kasimatis_aleksandros

Το άχρηστο υπερτροφικό Δημόσιο

Αλέξανδρος Κασιμάτης

Ολες οι Κυβερνήσεις και ιδίως των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ γονάτισαν τον ιδιωτικό τομέα και φορολόγησαν χωρίς έλεος τους πάντες και τα πάντα προκειμένου να προστατεύσουν το Δημόσιο. Όχι τους δημοσίους υπαλλήλους, αυτοί στην πλειοψηφία τους την πλήρωσαν με λελογισμένες μειώσεις μισθών και άγριες περικοπές στις συντάξεις. Οι κυβερνήσεις τα έδωσαν όλα για την προστασία της λειτουργίας του Δημοσίου.

Αναρίθμητοι άχρηστοι και μη οργανισμοί, γραφειοκρατικές διαδικασίες, παροχές, αναποτελεσματικά συστήματα και διαδικασίες απορροφούν συνεχώς το ζεστό χρήμα των φορολογουμένων χωρίς κανένα ουσιαστικό αντίκρισμα για το μέσο πολίτη. Ολοι στην ίδια πλάστιγγα χωρίς καμία αξιολόγηση των υπηρεσιών που προσφέρονται, της αποτελεσματικότητας και των δαπανών. Οριζόντιες μειώσεις μισθών που πλήττουν εξίσου τον γιατρό στο νοσοκομείο και τον υπάλληλο που κοιτά το ταβάνι, τον πιλότου του μαχητικού με τον αξιωματικό που πίνει καφέδες να περάσει η ώρα.

Το Δημόσιο απασχολεί εκατοντάδες χιλιάδες υπαλλήλους αλλά ταυτόχρονα υπάρχουν ελλείψεις σε όλους τους κρίσιμους τομείς: στα νοσοκομεία, στην αστυνομία, στην εφορία κλπ Οι καθηγητές δεν δέχονται την αξιολόγηση και δεν ενοχλεί κανέναν που η παραπαιδεία ενσωματώθηκε ως εκπαιδευτική πρακτική. Δεν θέλουμε λιγότερους, καλοπληρωμένους και πιο ικανούς καθηγητές.

Καμία απολύτως αξιολόγηση των δαπανών του Δημοσίου. Ενόχλησε η Ράνια Αντωνοπούλου επειδή δόθηκαν 13.000 ευρώ για την μεταφορά της οικοσκευής της. Το πρόβλημα δεν είναι ότι πληρώνουμε για την οικοσκευή. Είναι ότι διατηρούμε άχρηστες πρεσβείες πχ σχεδόν σε όλη την Αφρική και κάθε χρόνο πληρώνονται εκατοντάδες χιλιάδες για οικοσκευές πρέσβεων και υπαλλήλων. Ταυτόχρονα το κράτος μεγεθύνεται. Η βουλή αισίως απασχολεί 1495 άτομα. Δηλαδή σε κάθε βουλευτή αναλογούν σχεδόν πέντε υπάλληλοι.

Το υπερτροφικό άχρηστο Δημόσιο λειτουργεί σε βάρος των μεσαίων και κυρίως των φτωχών στρωμάτων. Αν αρρωστήσουν η τύχη τους κρίνεται στα νοσοκομεία που λειτουργούν με τα γνωστά προβλήματα. Η μόρφωση των παιδιών τους εξαρτάται από τα χρήματα που μπορούν να διαθέσουν για φροντιστήρια κοκ Οι μεταρρυθμίσεις που αφορούν τον ιδιωτικό τομέα, το συνταξιοδοτικό και ορισμένους άλλους τομείς στο συντριπτικά μεγαλύτερο τους μέρος έχουν υιοθετηθεί και εφαρμοστεί. Οσο όμως το πολιτικό σύστημα δεν τολμά να αγγίξει τη λειτουργία του Δημοσίου δεν έχουμε μέλλον. Το βάρος της εξυπηρέτησης του χρέους και της συντήρησης του πλαδαρού και αναποτελεσματικού Δημοσίου θα μας πνίγει και η χώρα θα γιορτάζει την έξοδο από το τρίτο μνημόνιο, αλλά όχι και την έξοδο από την κρίση.

ΣΧΟΛΙΑ (40)

newdeal

Αντιγράφω από τον κ. Κασιμάτη ''Το βάρος της εξυπηρέτησης του χρέους και της συντήρησης του πλαδαρού και αναποτελεσματικού Δημοσίου θα μας πνίγει και η χώρα θα γιορτάζει την έξοδο από το τρίτο μνημόνιο, αλλά όχι και την έξοδο από την κρίση.'' Καλύτερα κρίση με πόνο, παρά πόνο δίχως κρίση .........................

Παναγιώτης Ραφτόπουλος

Σε πολλές υπηρεσίες (αν όχι στις περισσότερες) οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν κάνουν τίποτα ή σχεδόν τίποτα και ταυτόχρονα απουσιάζουν για μεγάλα χρονικά διαστήματα από τα καθήκοντά τους με άδειες από τη σημαία που κάθε τόσο κανονίζουν μεταξύ τους. Την ίδια στιγμή, γράφουν το μέγιστο των υπερωριών που δικαιούνται παρότι δίνουν το παρών για λιγότερες ώρες από το υποχρεωτικό ωράριό τους ή ακόμα κι όταν δεν πατάνε καν στην εργασία τους. Όσοι ελάχιστοι βρεθούν τυχαία ανάμεσά τους και δεν ανήκουν στις κομματικές κλίκες, δέχονται λυσσαλέο πόλεμο και γίνεται προσπάθεια εκδίωξής τους με κάθε τρόπο. Το mobbing (workplace bullying) είναι η πιο συνήθης πρακτική για εκείνους τους λίγους "ανεπιθύμητους" που δεν ανήκουν στο εκάστοτε κομματικό μαντρί, αφού έτσι κι αλλιώς όλοι οι υπόλοιποι είναι τοποθετημένοι στις θέσεις τους με ρουσφέτια. Αρκετά από τα θύματα δεν αντιλαμβάνονται καν ότι δέχονται πόλεμο λόγω της πρωτόγνωρης συγκαλυμμένης επίθεσης που δέχονται. Νομίζουν ότι φταίνε οι ίδιοι για διάφορους λόγους καθώς οι θύτες-κοπανατζήδες προσπαθούν τεχνηέντως να δημιουργήσουν την εντύπωση αυτή για να τους εξουδετερώσουν αθόρυβα. Το mobbing δημιουργεί συχνά ενοχές ή ντροπή στα θύματα κι έτσι σιωπούν ή αδυνατούν να αντιμετωπίσουν την κατάσταση, αφήνοντας ελεύθερο το πεδίο στους βολεμένους των κομμάτων. Καθώς η σκανδαλώδης αυτή κατάσταση έχει δυστυχώς παγιωθεί, η δικαιοσύνη και η πολιτεία λάμπουν δια της απουσίας τους ενώ οι πολιτικοί κάνουν τα στραβά μάτια για να συνεχίσουν να ευνοούνται τα δικά τους παιδιά που τους ψηφίζουν. Αυτή δεν είναι απλά μια στρεβλή κατάσταση αλλά αποτελεί εγκληματική δραστηριότητα εναντίον των Ελλήνων πολιτών. Σταματήστε τους ΤΩΡΑ!!!

VAGANEMOS

Αν το είχαμε καταργήσει παντελώς αυτό το άχρηστο και διεφθαρμένο Δημόσιο δεν θα χρειαζόταν κανένα μνημόνιο και καμία μείωση μισθού ή σύνταξης, αλλά από ότι είδαμε όλοι όλα γίνανε, και μειώσεις ,και μνημόνια και θα συνεχίσουν να γίνονται και το διεφθαρμένο δημόσιο έτσι θα παραμείνει, Άρα 0 το πηλίκον!!!

ιδιωτης

Λίγες είναι οι μέρες τους.Ο Κυριάκος θα βάλει επιτέλους τάξη και μέσω της αξιολόγησης θα γίνουμε Αυστρία και βάλε.Αριστεία και ξερό ψωμί.

Οι Γαλλογερμανοι

δημιουργησαν το τερας που λέγεται Πασοκισταν,αφου στειλαν κουβα τους προθυμους αλλα αφελεις πασοκους και κυριως νεοδημοκρατες που νομισαν οτι θα μεταρυθμισουν το πασοκισμο χωρις ξεκαθαρη στηριξη απο τη Δυση αποφασισαν οτι δε πάει και το παλιαμπελο και ας στηριξουμε τσιπρα και βλέπουμε,στη τελικη τη λυση θα τη δωσει ο ερντογαν

φταινε οι αλλοι

Οι Γαλλογερμανοι δεν ψηφισαν πασοκ η συριζα. Εσυ τους ψηφισες και μαζι τα φαγατε, λακαμα.

Τα λεφτά που αγοραζαν

ψήφους οι πασοκονουδου τα στέλνε η μαμά του τσιπρα,πανεκο

Γιωργος

Γιατί δεν μας γράφεις Αλέξανδρε πόσο μας στοιχίζουν στο σύνολο τους οι συγγενείς των βουλευτών νυν και πρώην που δουλεύουν στο κοινοβούλιο;

Να

γραφουμε σωστα.....ΚΥΝΟΒΟΥΛΙΟ !!!!!!!!!!!

Κωστας

Πρόταση Άμεση απόλυση σε 300.000 δημόσιους υπαλλήλους όπου οι μισοί να γίνουν ελεύθεροι επαγγελματίες (κομμώτριες, υδραυλικοί κλπ) και θα υποβάλλουν ψευδείς φορολογικές δηλώσεις και άλλα λογιστικα τεχνάσματα όπως οι ήδη υπάρχοντες.

χαχαχαχαχχα

OK Εισαι στο δημοσιο και μαλιστα απο αυτους που κοιτανε το ταβανι...σε καταλαβαμε !! χαχαχαχαχαχαχχα

Δημοσιος Κηφηνας

οχι με ξυστρα αλλα με τσουγκρανα ,,,,,,,,,,,,,

Αποβρασματα

Και εσείς σίγουρα κλέβετε το δημοσιο και σίγουρα είστε περήφανοι για αυτο

Κωστας

Μολις προδοθηκατε . Είστε υπερηφανοι για το χιούμορ σας και για την κλοπή που κάνετε μέσω των φορολογικών σας δηλώσεων. Συγχαρητήρια τέτοιους πολίτες χρειαζόμαστε.

@

Η γνωστη προπαγανδα που ΟΡΓΙΑΣΕ πριν μια πενταετια. Οι "αχρηστοι" καθηγητες. Ολοι οι αλλοι (ειδικα οι ενστολοι οι καλοι). Δηλαδη οι καθηγητες δε δεχονται την αξιολογηση. Θελουμε "λιγοτερους" και πιο καλους καθηγητες. Ας μας εξηγησει ο κυριος τα εξης: α) Γιατι οταν μιλαμε για αξιολογηση μιλαμε παντα για καθηγητες; Γιατι οχι για ΟΛΟΥΣ τους αλλους; Αυτοι ειναι αυτονοητα οι καλοι; Κι αν οι καθηγητες ειναι τοσο σημαντικοι που χρηζουν αξιολογησης γιατι τοτε ειναι οι χειροτερα πληρωμενοι σε ολο το δημοσιο; β) Ποιος ειναι αυτος που θα αξιολογησει; Την αξιολογηση εκπαιδευτικων που ετοιμαζε ο σαμαρας κι ευτυχως δεν περασε την διαβασε;;;;; γ) Το "λιγοτεροι" καθηγητες πως προκυπτει; Οταν το 20% ειναι αναπληρωτες θα διωξουμε και τους μονιμους; Θα κλεισουμε σχολεια; Πως; ΝΤΡΟΠΗ για την αθλια προπαγανδα. Μιλανε και για ικανοτητα την ωρα που οι καθηγητες ειναι ο κλαδος με τα περισσοτερα πτυχια - μεταπτυχιακα - επιμορφωσεις κι ο μονος κλαδος που δε διοριστικε με μεσο......

jvas70

Αμόρφωτε και τεμπέλη δασκαλάκο κανε την δουλεια σου οπως πρέπει και μετά κρίνε τους άλλους. Σας μάθαμε πλέον όλοι οι Ελληνες ποιοι πραγματικά είστε.Δεν εχετε καμια σχεση με την παιδαγωγική.

ανδρεας

εχουμε δει και τους ιδιωτες αστο δεν πειθεις

χαϊβανι....

τους ιδιωτες ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΣΟΥ

Ευτυχώς που υπάρχει

και το Δημόσιο, και έτσι έχουμε την κολυμπήθρα του Σιλωάμ. Όλες οι αμαρτίες ξεπλένονται δωρεάν και αγόγγυστα. Πάντα υπάρχουν και όλοι αυτοί οι μίζεροι που θα συμφωνήσουν από τον τίτλο και μόνο( δεν θα μπουν στη διαδικασία να διαβάσουν όλο το άρθρο). Ποιο ρηχή και επιδερμική ανάλυση για το υπέρογκο δημόσιο δεν έχω διαβάσει κύριε Κασιμάτη. Απορώ γιατί μπήκατε στον κόπο.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία