Πόσο πιο χαμηλά ακόμα!
stefanakidis

Βασίλης Στεφανακίδης

Πόσο πιο χαμηλά ακόμα!

Οι μέρες που ζούμε, δεν έχουν προηγούμενο στα πολιτικά πράγματα από την μεταπολίτευση και εντεύθεν.

Η κατάπτωση των αξιών και της ηθικής θαρρώ πως έχει πιάσει πάτο από τα έργα και τις ημέρες μιας καταρρέουσας μειοψηφικής κυβέρνησης που διαρκώς μηχανεύεται κόλπα και τερτίπια για να κερδίσει λίγο ακόμα χρόνο στην εξουσία, γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων της θεσμούς και πολίτες. Βουλευτές που επελέγησαν από τους ψηφοφόρους για να υπηρετήσουν το πρόγραμμα και τις αρχές ενός κόμματος (λέμε τώρα!), περιφέρουν το σαρκίο αλλά και την ψήφο τους στο μεγάλο κυβερνητικό παζάρι επινοώντας τις πιο απίθανες δικαιολογίες.

Οι ιδεολογικές γραμμές εξαφανίστηκαν ως δια μαγείας, η προϊστορία του καθενός(κάποιοι βέβαια δεν έχουν να επιδείξουν κάτι σπουδαίο) πετάχτηκε στα σκυλιά και δημιουργήθηκε ένας ετερόκλητος εσμός με μόνη συγκολλητική ουσία, λίγα ακόμα μηνιάτικα και θολές υποσχέσεις βολέματος και για την επομένη των εκλογών.

Το ξέρουν και οι ίδιοι άλλωστε πως περίπτωση διάσωσης δεν υπάρχει και πως σύντομα θα πάνε από εκεί που ήρθαν. Επομένως ό,τι προλάβουν να χαρούν από τα καλά της εξουσίας στο διάστημα που απομένει μέχρι την εκλογική αναμέτρηση. Πολύ περισσότερο δε , για όσους κατέχουν και υπουργικούς θώκους που δεν πρόκειται να ξαναδούν στον αιώνα τον άπαντα.

Όμως αυτοί οι χαμερπείς τύποι που ούτως ή άλλως δεν διαθέτουν τη στοιχειώδη αξιοπρέπεια, δεν μπορούν έστω να αναλογισθούν τι κακό κάνουν στο ίδιο το δημοκρατικό μας πολίτευμα και τι ανέμους σπέρνουν; Δεν βλέπουν πως με τις πομπές τους απαξιώνουν συνολικά το πολιτικό σύστημα και καταστρέφουν την εικόνα των πολιτικών στα μάτια των πολιτών;

Δεν μπορούν να καταλάβουν πως γίνονται οι ίδιοι ο μοχλός ανόδου των λαϊκιστών και των ακροδεξιών μορφωμάτων που έχουν ως καταστατική επιδίωξη τους την κατάργηση του δημοκρατικού μας πολιτεύματος; Δεν βλέπουν καν τις δημοσκοπήσεις και την άνοδο της ακροδεξιάς;

Και καλά ο κ. Τσίπρας μέσα στον πανικό του να προλάβει να φέρει κάποια θετικά μέτρα και να μην πάει σε εκλογές έχοντας στο αφήγημα του μόνο την βρώμικη δουλειά που του ανέθεσαν και την έφερε εις πέρας, θα συνεργαστεί και με τον διάβολο και με όλα τα σκύβαλα που στείλαμε εμείς, ο σοφός λαός (τρομάρα μας),να μας εκπροσωπήσουν στο ναό της Δημοκρατίας.

Κλείσιμο
Δεν ορρωδεί προ ουδενός και θα κάνει τα πάντα και θα κατέβει όλα τα σκαλιά της αναξιοπρέπειας προκειμένου να πετύχει μια... αξιοπρεπή ήττα. Θα ναρκοθετήσει ό,τι μπορεί ώστε ο διάδοχος του να μην ξέρει τι να πρωτοσυμμαζέψει. Θα βάλλει ανθρώπους του στον κρατικό μηχανισμό και στη δικαιοσύνη ώστε να δημιουργούν προβλήματα στους επόμενους και να είναι χρήσιμοι στον μεθεπόμενο γύρο αναμέτρησης.

Τη χώρα αυτή όμως τη σκέφτεται κανείς; Τους πολίτες που ζουν με την ψυχή στο στόμα καθημερινά τους σκέφτονται καθόλου; Τις υποχρεώσεις που έχουν αναληφθεί έναντι των δανειστών για τα πολλά επόμενα χρόνια τις σκέφτονται.

Όχι. Και γι αυτό αθετούν και κωλυσιεργούν εκμεταλλευόμενοι την τυπική έξοδο από τα προγράμματα και τη γενικότερη χαλαρότητα στα Ευρωπαϊκά όργανα εν όψει ευρωεκλογών και αλλαγής προσώπων. Εκμεταλλεύονται επίσης το credit από τη συμφωνία των Πρεσπών και ετοιμάζονται μέχρι και να νομοθετήσουν εκκρεμή ζητήματα όπως η αντικατάσταση του νόμου Κατσέλη και οι 120 δόσεις στην εφορία μονομερώς, αφού η συναίνεση από τους δανειστές δεν υπάρχει.

Ας φανούμε εμείς καλοί στον κόσμο κι ας τραβήξουν τ' αυτιά του επόμενου οι δανειστές σκέφτονται κουτοπόνηρα. Όπως δηλαδή και στις δικαστικές εκκρεμότητες με το δόγμα Ρασπούτιν. Εξαγγείλτε μερικές διώξεις αντιπάλων τώρα, να κάνουμε τη δουλειά μας κι ας δικαιωθούν στο μέλλον.

Όλη αυτή η μπόχα όμως που αναδύεται από τέτοιου είδους επιλογές, μας πλήττει όλους. Σκεπτόμενους και μη, λογικούς και παράφρονες, φτωχούς και πλούσιους, ορθολογιστές και αριβίστες, εργαζόμενους και άνεργους, ρομαντικούς και ρεαλιστές.

Γι αυτό πρέπει να τελειώνουμε με αυτό το τσίρκο μια ώρα αρχύτερα και πάντως πριν είναι αργά.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ