Let's Roll οικονομικά και οικολογικά!
cover

Let's Roll οικονομικά και οικολογικά!

Χρειάστηκε αρκετά χρόνια  για να κερδίσει μία θέση στην ιστορία. Η ηλεκτροκίνηση αποτελεί το μέλλον της βιομηχανίας με πολλά οφέλη. Τόσο για το περιβάλλον, όσο και για την κοινωνία.

Πόσες φορές το κόστος της βενζίνης σε έκανε να σκεφτείς αν θα πρέπει να μετακινηθείς με το αυτοκίνητο και πόσο φιλικό προς το περιβάλλον …δεν είναι; Πόσες φορές ευχήθηκες το μποτιλιάρισμα να είναι απλά ένα όνειρο; Από αυτοκίνητα μέχρι σκούτερ, ποδήλατα και πατίνια, η ηλεκτροκίνηση δεν αποτελεί πλέον τάση, αλλά κάτι που ήρθε για να μείνει και να κάνει τη ζωή μας πιο εύκολη και οικολογική.

Σύμφωνα με την Ε.Ε., έως το 2030 τουλάχιστον 30 εκατομμύρια αυτοκίνητα μηδενικών εκπομπών θα κυκλοφορούν στους ευρωπαϊκούς δρόμους, 100 ευρωπαϊκές πόλεις θα είναι κλιματικά ουδέτερες και η αυτοματοποιημένη κινητικότητα θα αναπτυχθεί σε ευρεία κλίμακα. Κοινώς, οι ιδιοκτήτες των ηλεκτρικών οχημάτων εξοικονομούν αρκετά χρήματα σε σχέση με τους υπόλοιπους, το κοινό ευαισθητοποιείται ολοένα και περισσότερο για την κλιματική αλλαγή, εξοικονομείται χρόνος, ενώ για το παρκάρισμα, δεν το συζητάμε καν!

Μήπως ήρθε η ώρα να το σκεφτείς κι εσύ σοβαρά; Παρακάτω θα βρεις τους λόγους, για τους οποίους θα πρέπει να μπεις κι εσύ …στην πρίζα!


Δεν επιβαρύνεις το περιβάλλον
Κινείσαι με ρεύμα, φορτίζεις και συνεχίζεις τις διαδρομές σου. Εκπέμπεις μηδενικούς ρύπους, άρα προστατεύεις το περιβάλλον, αποδεικνύοντας έμπρακτα την οικολογική σου συνείδηση.

Εξοικονομείς χρήματα
Όταν μετακινείσαι ηλεκτρικά, δεν χρειάζεται να φουλάρεις με βενζίνη το όχημα σου, άρα επιτέλους θα αποταμιεύσεις χρήματα. Το σίγουρο είναι ότι θα έχεις κέρδος σε καθημερινή βάση και μη ξεχνάς! Αν το όχημα σου είναι ηλεκτρικό, οι μηδενικοί του ρύποι μεταφράζονται σε μηδενικά τέλη κυκλοφορίας.

Τα ηλεκτρικά πατίνια, ποδήλατα και σκούτερ είναι μια εξαιρετική λύση για οικολογική και σχεδόν ανέξοδη μετακίνηση στην πόλη.


Το μποτιλιάρισμα γίνεται παρελθόν
Με ένα ηλεκτρικό ποδήλατο ή πατίνι, μπορείς να κινηθείς χωρίς να κολλάς στην κίνηση της πόλης. Προσεκτικά βέβαια, όταν κυκλοφορείς σε μεγάλες λεωφόρους και σε δρόμους ταχείας κυκλοφορίας. Εννοείται ότι πριν από οποιαδήποτε διαδρομή, μικρής ή μεγάλης απόστασης, θα πρέπει να φοράς το κράνος σου!

Το φορτίζεις γρήγορα
Το ηλεκτρικό σκούτερ μπορεί να φορτιστεί από οποιαδήποτε απολύτως ηλεκτρική πρίζα, αρκεί να χρησιμοποιείς τον αρχικό φορτιστή του. Αν βέβαια χρειαστείς στο δρόμο, να θυμάσαι ότι στο Πλαίσιο Αγίας Παρασκευής και στο Πλαίσιο Αλίμου υπάρχουν φορτιστές για το όχημά σου! Για να σου γίνει συνήθεια και να μην ξεμείνεις πότε από… ρεύμα!

Δικαιούσαι επιδότηση έως 40%
Ανάλογα τον τύπο του ηλεκτρικού οχήματος που επιθυμείς να αγοράσεις, δικαιούσαι την αντίστοιχη επιδότηση. Για παράδειγμα, η επιδότηση για ηλεκτρικά σκούτερ είναι 30%, ενώ για τα ηλεκτρικά ποδήλατα 40%.

Ιδού 3 προτάσεις για να καταλάβεις ακριβώς τι εννοούμε:

EGOBOO GO 100S 
Ελαφρύ, με προσεγμένα οδηγικά χαρακτηριστικά και τροχούς Honeycomb 10 ιντσών για μεγάλη διάρκεια ζωής, το eScooter EGOBOO GO 100S είναι το έξυπνο μέσο που χρειάζεσαι για την αστική σου μετακίνηση! Mε κινητήρα 300W (Max. 700W) και μπροστινή ανάρτηση, μέγιστο βάρος αναβάτη έως και 120kg, με σύστημα E-Brake και πίσω δισκόφρενο, δυνατότητα κίνησης με μέγιστη κλίση έως και 15° και περιοριστή ταχύτητας ώστε να μην ξεπερνάς τα επιθυμητά όρια, προσφέρει μέγιστη ταχύτητα 25 km/h και αυτονομία έως 30 χιλιόμετρα (μπαταρία 36V 7,5A).

Xiaomi Electric Scooter 4 Pro
Είναι το πρώτο παγκοσμίως σκούτερ που κέρδισε πιστοποίηση loT Security Rating Level 3 (Gold). Το πλαίσιο από κράμα αλουμινίου καθιστά το σκούτερ ανθεκτικό και ελαφρύ, ενώ η αναδιπλούμενη σχεδίαση εγγυάται ευκολότερη αποθήκευση.Το σκούτερ είναι εξοπλισμένο με ισχυρή μπαταρία 446Wh, Και θα σε μεταφέρει ως και 45 χιλιόμετρα με μία μόνο φόρτιση.

Dualtron Mini Limited Ηλεκτρικό Πατίνι
Το νέο, βελτιωμένο Dualtron Mini από την Minimotors διαθέτει φρένα (ταμπούρα) και στους 2 τροχούς. Με αυτή την προσθήκη προσφέρει μεγαλύτερη ασφάλεια στον αναβάτη. Με εξαιρετική μέγιστη ισχύ χάρη στο μοτέρ των 1450W, έχει την ικανότητα να κινείται ως και με 25 χλμ/ω, ενώ έχει αυτονομία έως 60 χλμ., χάρη στη μπαταρία λιθίου 52V / 21Ah της LG. Το Minimotors Dualtron Mini είναι ένα αναδιπλούμενο και εύκολο στη μεταφορά ηλεκτρικό scooter. Μπορείς να το μεταφέρεις παντού με ασφάλεια και να αποθηκευτεί με διακριτικότητα.

Μια βόλτα στο Πλαίσιο θα σου αλλάξει τον τρόπο που βλέπεις την ηλεκτροκίνηση, αλλά και θα σου προσφέρει όλη την απαιτούμενη πληροφορία για να αποφασίσεις!

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network