Μπακογιάννης όπως Καμίνης;
kasimatis_aleksandros

Αλέξανδρος Κασιμάτης

Μπακογιάννης όπως Καμίνης;

Στην πολιτική η διαχείριση της εικόνας είναι σημαντικός παράγοντας. Και ο Κ. Μπακογιάννης το γνωρίζει καλά.

Το απέδειξε άλλωστε όταν εμφανίστηκε με το σμόκιν και το άδετο κόκκινο παπιγιόν στην γιορτή της πρωτοχρονιάς στο Σύνταγμα. Η σύγκριση με τον προκάτοχο του, που είχε και μια δυσκολία συγχρονισμού της ώρας με την αντίστροφη μέτρηση από μικροφώνου, ήταν καταλυτική υπέρ του. Το κοινό του my style rock πρέπει εκείνο το βράδυ να ανατρίχιασε.

Το πρόβλημα όμως είναι ότι δεν εκλέξαμε τον Κ. Μπακογιάννη για να κάνει τον Τζ. Κλούνεϊ της πολιτικής, αλλά για να είναι αποτελεσματικός Δήμαρχος. Ασφαλώς και είναι ακόμη νωρίς για να τον κρίνουμε, καθώς ανέλαβε καθήκοντα την 1η Σεπτεμβρίου, αλλά για πολιτικός που ξέρει καλά την αυτοδιοίκηση και έχει σχέδιο για την Αθήνα δείχνει μια νωθρότητα που αρχίζει να θυμίζει Γ. Καμίνη.

Οι επικοινωνιακές ατάκες του τύπου «αποχαιρετίστε τα αυτοκίνητα από το κέντρο της Αθήνας» που είπε πριν λίγες ημέρες είναι καλές για τα media, αλλά είναι καλύτερα να προσπαθήσει να δώσει πειστικές λύσεις σε ουσιαστικά προβλήματα. Για παράδειγμα, καλά κάνουν οι δημοτικοί αστυνόμοι και γράφουν τα παρκαρισμένα μηχανάκια. Το ίδιο έκανε και ο κ. Καμίνης. Αλλά όσο και να κόβεις κλήσεις, όταν δεν υπάρχει χώρος να παρκάρουν, πάλι παράνομα θα σταθμεύουν τα δίκυκλα.

Κι όμως το κέντρο της Αθήνας υπάρχουν δύο μεγάλα γκαράζ κλειστά. Το ένα δίπλα στη Νομική Σχολή και το άλλο στην πλατεία Κλαυθμώνος. Ας φροντίσει ο Δήμος να τα ανοίξει και να υποχρεώνει τα μηχανάκια να παρκάρουν εκεί, έναντι κάποιου χαμηλού τιμήματος. Το ένα από αυτά μάλιστα είναι ιδιοκτησία κάποιου υπουργείου. Αλλά σε κάθε περίπτωση ο κ. Μπακογιάννης ανήκει σε μια οικογένεια που σηκώνει το τηλέφωνο και συναντά όποιον επιθυμεί και ταυτόχρονα διαθέτει νομική υπηρεσία, μεγάλο budget, κατάλληλους συμβούλους κλπ.

Αν περπατήσεις βράδυ τη Σταδίου, κάτω από το στέγαστρο της Τράπεζας της Ελλάδος κοιμούνται τέσσερις άνθρωποι. Στην πλατεία Κολωνακίου ένας ακόμη, σε κάποια εσοχή της Πατριάρχου Ιωακείμ ένας ακόμη, στον Ευαγγελισμό… κόκ Το ίδιο πρόβλημα παρουσιάζεται και σε άλλες μεγάλες πόλεις ανά τον κόσμο και εφαρμόζουν ειδικά προγράμματα, παροχή συγκεκριμένης βοήθειας, φιλοξενία σε ανοικτούς ξενώνες κλπ

Στο κέντρο, κυρίως γύρω από την Ομόνοια και τα Εξάρχεια, το graffiti υποβαθμίζει την πόλη και τη δείχνει ακόμη πιο βρώμικη και εξαθλιωμένη. Στο Δήμο της Αθήνας τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει έντονες συζητήσεις για το graffiti χωρίς κάποιο αποτέλεσμα. Σήμερα υπάρχει και σχετική τεχνολογία για την αντιμετώπιση του graffiti. Ο κ. Μπακογιάννης που προβάλλεται στα media ως πολιτικός που γεφυρώνει διαφορές και αντιλήψεις, έχει μια ευκαιρία να προσπαθήσει να βελτιώσει την εικόνα της πόλης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ