Πίτουρα και Κότες
danikas_dimitris

Δημήτρης Δανίκας

Πίτουρα και Κότες

Όλα τα δέχομαι. Με όλα συμφωνώ. Ούτε δραχμή πήρε. Ούτε διεφθαρμένος είναι. Ούτε τίποτα από τους Κουτσολιούτσους και το Folli Follie. Τίποτα το μεμπτό. Καθαρός ο Μάκης Μπαλαούρας. Του Νομού Ηλείας. Τα δέχομαι όλα. Ασε το ηρωικό του παρελθόν. Τι άλλο να πω!

Αλλά Μάκη μου τι ήθελες και αντάλλασσες ηλεκτρονικές επιστολές μ αυτή την εταιρεία; Γιατί το έκανες αυτό; Για να βοηθήσεις; Να μην κλείσουν τα υποκαταστήματα και οι εργαζόμενοι βρεθούν στην ανεργία; Επειδή κάποιος ανώτερος σε «έσπρωξε»; Χάριν εταιρείας ελληνικών συμφερόντων; Μα ήξερες πως είναι γίγαντας με πήλινα πόδια. Εζεχνε η εταιρεία. Από όπου κι αν την πιάσεις. Στοιχειώδες

Θα πεις ότι στην Βουλή και η Νέα Δημοκρατία συμφώνησε με την τροπολογία. Θα πεις, ακόμα, πως όλα αυτά είναι στημένα. Πως πρόκειται περί αντιπερισπασμού. Πως έτσι η κυβέρνηση επιχειρεί να αποπροσανατολίσει. Να εκτροχιάσει την κοινή γνώμη. Να ενοχοποιήσει τον αθώο. Να βγει στον αφρό. Να κατεδαφίσει το «ηθικό πλεονέκτημα» του ΣΥΡΙΖΑ. Μεταξύ μας τώρα. Ένα πλεονέκτημα καιρό τώρα κατεδαφισμένο και τοποθετημένο σε μάντρα παλιών, χρησιμοποιημένων υλικών

Τα δέχομαι όλα. Τι άλλο να σου πω. Όμως το ερώτημα παραμένει. Τι στο καλό ήθελες εσύ να ανταλλάσσεις επιστολές με τους Κουτσολιούτσους; Η απορία μου παραμένει ανοικτή. Αναπάντητη.

Κατάλαβες τώρα; Φυσικά η εξουσία. Φυσικά η αλαζονεία. Φυσικά αυτό που λέει ο απλός λαός «όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα τον τρων οι κότες». Η δεξιά γνωρίζει να χειρίζεται την εξουσία. Εσύ και όλοι όπως κι εσύ δεν ξέρεις που παν τα τέσσερα. Αντε τώρα να τους πείσεις πως δεν είσαι διαπλεκόμενος. Αντε τώρα να αποδείξεις πως είσαι ολότελα αθώος. Αντε τώρα να σε πιστέψουν. Αντε τώρα να αποφύγεις το γνωστό «όλοι το ίδιο είναι, για την βολή τους και στα τέτοια τους ο φτωχός»

Κλείσιμο
Ξέρεις γιατί; Επειδή Νίκος Παππάς. Επειδή πολλά έχουν αποκαλυφθεί. Επειδή και συντρόφια της δικής σου παράταξης έπαιξαν, «συνομίλησαν», αποκαλύφθηκαν και στη σέντρα βρέθηκαν. Γι αυτό.

Ξέρεις γιατί; Επειδή αυτό το τίμημα της εξουσίας. Αυτή η αλλοτρίωση της δικής σου Αριστεράς. Επειδή εσείς με τον Καλογρίτσα. Επειδή οι τηλεοπτικές άδειες. Επειδή Σάμπυ Μιωνή. Επειδή φτιάξατε το δικό σας σύστημα εξουσίας. Επειδή όπως έλεγε η νόνα μου «παιδάκι μου όπως έστρωσες θα κοιμηθείς»

Μα είναι γνωστό. Μόνο που το ξεχνούν όσοι μέσα στο ντελίριο του θριάμβου και των τάχα μου αλλαγών, κολυμπάνε σε ωκεανούς ψευδαισθήσεων και αυταπατών. Αυτό είναι το τίμημα των εύκολων «ανατροπών». Πως δηλαδή μέσα στην εξουσία θα καταφέρεις να χτυπήσεις την εξουσία. Αρες μάρες κουκουμάρες

Όταν διαχειρίζεσαι το σύστημα. Όταν είσαι της ερασιτεχνικής κατηγορίας. Και όταν η πλάνη σε κάνει να πιστεύεις πως εσύ είσαι με τον λαό, οι άλλοι με τον πλούσιο αφεντικό. Ε τότε και απογοητεύεις. Και σε τυλίγουν σε μια κόλα χαρτί. Και το όνομά σου περιφέρεται στα Media. Και σε κάνουν μια χαψιά. Και στο τέλος στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα

Τα μεταξωτά βρακιά δεν ταιριάζουν σε μια αυθεντική Αριστερά. Και τώρα Μάκη μου άντε να αποδείξεις πως δεν είσαι ελέφαντας. Αντε γεια!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ