τις επιδοτήσεις. Με τα «φραγκοδίφραγκα» προς «ασθενείς» και «οδοιπόρους». Ο,τι χειρότερο μπορεί να συμβεί σε αυτή την κατηγορία των απροστάτευτων συμπολιτών μας.

Κλείσιμο
Γιατί με τα επιδόματα «αγοράζω» ψήφους. Γιατί με τα επιδόματα ο ανήμπορος μετατρέπεται σε επαίτη και παρία. Γιατί με τα επιδόματα ο παρίας χάνει κάθε ίχνος αυτοεκτίμησης και αξιοπρέπειας. Και έτσι, όλα αυτά τα πλάσματα «ενός κατώτερου θεού», με αυτή τη χαμηλή αυτοεκτίμηση, εγκαταλείπουν κάθε προσπάθεια για μια καλύτερη ζωή.

Επομένως, τριπλή η εξαπάτηση της ελληνικής κοινωνίας. Το πλεόνασμα προέκυψε αποκλειστικά από τις τσέπες των σκληρά εργαζόμενων «αμνοεριφίων». Από τη νόμιμη ληστεία διέφυγαν οι συνήθεις κοπανατζήδες και πρωταθλητές της φοροδιαφυγής. Και το ποσό της επιστροφής αποτελεί μικρό μέρος της άγριας φοροεπιδρομής.

Οπως με το γκρέμισμα των μνημονίων. Οπως με την «αριστερή» πολιτική. Οπως με το «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο». Οπως με όλα. Μπροστά σ’ αυτή την τριπλή εξαπάτηση με τη λίστα «ανακουφιστικών» μέτρων κάθε δεξιά πολιτική φαντάζει περίπου κομμουνιστική!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ