Μεγάλες ευκαιρίες στην εκπαίδευση μετά το Λύκειο

Μεγάλες ευκαιρίες στην εκπαίδευση μετά το Λύκειο

Τα Πανεπιστήμια δεν είναι μονόδρομος συμφωνούν χιλιάδες νέοι που αναζητούν αυτήν την εποχή  τους εναλλακτικούς δρόμους για την εκπαίδευση και την μόρφωση μετά το λύκειο.

thriskeutika-mathima-juniorsclub-810x456
Ηδη χιλιάδες νέοι που δεν κατάφεραν να ανοίξουν την «πόρτα» της Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης ή δεν πέτυχαν στο αντικείμενο που επιθυμούν να σπουδάσουν αναζητούν . σπουδές σε δημόσια ή ιδιωτικά Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης , Κολέγια που συνεργάζονται με εκπαιδευτικά Ιδρύματα του εξωτερικού, Πανεπιστήμια στην Κύπρο ή το εξωτερικό που αποτελούν τους καλύτερους “δρόμους” για όλους όσους θέλουν να σπουδάσουν αναζητώντας μία θέση στην αγορά εργασίας.

Οσοι ασχολούνται χρόνια με την μεταλυκειακή εκπαίδευση υπογραμμίζουν οτι το «μυστικό»για καλές σπουδές είναι η επιθυμία για μάθηση αλλά και η έρευνα των προσφερομένων σπουδών ενώ επισημαίνουν ότι λύσεις υπάρχουν και αυτές είναι πολλές για τους νέους που έχουν το ενδιαφέρον για σπουδές και βέβαια για μελλοντική αποκατάσταση.

Ενας “δρόμος” που προτιμούν κάθε χρόνο περίπου 5000 νέοι είναι τα Κολέγια . Συγκεκριμένα , οι απόφοιτοι των λυκείων που εγγράφονται κάθε στα Κολέγια σύμφωνα με τα στοιχεία του Συνδέσμου Ελληνικών Κολεγίων, υπολογίζεται ότι είναι 5.000, εκ των οποίων περίπου οι 3.500 παρακολουθούν προπτυχιακές σπουδές και οι υπόλοιποι μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών .Ενας ακόμα λόγος που τα κολέγια βρίσκονται “ψηλά” στις προτιμήσεις χιλιάδων νέων είναι οτι παρακολουθούν σπουδές πανεπιστημιακού επιπέδου, χωρίς να χρειάζεται να μετακινηθούν από τον τόπο κατοικίας τους, ιδιαίτερα στη σημερινή εποχή που λόγω κρίσης η διαβίωση σε μία χώρα του εξωτερικού είναι για πολλούς νέους απαγορευτική.

Μία καλή λύση αποτελούν τα τελευταία χρόνια και τα Πανεπιστήμια της Κύπρου, με πλεονέκτημα τη γλώσσα αλλά και την κοντινή απόσταση από τη χώρα. Οι περισσότεροι Ελληνες που σπουδάζουν σε κυπριακά Πανεπιστημιακά Ιδρύματα επιλέγουν Ιατρικές και Νομικές σπουδές και ακολουθούν οι Παιδαγωγικές , Ψυχολογικές και Πολυτεχνικές σχολές

Σταθερή αξία για χιλιάδες νέους αποτελούν και τα ΙΕΚ , τα οποία δημόσια και ιδιωτικά έχουν πολλές ειδικότητες που οδηγούν σύντομα σε εξειδικευμένες θέσεις στην αγορά εργασίας.

Τα ΙΕΚ έχουν μοντέρνες ειδικότητες , τις οποίες επιλέγουν αρκετοί νέοι που θέλουν να έχουν μία άμεση επαγγελματική αποκατάσταση. Οι ειδικότητες με μεγάλη ζήτηση είναι οι βοηθός φυσικοθεραπείας, βοηθός βρεφονηπιοκόμος τεχνικός ηλεκτρονικών υπολογιστώνν, πληροφορικής και αισθητική και μακιγιάζ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ