LIVE

Κορωνοϊός

stefanakidis

Βάζουν πάλι το κάρο μπροστά από το άλογο

Βασίλης Στεφανακίδης

Ακόμα και οι πιο δύσπιστοι καταλαβαίνουν πλέον πως η κατάσταση με την πανδημία είναι πολύ δύσκολη κι είναι στοίχημα αν θα καταφέρουμε να βγούμε σύντομα από αυτή τη δεινή θέση.

Οι νεκροί και οι διασωληνωμένοι καταγράφουν κάθε μέρα ένα νέο θλιβερό ρεκόρ και ουδείς μπορεί να  διαβεβαιώσει πότε θα αρχίσει η αντίστροφή μέτρηση για την αποκλιμάκωση της εξάπλωσης. 

Κι ενώ όλοι  ή μάλλον οι περισσότεροι, για να είμαστε πιο ακριβείς αγωνιούμε καθημερινά και κρεμόμαστε από τις καθημερινές ανακοινώσεις  του υπουργείου υγείας, η κυβέρνηση μέσω δυο υπουργών, εντελώς ακατανόητα προαναγγέλλει το άνοιγμα της αγοράς.

Ξέρουν κάτι και δεν μας το λένε να χαρούμε κι εμείς ή απλά με μια δόση ελαφρότητας προσπαθούν να μας τονώσουν το ηθικό πως σε λίγες μέρες αρχίζει η επιστροφή στη μερική κανονικότητα;

Ο,τι κι αν είναι, φρονώ πως είναι λάθος κίνηση και στέλνει λάθος μηνύματα στην κοινωνία την ώρα που μετράμε  τις αντοχές του συστήματος υγείας και πόσες κλίνες ΜΕΘ απόμειναν άδειες  σε όλη την επικράτεια.

 Είναι ατυχές να βγαίνει ο Παπαθανάσης και ο Πέτσας και να μας λένε πως σε δυο εβδομάδες θα ανοίξουν τα καταστήματα και την εστίαση αλλά και τα δημοτικά σχολεία που δεν συμπλήρωσαν ούτε εβδομάδα από το κλείσιμο. Όταν τα κρούσματα βρίσκονται στις 2,5  ως 3.000 ημερησίως και πουθενά δεν φαίνεται  κάποια οριζοντίωση  σε χαμηλά και αντιμετωπίσιμα επίπεδα.

Τη στιγμή που δεν έχει κοπάσει ακόμα ο θόρυβος και  η κριτική πως αυτή τη φορά η κυβέρνηση άργησε να πάρει μέτρα και σύρθηκε πίσω από τις οδυνηρές εξελίξεις. Που της χρεώνεται διστακτικότητα και ατολμία στην ανακοίνωση μέτρων τα οποία στη συνέχεια τα αναθεωρούσε κάθε τρεις μέρες.

Πριν λοιπόν δούμε κάτι αισιόδοξο, το αντίθετο θα έλεγα, το τελευταίο που θα θέλαμε να ακούσουμε είναι αυτή η υπερφίαλη αισιοδοξία πως από τις αρχές του Δεκέμβρη ανοίγει η αγορά.

Καταλαβαίνουμε τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκονται χιλιάδες επαγγελματίες και έμποροι. Καταλαβαίνουμε την αγωνία τους να δουλέψουν και να σώσουν ό,τι σώζεται.

Όμως αν αυτό  γίνει μόνο και μόνο για να δουλέψει η Χριστουγεννιάτικη αγορά και μετά να ξανακλείσουν  για άγνωστο και πάλι διάστημα και αφού τα κρούσματα πάρουν και πάλι την ανιούσα, να μας λείπει.

Περιττό να αναφερθεί πως  ένα πρόωρο άνοιγμα της αγοράς  και χωρίς τη συναίνεση των επιστημόνων, σημαίνει και αυτόματη άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας και των  πολιτών. 

Διότι δεν νοείται ανοικτή αγορά με κλεισμένους τους πολίτες στα σπίτια και sms για ένα απλό περίπατο.

Είμαστε έτοιμοι για κάτι τέτοιο ή απλώς θύματα ανεδαφικών προσδοκιών και υπερβάλλοντος ζήλου της κυβέρνησης να δείξει πως η κατάσταση είναι ελεγχόμενη;

Η μαύρη λίστα των θανάτων και των ασθενών όμως δεν δείχνει κάτι τέτοιο. Κι είναι περιττή πολυτέλεια για να μην πως κάτι βαρύτερο, την ώρα  της πιο σκληρής μάχης, να καλλιεργούν μια απατηλή αισιοδοξία στους δοκιμαζόμενους πολλαπλώς   πολίτες. Να δούμε  πρώτα  θετικά αποτελέσματα από την καραντίνα και την ύφεση  του θανατικού και μετά έχουμε χρόνο και για shopping  και για ταβέρνες. 

Όλα τ' άλλα ,είναι φθηνοί και άχρηστοι εντυπωσιασμοί.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (43)

Ζαχαρούλα Λίζου

Είναι ένα από τα μέτρα ή καραντίνα, και είναι μία χαρά για τους συνταξιούχους και τους δημοσίους υπαλλήλους . Αναρρωτηθηκατε άραγε ποτέ τι γίνεται με τα παιδιά πού ΔΕΝ ΓΥΡΊΖΟΥΝ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΆ τους μετά την καραντίνα, όχι γιατί δεν θέλουν αλλά γιατί η δουλειά δεν είναι εκεί. Και έχουν οικογένεια, υποχρεώσεις... Είναι νέοι, έχουν ζωή..Τα. υπόλοιπα μέτρα, πλην της καραντίνας που είναι κ. Στεφανάδη? Που είναι η ιχνιλάτιση των κρουσμάτων και η απομόνωση τους, που είναι τα σαρωτικά τεστ, και η απομόνωση τους,? Δεν γνωρίζω το κόστος των μέτρων αυτών αλλά το κόστος της καραντίνας, για τον ιδιωτικό τομέα είναι τραγικό!

@21:45

Έλεγξε τα δεδομένα στο statista: Tα ποσοστά θνησιμότητας στο Η.Β. με βάση τα δεδομένα στις 18 Νοεμβριου 2020 είναι 79.14 ανά 100000 ενώ της Ελλάδας 11.45 ανά 100000. Μέρα με νύχτα. Στις 17 Νοεμβρίου,στο Η.Β. οι νεκροί ήταν 598 ενώ στην Ελλάδα 63 αν δεν κάνω λάθος και αν το πάμε επί 7 λόγω επταπλάσιου πληθυσμού στοΗ.Β., είναι και παλι σχεδόν 200 λιγότεροι στη Ελλάδα. Και πάνω απο όλα,το Η.Β. έχει ως τωρα 53000 νεκρούς ενώ η Ελλάδα περίπου 1300. Αν το πολλαπλασιασουμε επί 7, θα ήταν σχεδόν 10000 ενώ στο Η.Β. θα ήταν 5 φορές περισσότεροι. Επιπλέον, συμφωνα με τη λίστα της statista ,η Ελλάδα έρχεται 22η ενώ το Η.Β. τρίτο αυτές τις μέρες.

@21:45

Έλεγξε τα δεδομένα στο statista: Tα ποσοστά θνησιμότητας στο Η.Β. με βάση τα δεδομένα στις 18 Νοεμβριου 2020 είναι 79.14 ανά 100000 ενώ της Ελλάδας 11.45 ανά 100000. Μέρα με νύχτα. Στις 17 Νοεμβρίου,στο Η.Β. οι νεκροί ήταν 598 ενώ στην Ελλάδα 63 αν δεν κάνω λάθος και αν το πάμε επί 7 λόγω επταπλάσιου πληθυσμού στοΗ.Β., είναι και παλι σχεδόν 200 λιγότεροι στη Ελλάδα. Και πάνω απο όλα,το Η.Β. έχει ως τωρα 53000 νεκρούς ενώ η Ελλάδα περίπου 1300. Αν το πολλαπλασιασουμε επί 7, θα ήταν σχεδόν 10000 ενώ στο Η.Β. θα ήταν 5 φορές περισσότεροι. Επιπλέον, συμφωνα με τη λίστα της statista,η Ελλάδα έρχεται 22η ενώ το Η.Β. τρίτο αυτές τις μέρες.

Νικος

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις μεταφέρονται αύριο στη Θεσσαλονίκη Η αντιμετώπιση του ιού σε 4 λέξεις : ΜΑΤ παντού ΜΕΘ πουθενά.

@13.17

Aκομα και οπαδοι άλλων κοματων (μέχρι και συριζαίοι) παραδέχονται πως η Ελληνική κυβέρνηση κάνει την καλύτερη δουλειά που θα μπορουσε να κάνει οποιαδήπoτε κυβέρνηση κάτςω από τετοιες συνθήκες.Η Ελλάδα έχει από τα μικροτερα ποσοστά θνησιμότητας και μολύνσεων από Covid όχι μόνο σην Ευρώπη αλλά και παγκοσμίως. Κανε τη σύγκριση με Η.B. όπου είχαμε πάνω από 500 νεκρούς μέσα σεμια μόνο μερα αυτην την εβδομάδα.Συνέχισε να ψηφίζεις ακρoαριστερούς και ακροδεξιούς λαικιστές αφού τοσο σου κόβει.Είδαμε την ανικανότητα των προηγουμενων σε διαχείριση κρίσεων οπότε εσύ θα έπρεπε να ντρέπεσαι

το Η.Β. εχει

επταπλασιο πληθυσμο απο την Ελλαδα.Επομενως και εμεις ειχαμε 71 νεκρους σε μια μερα αυτη την εβδομαδα ,αρα 7 επι 71 μας κανει 497,αρα ειμαστε στα ιδια.Εκανα τη συγκριση.Ολα καλα?

@21:45

Kαι πάλι λάθος. Δες που βρισκεται η Ελλάδα και που το Η.Β. στη λίστα https://www.statista.com/statistics/1111779/coronavirus-death-rate-europe-by-country/ Είχα ήδη υπόψιν τη διαφορά στον πληθυσμό και αναλογικά δεν είναι καν στα τοπ 10. Οπότε τι ακριβώs προσπαθείς να πεις; Να λες πάλι καλά για το πως τα πάει η Ελλάδα παρά το γεγονός ότι τοσα ανόητα άτομα αψηφούν τον κανονισμό περί μάσκας κλπ.

@

Παραδεχομαι οτι επι 7 μηνες η κυβερνηση ''αγρον ηγοραζε'' και τωρα ''τρεχατε ποδαρακια μου...

Το Μέτωπο της Λογικής, (64,28 %), εναντίον του Μετώπου του Παραλογισμού, (35,68

Διαμορφώνονται δύο σαφώς διακριτά Μέτωπα. Το Μέτωπο της Λογικής, ( Σύριζα, ΚΚΕ, Ανταρσύα, Λαϊκή Ενότητα κλπ.). και το Μετώπο του παραλογισμού, (Νέα Δημοκρατία, Κίνημα Αλλαγής, Ελληνική Λύση, Πλεύση Ελευθερίας κλπ.). Ποια είναι η δύναμη των δύο αυτών Μετώπων, σήμερα; Σύμφωνα με την προχθεσινή δημοσκόπηση της Opinion Poll, (την οποία εμπιστεύομαι διότι αποδεδειγμένα είναι η πλέον αξιόπιστη ελληνική εταιρία δημοσκοπήσεων), το Μέτωπο της Λογικής ευρίσκεται τουλάχιστον στο 62,84 % και το Μέτωπο του Παραλογισμού ευρίσκεται τουλάχιστον στο 34,24 %. Κατανέμοντας εξ ίσου στα δύο Μέτωπα, το ποσοστό των λοιπών κομμάτων, (2,88 %), καταλήγουμε στα τελικά ποσοστά: Μέτωπο της Λογικής 64,28 % και Μέτωπο του Παραλογισμού 35,68 %.

Δημοσκόπηση της εταιρίας Opinion Poll, της 14-11-2020: Νέα Δημοκρατία 49,86 %, Σύριζα 23,75 %,

Η εταιρία Opinion Poll θεωρείται η πλέον αξιόπιστη εταιρία δημοσκοπήσεων, διότι προέβλεψε καλύτερα από όλες τις άλλες εταιρίες τα αποτελέσματα των εθνικών εκλογών της 07-07-2019. Την 14-11-2020 ανακοινώθηκε η τακτική μηνιαία δημοσκόπησή της, για τον μήνα Νοέμβριο 2020. για λογαριασμό της ηλεκτρονικής εφημερίδας Political. Αφαιρώντας την Αποχή, το Λευκό και το Άκυρο, (6,5 %) και κατανέμοντας αναλογικά με τη δύναμή τους στα κόμματα την αδιευκρίνιστη ψήφο, (17,3 %), τα αποτελέσματά της είναι: 49,86 %, Σύριζα 23,75 %, Κίνημα Αλλαγής 8,79 %, ΚΚΕ 6,82 %,Ελληνική Λύση 4,19 %, Μέρα 25 3,67 % και \'Αλλο Κόμμα 2,88 %. Δηλαδή, η Νέα Δημοκρατία σε εξακομματική Βουλή πλησιάζει στην ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ των ψήφων και προηγείται του Σύριζα κατά 26,11 %. Εάν γίνονταν εκλογές, με το εκλογικό σύστημα του Σύριζα, τα αποτελέσματα σε αριθμό βουλευτών είναι: Νέα Δημοκρατία 154, Σύριζα 74, Κίνημα Αλλαγής 27, ΚΚΕ 21, Ελληνική Λύση 13 και Μέρα 25 11. Εάν γίνονταν εκλογές, με το εκλογικό σύστημα της Νέας Δημοκρατίας, τα αποτελέσματα σε αριθμό βουλευτών είναι: Νέα Δημοκρατία 178, Σύριζα 61, Κίνημα Αλλαγής 22, ΚΚΕ 18, Ελληνική Λύση 11 και Μέρα 25 10.

Από ετών είναι απόλυτα πλειοψηφούσα παράταξη η Δεξιά – Κεντροδεξιά, …

Μια ματιά στα ευρήματα της αξιόπιστης εταιρίας δημοσκοπήσεων Opinion Poll, δείχνει ότι η Δεξιά - Κεντροδεξιά παράταξη, (εκπροσωπούμενη από την Ελληνική Λύση και τη Νέα Δημοκρατία), έχει συνολικό ποσοστό 54,05 % και αποτελεί ήδη από ετών την απόλυτα πλειοψηφούσα παράταξη στην Ελλάδα. Σε αυτό το ποσοστό ας προστεθεί και το ποσοστό της Χρυσής Αυγής, των Ελλήνων για την Πατρίδα, (κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη) κλπ., όποτε η εικόνα είναι πλέον απόλυτα σαφής.

ΠΡΟΣ ΣΑΝΟΦΑΓΟΥΣ

ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΝΑΝΕ ΟΛΟΙ ΣΟΥΒΛΑΤΖΗΔΕΣ

συριζαιοι

λετε οτι μειωνονται τα ποσοστα της νδ,καλα ειπαμε ρε συριζαιοι οτι ειστε βλακες αλλα εσεις το παρακανατε,ολες οι δημοσκοπησεις το συριζα τον δινουν απο 17 μεχρι 23% και τη νδ 39,65 μεχρι 42%,δηλαδη βαρεμενοι συριζαιοι εχει μειωσει ο συριζα απο 8,53 μεχρι 14,53%, η δε νδ εχει ανοδο 2,35% και μετα μας λετε γιατι σας λεμε πανιβλακες,σας λεμε πανιβλακες γιατι ειστε,.

καλωσοριζουμε

τον αρθρογραφο στη λογικη αφου μας ειχε συνηθισει στο αναιτιο λιβανισμα της κυβερνησης για καιρο.

Ισαποστακιας

Γενικά εχω προσέξει ότι και άλλοι αρθρογράφοι, και γενικά το site, έχουν αρχίσει σιγά σιγά να "στρίβουν" το τιμόνι. Το λιβανισμα στον Κουλη ολο και ελαττώνεται. Μάλλον αντιλήφθηκαν κι αυτοι ότι η κυβέρνηση δεν έχει πολλά ψώμια ακόμη και προετοιμαζονται για το μετά

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία