Μοριοδοτούμενα Προγράμματα Εξειδίκευσης στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ από το Ε.Κ.Π.Α.

Μοριοδοτούμενα Προγράμματα Εξειδίκευσης στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ από το Ε.Κ.Π.Α.

Ο Δρ. Γιάννης Παπαδάτος, Ομότιμος καθηγητής Ψυχοφυσιολογίας και Ψυχικής Υγιεινής, Επιστημονικός υπεύθυνος προγράμματος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών 2019- 2020

agogo
Η Ειδική Αγωγή αποτελεί προτεραιότητα στο εκπαιδευτικό σύστημα κάθε δημοκρατικής κοινωνίας. Τα τελευταία χρόνια η Ελληνική πολιτεία δίνει ιδιαίτερη σημασία στην Ειδική Αγωγή. Για την άριστη κατάρτιση των εκπαιδευτικών στην Ειδική Αγωγή λειτουργούν δύο ετήσια προγράμματα.

Α. Ειδική Αγωγή – Μαθησιακές Δυσκολίες
Το Πρόγραμμα ετήσιας εξειδίκευσης στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ, του Ε.Κ.Π.Α, διοργανώνεται για δέκατο πέμπτο κατά σειρά έτος με αντικείμενο:
«ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ: Μαθησιακές Δυσκολίες (Δυσλεξία, Δυσαριθμησία, Δυσορθογραφία, Δυσπραξία), Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής-Υπερκινητικότητα, Διαταραχές Συμπεριφοράς, Αισθητηριακές – Κινητικές Αναπηρίες, Νοητική Υστέρηση, Αυτισμός, Ψυχικές Διαταραχές παιδιών και εφήβων, Ψυχοπαιδαγωγική αντιμετώπιση, Συμβουλευτική Γονέων, Υποστηρικτικές Τεχνολογίες Πληροφορικής στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση, Πρακτική Άσκηση στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση».

Β. Ειδική Αγωγή – Εκπαίδευση Χαρισματικών Μαθητών
Το πρόγραμμα ετήσιας εξειδίκευσης στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ – ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΧΑΡΙΣΜΑΤΙΚΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ διοργανώνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα επειδή πρόκειται να λειτουργήσουν Πρότυπα Σχολεία για Χαρισματικούς Μαθητές τα προσεχή χρόνια στη Δημόσια Εκπαίδευση με αντικείμενο:
Θέματα ειδικής αγωγής, εκπαίδευση νηπιαγωγών, δασκάλων , καθηγητών στην ανίχνευση , αξιολόγηση και εκπαίδευση χαρισματικών και ταλαντούχων μαθητών.

• Τα προγράμματα στοχεύουν στην:
α. κατάρτιση, εκπαίδευση και απόκτηση εξειδικευμένων μεθόδων ψυχοπαιδαγωγικής προσέγγισης των μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, αλλά και αυξημένες γνωσιακές ικανότητες.

β. παροχή γνώσεων και δεξιοτήτων στους καταρτιζόμενους, τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο, προκειμένου να ασχοληθούν με την εκπαίδευση και την ψυχοπαιδαγωγική υποστήριξη των μαθητών τους, στο πλαίσιο του σχολείου και της οικογένειας.

Ταυτότητα των Προγραμμάτων
Τα προγράμματα εξειδίκευσης στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ (500 ωρών) αναγνωρίζoνται από το Υπουργείο Παιδείας και μοριοδοτούνται σύμφωνα με τον Ν.4547/2018, (ΦΕΚ 12 Α), και τον Ν. 4589/2019, (ΦΕΚ 13 Α΄).

Συμμετοχή
Κλείσιμο
Για την συμμετοχή στα σεμινάρια επικοινωνήστε στα 2103642771, 2103642778, 6985993853 ή στο speduc2020@gmail.com
S
ite: www.spedu.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ