Ποιος έχασε την τσίπα, για να τη βρουν αυτοί!
stefanakidis

Βασίλης Στεφανακίδης

Ποιος έχασε την τσίπα, για να τη βρουν αυτοί!

Η πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού είχε πει ο Μπίσμαρκ .Δεν έδωσε βέβαια πρόσθετες επεξηγήσεις

Αν για παράδειγμα σ 'αυτή την επιδίωξη του εφικτού, πρέπει να συνυπάρχουν η ηθική, η αξιοπρέπεια, ο πατριωτισμός, η ειλικρίνεια, ο σεβασμός της βούλησης του λαού και η ανιδιοτέλεια.

Τις τελευταίες μέρες, παρακολουθούμε με ανοικτό το στόμα από την έκπληξη, όλα αυτά που συμβαίνουν στην ελληνική πολιτική σκηνή κι ευχόμαστε να μην είναι αλήθεια αλλά ένας ενύπνιος εφιάλτης. Δεν είναι μόνο ο παραλογισμός, δεν είναι μόνο η κατακρήμνιση όλων των κοινοβουλευτικών, κομματικών και πολιτικών αξιών, είναι κυρίως η εν ψυχρώ εκτέλεση της αλήθειας σχεδόν απ' όλους όσους μετέχουν σ' αυτό το πρωτοφανές αλισβερίσι.

Αποχωρεί ο κυβερνητικός εταίρος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Καμένος αλλά δεν τον ακολουθούν οι περισσότεροι από τους βουλευτές και υπουργούς του, οι οποίοι αίφνης ανακάλυψαν πως στο βάθος-βάθος ήταν πάντα αριστεροί και γι αυτό μένουν ώστε να εφαρμοστεί για μερικούς μήνες ακόμα η αριστερή πολιτική!

Οι τρεις όμως που αποχώρησαν γιατί είναι ultra Μακεδονομάχοι, καταγγέλλουν τώρα τους πρώην συναδέλφους τους από προδότες, αποστάτες , καρεκλοκένταυρους ως χουντοβασιλικούς.
Αυτά τα κατάλαβαν τώρα. Μέχρι χθες δεν ήξεραν τίποτα.

Αλλά τα πυρά δεν περιλαμβάνουν όλους, γιατί κάποιοι αποστάτες δεν είναι και τόσο αποστάτες γιατί είχαν ξεκαθαρίσει τη θέση τους από καιρό και άρα συγχωρούνται. Δεν συγχωρούνται αυτοί που άργησαν να εκδηλωθούν!
Κλείσιμο
Κι ενώ ο Καμένος επαίρεται για την “ηρωική” του έξοδο από την κυβέρνηση και κηρύσσει ανένδοτο αγώνα για να μην περάσει η συμφωνία των Πρεσπών, ο Τσίπρας τρίβει τα χέρια του γιατί και απαλλάχτηκε από το βαρίδι του Πάνου και του τρύγησε κανονικά το κόμμα του αλλά και από την άλλη έδωσε και το τελειωτικό κτύπημα στο Ποτάμι ,ενεργοποιώντας την εν υπνώσει εφεδρεία του, τον Δανέλλη.

Αλλά καθ' ην στιγμήν, ο Τσίπρας κατακρεουργεί με αυτό τον βάναυσο τρόπο τον Σταύρο Θεοδωράκη, αυτός ως ανώτερος άνθρωπος, παραμένει πιστός στις...αρχές του και θα του δώσει το φιλί της ζωής στην επικείμενη ψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών.

Κι όλοι εμείς θα πρέπει να πιστέψουμε πως δεν είναι όλοι ίδιοι. Και πως υπάρχουν καλοί και κακοί πολιτικοί, ηθικοί και ανήθικοι, κατώτεροι και ανώτεροι, ιδεολόγοι και οπορτουνιστές.

Αλήθεια, αυτός ο πολυπράγμων και υπερκινητικός πρέσβυς των ΗΠΑ, ο κ.Πάιατ, που θα πιστωθεί ως προσωπική του επιτυχία την ψήφιση της συμφωνίας, μόνο Συριζαίους και Νεοδημοκράτες συναντά; Τα μικρότερα κόμματα που διαθέτουν και τις κρίσιμες ψήφους, δεν τα καταδέχεται; Ή τα σέβεται και δεν ασκεί πιέσεις;

Μήπως όμως και η αξιωματική αντιπολίτευση αλλά και το ΚΙΝΑΛ που είναι κατά της συμφωνίας, δεν μας λένε όλη την αλήθεια και μέσα τους προσεύχονται να περάσει η συμφωνία από τον Τσίπρα τώρα για να μην κληρονομήσουν το πρόβλημα αργότερα;

Όσο δε γι αυτούς που το παίζουν ανιδιοτελείς ιδεολόγοι και πιστοί στις αρχές τους και επιδιώκουν per terra per mare να περάσει η συμφωνία, καλό είναι να θυμηθούμε τι έχει ακουστεί και για την απέναντι πλευρά τα Σκόπια και με τι ανταλλάγματα “πείσθηκαν” κάποιοι βουλευτές τους για να περάσουν τις αλλαγές στο Σύνταγμα τους. Έκλεισαν κάποιοι τις εκκρεμότητες τους με τη δικαιοσύνη, κάποιοι άλλοι ξεχρέωσαν τα δάνεια και τα χρέη τους, ενώ οι Ρώσοι, κάνουν λόγο ακόμα και για τις βαλίτσες του Σόρος που άλλαξαν χέρια.

Κι αν ο Σόρος μοίραζε βαλίτσες στα Σκόπια, εδώ έφαγε τα μούτρα του από τους τίμιους και ανιδιοτελείς Έλληνες βουλευτές και δη από αυτούς που σε λίγους μήνες θα τους έχει ξεχάσει κι η μάνα τους; Ποιος ξέρει μπορεί και να είναι έτσι .Άλλωστε σ' αυτή τη χώρα δεν συνηθίζονται αυτά τα πράγματα και δεν υπάρχει προηγούμενο γιατί ο σοφός ελληνικός λαός πάντα επέλεγε τα διαμάντια της ηθικής και της τιμιότητας να τον εκπροσωπήσουν! Χώρια που οι “πρωταγωνιστές” των ημερών, ούτε μεγάλα δάνεια έχουν ούτε μεγάλα χρέη στην εφορία!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα