Πώς να επιτύχετε φυσικό και άπλετο φωτισμό για το σπίτι σας

Πώς να επιτύχετε φυσικό και άπλετο φωτισμό για το σπίτι σας

Οι καθρέφτες είναι ίσως ο πλέον αποτελεσματικός τρόπος για την επίτευξη φυσικού φωτισμού 

Ο φωτισμός αποτελεί ίσως το πιο σημαντικό στοιχείο της διακόσμησης και της λειτουργικότητας ενός χώρου, είτε αφορά έναν χώρο χαλάρωσης όπως το σαλόνι και η κρεβατοκάμαρα ενός σπιτιού ή ένα χώρο που εκτελούνται εργασίες όπως μια κουζίνα, ένα γραφείο ή ένας επαγγελματικός χώρος.

Γεγονός, ωστόσο είναι πως μόνο με λάμπες δεν είναι πάντα εφικτό να επιτευχθεί η επιθυμητή ένταση φωτός, καθιστώντας έτσι απαραίτητο ο εκάστοτε χώρος να φωτίζεται κυρίως φυσικά.

Ένας εύκολος τρόπος να αυξήσετε τη φωτεινότητα ενός δωματίου είναι να επιλέξετε ημιδιαφανείς κουρτίνες, οι οποίες θα επιτρέπουν στο φως του ήλιου να τις διαπερνά, φωτίζοντας φυσικά τον χώρο.

Ακόμα ένας έξυπνος τρόπος να φαίνεται πιο ευρύχωρο και φωτεινό ένα δωμάτιο είναι το ταβάνι να είναι βαμμένο σε λευκό χρωματισμό, έτσι ώστε να αντανακλάται το φως σε ολόκληρο τον χώρο.

Συνδυαστικά, τα έπιπλα αν είναι χαμηλά, δημιουργούν την αίσθηση πως ο χώρος είναι μεγαλύτερος και πως διαχέεται από περισσότερο φως.

Ο πλέον αποτελεσματικός τρόπος για την επίτευξη φυσικού φωτισμού, ωστόσο, είναι η τοποθέτηση μεγάλων καθρεφτών απέναντι από παράθυρα και μπαλκονόπορτες του σπιτιού.

Έτσι, το φως διαχέεται σε ολόκληρο τον χώρο, ανεξάρτητα από την επιλογή επίπλων και χρωματισμών.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

Ασφάλιση κατοικίας: Αυτός ο άγνωστος…

Επιτέλους ολοκληρώσατε την πολυπόθητη ανακαίνιση του πατρικού σας διαμερίσματος που σας παραχώρησαν οι γονείς σας για να φτιάξετε την ζωή σας με το έτερον σας ήμισυ.

2