Όσο και να τον «πλένεις» το σαπούνι σου χαλάς
danikas_dimitris

Δημήτρης Δανίκας

Όσο και να τον «πλένεις» το σαπούνι σου χαλάς

Σεισμικές δονήσεις στα θεμέλια της πράσινης παράταξης

Μικρές μεν αλλά αποκαλυπτικές δε. Γνωστές σε όλους. Απόδειξη; Διευρύνεται η απόσταση που χωρίζει το κόμμα του Κασσελάκη από το αντίστοιχο του Νίκου Ανδρουλάκη. Όχι μόνο διευρύνεται, αλλά και παγιώνεται η δεύτερη θέση για τον Κασσελάκη και η τρίτη και καταιδρωμένη για τον Ανδρουλάκη.

Ασε που μπορεί το ακόμα χειρότερο να συμβεί. Ο Κυριάκος Βελόπουλος που στην Βόρεια Ελλάδα έχει πάρει κεφάλι, ακόμα και από τη Νέα Δημοκρατία, στο τέλος να εξασφαλίσει την τρίτη θέση και έτσι ο Νικόλας ακόμα πιο κάτω να βρεθεί. Ο εφιάλτης στον δρόμο για τις κάλπες.

Και τότε; Μα τότε ολοκληρωτική ταραχή. Τότε οι μνηστήρες θα ζητήσουν εξηγήσεις. Τότε δημοσίως θα τα φορτώσουν όλα στον αρχηγό τους. Ο οποίος, παρεμπιπτόντως έχει καταναλώσει άφθονο πολιτικό χρόνο παίζοντας τον ρόλο του θύματος των υποκλοπών. Τότε γυμνός ο βασιλιάς.

Τότε οι μνηστήρες θα επιτεθούν. Τότε η καρέκλα του αρχηγού θα τρίζει μέχρι να σωριαστεί εντελώς. Τότε το αφήγημα των υποκλοπών θα καταλήξει στα σκουπίδια. Γιατί κανείς και πουθενά δεν έκοψε, πρώτος το νήμα των αναμετρήσεων παριστάνοντας το θύμα.

Εχεις θέσεις; Ποιες είναι αυτές; Εχεις λόγο; Ποιος είναι αυτός; Αραγε ποιες οι διαφορές ανάμεσα σε εσένα και στις φιλελεύθερες πολιτικές του Κυριάκου Μητσοτάκη; Και κάτι ακόμα. Η σοσιαλδημοκρατία συρρικνώνεται διαρκώς και ολοταχώς.

Το ΠΑΣΟΚ τραμπαλίζεται μεταξύ των παρυφών της γαλάζιας παράταξης και των αριστερών θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ. Με απλά λόγια ποιος ο λόγος της ύπαρξής του; Πάντως η ηγετική λάμψη του Ανδρουλάκη δεν είναι ένας απ αυτούς. Ποια λάμψη και ποια ακτινοβολία; Ούτε μισή!

Ο Κασσελάκης ως πρωταθλητής στην επικοινωνία προσελκύει και ταυτοχρόνως εκτοπίζει από το κάδρο τον Ανδρουλάκη. Ο Κασσελάκης δεν είναι «προιόν» του κομματικού σωλήνα. Ο Νίκος Ανδρουλάκης γνήσιο τέκνο του πράσινου κομματικού σωλήνα. Ειδικός σε οργανωτικά ζητήματα. Όμως εντελώς άχρωμος και «άοσμος» ως ηγετική προσωπικότητα.

Είναι χαρακτηριστικό το αποτέλεσμα των δημοσκοπήσεων. Ο πράσινος αρχηγός στην ερώτηση αν είναι κατάλληλος γι αυτόν τον ρόλο, εισπράττει το ένα τρίτο απ αυτούς που δηλώνουν πως θα ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ. Απίστευτο. Σα να λένε καλό το κόμμα, είμαι πιστός στο ΠΑΣΟΚ, αλλά ο αρχηγός εντελώς αδιάφορος και μάλλον είναι εμπόδιο και πρόβλημα για την εκτίναξη του κόμματος προς κατάληψη της δεύτερης θέσης.

Και είναι ακόμα πιο δυσάρεστο γι αυτόν το γεγονός ότι ενώ υπήρξε ευρωβουλευτής στο πρόσφατο παρελθόν, τα δημοσκοπικά ευρήματα για τις επερχόμενες ευρω-εκλογές παραμένουν στάσιμα και μάλλον δυσάρεστα.

Κλείσιμο
Που πάει να πει κάτι ακόμα πιο θλιβερό: μάλλον είσαι ακατάλληλος ακόμα και για ευρω-βουλευτής. Απίστευτο.

Ατάραχος ο Νικόλας; Εξωτερικά. Μόνο εξωτερικά. Θα μου πείτε πως ουδείς πολιτικός εγκαταλείπει, προληπτικά, την καρέκλα της εξουσίας. Σωστά. Γιατί πάντα, σ αυτές τις περιπτώσεις, συμβαίνει αυτό που λέει ο απλός, σοφός λαός: όσο και να τον «πλένεις» το σαπούνι σου χαλάς!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network