Ευκαιρίες νέας και παράλληλης σταδιοδρομίας στο χώρο της εκπαίδευσης

Ευκαιρίες νέας και παράλληλης σταδιοδρομίας στο χώρο της εκπαίδευσης

Mία λύση σταδιοδρομίας, ή και παράλληλης εργασίας, είναι η δυνατότητα που έχει ένας πτυχιούχος να διδάξει το αντικείμενό του σε άλλους ενήλικες.

924897
Το φαινόμενο του να παραμένει κάποιος πτυχιούχος ακόμα και μετά από συνεχόμενα έτη ακαδημαϊκής, δαπανηρής και εξουθενωτικής πορείας άνεργος ανέρχεται πλέον όχι μόνο σε συχνό αλλά και σε μερικώς δεδομένο φαινόμενο. Ωστόσο, για έναν απόφοιτο που επιθυμεί να βρει μια λύση απασχόλησης ή και να διεκδικήσει μία νέα θέση εργασίας υπάρχει η λύση απασχόλησης σε δομές εκπαίδευσης ενηλίκων. Αυτό σημαίνει ότι μία λύση σταδιοδρομίας, ή και παράλληλης εργασίας, είναι η δυνατότητα που έχει ένας πτυχιούχος να διδάξει το αντικείμενό του σε άλλους ενήλικες. Είτε το αντικείμενο αφορά στις θετικές επιστήμες, είτε ακόμα και σε κάποια χειρωνακτική ενασχόληση, η δυνατότητα εργασίας είναι σημαντική. Είναι γενικά παραδεκτό ότι η εκπαίδευση ως πυλώνας της κοινωνίας, επηρεάζεται και επομένως πρέπει και να προσαρμόζεται στις αλλαγές των συνθηκών ζωής των ανθρώπων που την απαρτίζουν, με απώτερο στόχο την υποστήριξη της υφιστάμενης εργασίας ή την υποστήριξη ανέργων για ανεύρεση μιας νέας θέσης εργασίας.

Πως μπορώ να αξιοποιήσω το πτυχίο μου;
Ο χώρος της Εκπαίδευσης Ενηλίκων αποτελεί έναν πολλά υποσχόμενο χώρο, που προσφέρει τεράστιες ευκαιρίες εργασίας σε ήδη εργαζόμενους στην εκπαίδευση αλλά και σε νέους εν δυνάμει εκπαιδευτικούς, μιας και εργαζόμενοι και άνεργοι αναγκαστικά θα στραφούν για την εκπαίδευση – ειδίκευσή τους στις δομές μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, όπου στο άμεσο μέλλον αναμένεται να παρουσιάσουν σημαντική απορρόφηση εκπαιδευτών προς κάλυψη των ενηλίκων μαθητών τους.

Πως μπορώ να προσληφθώ στις δομές εκπαίδευσης ενηλίκων;
Απαραίτητη προϋπόθεση για να εργαστεί κάποιος εκπαιδευτής ως εκπαιδευτής ενηλίκων είναι να έχετε ενταχθεί στο επίσημο μητρώο εκπαιδευτών του ΕΟΠΠΕΠ. Με την επιτυχή ολοκλήρωση ενός εξ αποστάσεως μοριοδοτούμενου σεμιναρίου έχετε το δικαίωμα να συμμετέχετε απευθείας στις εξετάσεις του ΕΟΠΠΕΠ (Ν. 4386/16 Άρθρο 67). Δείτε εδώ πως μπορείτε να ενταχθείτε.

Το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης, Easy Education, υλοποιεί σε κύκλους το εξ αποστάσεως μοριοδοτούμενο πρόγραμμα κατάρτισης που οδηγεί στις εξετάσεις πιστοποίησης εκπαιδευτικής επάρκειας του ΕΟΠΠΕΠ, με τίτλο: ΑΡΧΕΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗΣ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΝΗΛΙΚΩΝ (Απευθείας συμμετοχή σε εξετάσεις ΕΟΠΠΕΠ).

Έναρξη νέου τμήματος 1/10/2019.

easy11
Κλείσιμο


Δηλώστε συμμετοχή στο νέο τμήμα, συμπληρώνοντας την αίτηση.

Το πρόγραμμα υλοποείται σε συνεργασία με το ΚεΔιΒιμ του Πανεπιστημίου Αιγαίου.
Επιπλέον, στις δομές εκπαίδευσης ενηλίκων μοριοδοτούνται οι επιμορφώσεις. Παρακολουθώντας οπότε μία ή και συνδυασμό από επιμορφώσεις μπορείτε αθροιστικά να συγκεντρώσετε περισσότερα μόρια και να διεκδικήσετε θέσεις εργασίας εκπαιδευτικών σε προκηρύξεις που ανακοινώνονται.

Δείτε εδώ όλους τους θεματικούς τίτλους των εξ αποστάσεως μοριοδοτούμενων σεμιναρίων εδώ.

Σε ποιους απευθύνονται:
1) Φοιτητές
2) Εκπαιδευτικούς
3) Εν δυνάμει εκπαιδευτικούς
4) Κατόχους οποιουδήποτε πτυχίου τριτοβάθμιας εκπαίδευσης
5) Λογιστές, Οικονομολόγους
6) Νομικούς
7) Ψυχολόγους
8) Αρχιτέκτονες, μηχανικούς και συναφή επαγγέλματα
9) Φυσικούς, χημικούς, μαθηματικούς, βιολόγους
10) Τεχνολόγους, Τεχνικούς βοηθούς και ασκούντες συναφή επαγγέλματα
11) Απασχολούμενους στην παροχή υπηρεσιών
12) Ειδικευμένους Γεωργούς, Κτηνοτρόφους, Δασοκόμους και Αλιείς (3ετή επαγγελματική ή/και διδακτική πείρα συναφή με την επαγγελματική δραστηριότητα)
13) Ειδικευμένους τεχνίτες (3ετή επαγγελματική ή/και διδακτική πείρα συναφή με την επαγ/κή δραστηριότητα)
14) Σε όσους θέλουν να αποκτήσουν επιπλέον μοριοδότηση για την ένταξη τους στο εκπαιδευτικό δυναμικό φορέων μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Παρακολουθήστε αξιόπιστα προγράμματα κατάρτισης τα οποία σας αποδίδουν συγκεκριμένες λύσεις για ανεύρεση νέας εργασίας ή ευκαιρίες παράλληλης σταδιοδρομίας.

Πληροφορίες: www.easy-education.gr
Επικοινωνία: info@easy-education.gr
Τηλέφωνο: 2311110186 help desk 10.00-17.00
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ