Οδήγησε το παιχνίδι στα όρια

Οδήγησε το παιχνίδι στα όρια

Το GT6 δεν είναι απλά ακόμα ένα racing game. Είναι κομμάτι της αυτοκινητιστικής βιομηχανίας, προσφέροντας τη ρεαλιστικότερη εμπειρία οδήγησης και πρόσβαση σε ένα γκαράζ με 1.200 διαφορετικά οχήματα: Από θρύλους των τεσσάρων τροχών, μέχρι και μοντέλα που θα βγουν την επόμενη χρονιά στον δρόμο

Οδήγησε το παιχνίδι στα όρια
Είναι πιθανό να έχεις διαβάσει πολλά μέχρι σήμερα για το νέο Grand Turismo. Αν πάλι, είσαι από εκείνους που δεν έχουν ιδέα για το τι κρύβεται πίσω από το ακρωνύμιο GT6, τότε πρέπει να μάθεις πως είναι το racing game που ποτίζει με αδρεναλίνη τους παθιασμένους με τη γρήγορη οδήγηση.

Ο αστικός μύθος λέει ότι κάποιος λάτρης των τεσσάρων τροχών στην Αθήνα ξήλωσε το κάθισμα από μια Z3 και έφτιαξε το καλύτερο pod για το GT. Είναι αλήθεια. Το Grand Turismo δεν είναι απλά ένα παιχνίδι. Είναι κομμάτι της αυτοκινητιστικής βιομηχανίας.

Κλείσιμο


Η συνέχεια της σειράς κυκλοφόρησε πριν από λίγες ημέρες. Αν δεν είσαι από τους μυημένους, αλλά έχεις τρέλα με τα αυτοκίνητα, το GT6 είναι ένας καλός λόγος για να αγοράσεις το PlayStation 3, ναι, τώρα που μόλις κυκλοφόρησε το PS4. Το νέο Grand Turismo βγήκε αποκλειστικά για το PS3 και μάλλον δεν θα το δεις σύντομα στο PS4. Ο δημιουργός της σειράς, Kazunori Yamauchi, είπε πρόσφατα ότι προφανώς και έχει στο μυαλό του τη νέα κονσόλα της Sony, αλλά το καλύτερο για όλους ήταν η κυκλοφορία του GT6 για την κονσόλα πάνω στην οποία σχεδιάστηκε. Οπότε, προς το παρόν, ούτε λόγος για patch που θα «τρέξει» το παιχνίδι και στο PS4, παρά το γεγονός ότι ο συνδυασμός των δυο θα δημιουργούσε ένα εκρηκτικό μείγμα πωλήσεων. Κάτι που βέβαια για την ώρα δεν έχει ανάγκη η Sony, αφού ούτε που προλαβαίνει να καλύψει τη ζήτηση για τη νέα της παιχνιδομηχανή.





Το GT6 λανσάρεται ως «προσομοιωτής πραγματικής οδήγησης» και ίσως είναι από τις λίγες φορές που το μάρκετινγκ δεν καταφεύγει σε υπερβολές. Είναι ότι ρεαλιστικότερο έχεις ποτέ δοκιμάσει. Το «κακό» της ιστορίας είναι πως αν θέλεις πραγματικά να βιώσεις αυτά που το συγκεκριμένο παιχνίδι μπορεί να σου προσφέρει, το DualShock χειριστήριο δεν αρκεί. Η τιμονιέρα είναι μονόδρομος. Και αν θες τη γνώμη κάποιου που την πάτησε ήδη μια φορά, μην αρκεστείς σε ότι πιο φτηνό βρεις στην αγορά. Αν το αντέχει η τσέπη σου και τρως ώρες μπροστά στο τιμόνι, κάνε μια «επένδυση» σε κάτι που θα σου προσφέρει την αίσθηση ότι κρατάς στα χέρια και τα πόδια σου κάποιο από τα εκατοντάδες «θηρία» που θα ανακαλύψεις στο γκαράζ του Grand Turismo.




Μια από τις καλύτερες επιλογές είναι η Driving Force GT της Logitech, η οποία έχει και την πιστοποίηση των δημιουργών της σειράς. Είναι η τιμονιέρα που θα βρεις στα pods της Sony –αυτούς του χαρακτηριστικούς τροχούς, που σύντομα θα αντικατασταθούν από νέα αεροδυναμικά, κατακόκκινα καθίσματα, με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό. Εκτός από τη δεδομένη ποιότητα κατασκευής και την αντοχή στον χρόνο (η αγωνιστική οδήγηση έχει τα ζόρια της), προσφέρει εξαιρετική αίσθηση. Το τιμόνι πραγματοποιεί πλήρη, πολλαπλή περιστροφή –όπως δηλαδή και στην πραγματικότητα, τα πεντάλ έχουν ρεαλιστική αντίδραση στην πίεση, ο σειριακός μοχλός ταχυτήτων εντυπωσιάζει και η δυναμική ανάδραση του παιχνιδιού μεταφέρεται με ακρίβεια από τον δρόμο στα χέρια σου.





Και αφού είσαι έτοιμος και έχεις πάρει θέση, ο κόσμος του Grand Turismo αρχίζει να σου αποκαλύπτεται. Αν δεν έχεις προηγούμενη εμπειρία, θα χρειαστεί να πάρεις τα πρώτα διπλώματα οδήγησης και να μαζέψεις αγωνιζόμενος τα χρήματα που θα σου δώσουν τα κλειδιά του αυτοκινητιστικού παραδείσου –εναλλακτικά μπορείς και να αγοράσεις ή να αποκτήσεις με διάφορους πλάγιους τρόπους τα πολυπόθητα credits, αλλά αυτό έχει λιγότερη πλάκα.






Στο γκαράζ του GT6 θα βρεις περισσότερα από 1.200 οχήματα. Εν ολίγοις: Οτι έχεις φανταστεί και σχεδόν ότι έχει κυκλοφορήσει σε τέσσερις τροχούς τις τελευταίες δεκαετίες –μέχρι και το Rover με το οποίο έκαναν βόλτες οι αστροναύτες στη Σελήνη. Και επειδή όπως είπαμε και πιο πάνω, το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι πλέον κομμάτι της αυτοκινητιστικής βιομηχανίας, στη νέα του έκδοση θα βρεις και αυτοκίνητα όπως τα οραματίζονται οι σχεδιαστές του GT σε συνεργασία με τις μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες. Για αρχή σε περιμένει με τα κλειδιά στο χέρι η Mercedes-Benz AMG Vision Gran Turismo, για την οποία κάθε λεκτική περιγραφή είναι λίγη. Επίσης, στο GT6 μπορείς να δοκιμάσεις – αλλά όχι και να πειράξεις, όπως τα περισσότερα άλλα αυτοκίνητα – τη νέα Μ4 Coupe της BMW, που θα κυκλοφορήσει του χρόνου.




Στο GT6 είναι διαθέσιμα όλα τα αυτοκίνητα και οι πίστες του Gran Turismo 5, το οποίο πούλησε περισσότερα από 10 εκατομμύρια αντίτυπα από την κυκλοφορία του, το 2010 –συνολικά η σειρά έχει ήδη ξεπεράσει τα 70 εκατομμύρια. Επίσης, εκατοντάδες αεροδυναμικά και άλλα εξαρτήματα είναι διαθέσιμα για σχεδόν όλα τα οχήματα, δίνοντας σου τη δυνατότητα να τα βελτιώσεις και να τα προσαρμόσεις στις ανάγκες του κάθε αγώνα ή του τρόπου με τον οποίο οδηγείς.





Η διάσημη βρετανική πίστα του Silverstone είναι μία από τις επτά νέες τοποθεσίες του Gran Turismo 6. Ετσι, συνολικά οι διαθέσιμες τοποθεσίες οδήγησης φτάνουν τις 33, με 71 διαφορετικές διαμορφώσεις. Και πρέπει να τονιστεί πως και εδώ, στη ρεαλιστικότερη απόδοση του περιβάλλοντος, είτε οδηγείς σε κάποια πίστα, είτε στους δρόμους της Ρώμης, η δουλειά που έχει γίνει από τους δημιουργούς του παιχνιδιού είναι εντυπωσιακή.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης