Ο «γίγαντας» της ελληνικής αποστολής

Ο «γίγαντας» της ελληνικής αποστολής

Ο σπουδαίος αρσιβαρίστας Παύλος Μάμαλος στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου

Ο «γίγαντας» της ελληνικής αποστολής
Ο πανηγυρισμός του Παύλου Μάμαλου
είναι ένας συναισθηματικός σεισμός που πολύ δύσκολα θα φύγει από τη μνήμη των φιλάθλων και, αναμφίβολα, συνιστά μία από τις πιο συγκινητικές εικόνες των Παραολυμπιακών του 2016. Ο σπουδαίος Έλληνας αρσιβαρίστας, ο «Σαμσών» της φετεινής αποστολής στους Παραολυμπιακούς, ο «γίγαντας» στην κατηγορία των 107 κιλών, πέτυχε τον στόχο της ζωής του: Κατέκτησε το χρυσό Παραολυμπιακό μετάλλιο καθώς κατάφερε να σηκώσει 238 κιλά στην τρίτη του προσπάθεια, επιτυγχάνοντας νέο ρεκόρ αγώνων. Και ενώ είχε εξασφαλίσει το χρυσό μετάλλιο, ο Παύλος Μάμαλος αποπειράθηκε να ανεβάσει ακόμη περισσότερο τον πήχυ στην κατηγορία του, δοκιμάζοντας να σηκώσει 243,5 κιλά. Και παρόλο που δεν το πέτυχε, η προσπάθειά του ήταν ηρωική και μεγαλειώδης (#piodynathomada
Κλείσιμο
).



Ο Παύλος Μάμαλος είναι 45 ετών και η αναπηρία του οφείλεται σε πολυομυελίτιδα. Είναι έγγαμος και ζει στον Ασπρόπυργο, ενώ προπονείται οκτώ φορές την εβδομάδα, περίπου επί δύο ώρες κάθε φορά. Η πορεία του έως την κατάκτηση των υψηλότερων επάθλων στην Παραολυμπιάδα έχει σημαδευτεί από έναν υπεράνθρωπο αγώνα -και όχι μόνο στο γυμναστήριο και τις σκληρές, καθημερινές προπονήσεις. Όπως έχει αποκαλύψει ο ίδιος σε συνεντεύξεις του, τα παιδικά του χρόνια ήταν εξαιρετικά δύσκολα, καθώς είχε πέσει θύμα παρενόχλησης και χλεύης από τους συνομηλίκους του. Το αποτέλεσμα ήταν να περιθωριοποιηθεί και να αναγκαστεί να εγκαταλείψει το σχολείο ύστερα από το δημοτικό. Ωστόσο, η εσωτερική του δύναμη είναι μεγαλύτερη ακόμη και από τη σωματική του και κατάφερε να ολοκληρώσει τη μέση εκπαίδευση πολύ αργότερα και ενώ οι αθλητικές του υποχρεώσεις είχαν αυξηθεί εκθετικά. Μετά από την επιτυχία του στο Ρίο, ο Παύλος Μάμαλος δήλωσε συγκινημένος ότι «είναι μεγάλη μου η αγάπη για την Ελλάδα. Το μετάλλιο αυτό θέλω να το αφιερώσω σε όλους τους Ελληνες του κόσμου. Στον ΟΠΑΠ (#opap) και την Ελληνικός Χρυσός ΑΕ που με στηρίζουν, καθώς και στον προπονητή μου Δημήτρη Ιωαννίδη, που με έχει βοηθήσει πάρα πολύ. Επόμενος στόχος είναι το Παγκόσμιο πρωτάθλημα και μετά οι Παραολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο. Τότε θα είμαι 49 χρονών, αλλά αν δεν έχω τραυματισμούς, θα αγωνιστώ». 

Οι Έλληνες αθλητές βρέθηκαν στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, με τη στήριξη του ΟΠΑΠ, μεγάλου χορηγού της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, που εδώ και πέντε χρόνια, τους προσφέρει όλους τους απαραίτητους πόρους, υλικούς και τεχνικούς, ώστε να διεκδικούν και να πετυχαίνουν τους στόχους τους.







Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης