Όταν σπουδάζεις αυτό που αγαπάς!

Όταν σπουδάζεις αυτό που αγαπάς!

Μπορεί μια σχολή επαγγελματικής κατάρτισης με 70 ειδικότητες σπουδών να προσφέρει όλα τα προγράμματα σε υψηλό επίπεδο;

IMG_7645
Καμιά φορά όλα γίνονται. Για αυτό άλλωστε 7 στους 10 αποφοίτους μιας συγκεκριμένης σχολής βρίσκουν δουλειά στον τομέα των σπουδών τους σύμφωνα με την μοναδική επίσημη έρευνα για την επαγγελματική αποκατάσταση αποφοίτων ΙΕΚ (Alco, Ιούλιος 2016).

Ας τα πάρουμε όμως με τη σειρά.

Προγράμματα σπουδών με σφραγίδα

Ο Τουρισμός και ο Επισιτισμός είναι δύο εκπαιδευτικοί τομείς που τροφοδοτούν την ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας.

Εάν θέλεις, λοιπόν, να γίνεις επαγγελματίας Σεφ και να σταδιοδρομήσεις σε υψηλό επίπεδο πρέπει να επιλέξεις μια Σχολή Μαγειρικής μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων-World Associationof Chefs. Κι αν εκεί προσφέρουν αποκλειστικά σεμινάρια με τον Άκη Πετρετζίκη και τους συνεργάτες του μάλλον είναι η καλύτερη επιλογή!

Εκτός όμως από μάγειρες η αγορά ζητάει και ζαχαροπλάστες. Την αρτοποιία και τη ζαχαροπλαστική τη μαθαίνεις από έμπειρους PastryChefs και την πας σε άλλο επίπεδο εάν παρακολουθήσεις ανθρώπους με διεθνή καριέρα στο χώρο όπως ο «BakeOff» Νικόλας Στράγγας!
IMG_9235_2
Κλείσιμο



Κι αν σου αρέσουν τα ξενοδοχεία πρέπει να ρωτήσεις σπουδαστές και απόφοιτους του Τομέα Τουρισμού και Επισιτισμού που παρευρέθηκαν σε Ημέρες Καριέρας με τη συμμετοχή 471 –νούμερο πρωτοφανές- ξενοδοχείων, Spa, εστιατορίων και λοιπών τουριστικών επιχειρήσεων από όλη την Ελλάδα και που τώρα ξεκινούν την καριέρα τους.

IMG_2337
IMG_6896


Χώρος για Ομορφιά

Αν θέλεις να μάθεις NailArt και Αισθητική-Μακιγιάζ υπάρχουν καλύτεροι δάσκαλοι από την Τέτα Καμπουρέλη και τον Αχιλλέα Χαρίτο;
Όσο για την Κομμωτική μας ενημέρωσαν ότι «ψήνεται» μια συνεργασία έκπληξη οπότε οι ενδιαφερόμενες/οι θα πρέπει να περιμένουν.

Για καλλιτεχνικά πνεύματα

Εάν έχεις ανάγκη να εκφραστείς καλλιτεχνικά και να αναδείξεις τη δημιουργικότητά σου έχεις επιλογές όπως Υποκριτική και η Τέχνη Φωτογραφίας!

Μπορεί μιας σχολή επαγγελματικής κατάρτισης να βγάλει φωτογράφους και ηθοποιούς θα αναρωτηθεί κάποιος;

Ναι, και μάλιστα σε υψηλό επίπεδο είναι η απάντηση. Εάν έχεις αμφιβολία μπορείς να ρωτήσεις ποιος είναι ο Μάριος Θεολόγης (StudioMath) που διδάσκει τους σπουδαστές Φωτογραφίας, αλλά και να ψάξεις τους λιγότερο γνωστούς αλλά εξαιρετικά ταλαντούχους συνεργάτες του τομέα. Μια βόλτα από το Βρυσάκι στην Πλάκα 16-20 Σεπτεμβρίου θα σου λύσει τις απορίες για το επίπεδο της δουλειάς που γίνεται.

IMG_3090


Στην δε Υποκριτική ο αγαπημένος Φώτης Σπύρος με μια πολύ δυνατή καλλιτεχνική ομάδα αναλαμβάνουν τη διδασκαλία των νέων που θέλουν να εργαστούν σε αυτό τον πολύ δύσκολο χώρο.

Μάλιστα, στο πλαίσιο της επαγγελματικής κατάρτισης στην ειδικότητα "Υποκριτική Τέχνη" οι σπουδαστές σε συνεργασία με τους καθηγητές τους ανεβάζουν θεατρικές παραστάσεις ανοιχτές στο ευρύ κοινό!

Εννοείται ότι προσφέρονται Ηχοληψία και Μουσική Τεχνολογία σε κορυφαία εργαστήρια με τους σπουδαστές να κάνουν Πρακτική Άσκηση σε τηλεοπτικά κανάλια, ραδιοφωνικούς σταθμούς, εταιρείες παραγωγής, studia κλπ.


Αυτοί που αγαπούν τα sports

Με τον τομέα του Αθλητισμού συνεργάζονται επαγγελματίες προπονητές με πλούσια δράση στον ερασιτεχνικό και επαγγελματικό αθλητισμό, ακόμα και ο «ήρωας» του 1987 Νίκος Λινάρδος.

Ambassador του τομέα είναι όμως ο γνωστός στους λάτρεις της στρογγυλής θεάς Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς που γνωρίζει στους σπουδαστές Προπονητικής, Αθλητικής Δημοσιογραφίας και Φυσικοθεραπείας special guests όπως ο Δημήτρης Διαμαντίδης, ο Αντώνης Νικοπολίδης και ο Ντέμης Νικολαΐδης.

Οι πρακτικοί άνθρωποι

Οι πρακτικοί άνθρωποι δεν κοιτούν τόσο τους διάσημους επαγγελματίες που συνεργάζονται με μια σχολή, αλλά το επίπεδο των γνώσεων, τη διασύνδεση με την αγορά εργασίας και τις ευκαιρίες γρήγορης επαγγελματικής εξέλιξης.

Ένας νέος που θέλει να σπουδάσει Πληροφορική μπορεί να κάνει καλύτερη επιλογή από μια σχολή μέλος του Oracle Academy;

Εάν θέλει να αποκτήσει πρόσβαση σε μια τεράστια δεξαμενή γνώσης, να αποκτήσει επαγγελματικές πιστοποιήσεις στο πλαίσιο των σπουδών του και να γνωρίσει τεχνολογίες αιχμής, δεν έχει.

Εξυπακούεται ότι προσφέρονται σε υψηλό επίπεδο και «παραδοσιακά» προγράμματα Διοίκησης και Οικονομίας, Marketing, Λογιστικής, αλλά και Ναυτιλιακά (με δυνατή παρουσία στο μεγάλο λιμάνι).

Σε κάθε περίπτωση εάν κάποιος θέλει να σπουδάσει αυτό που αγαπά πρέπει να βρει μόνος αυτό που του ταιριάζει. Πώς; Επικοινωνώντας με το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ στην Αθήνα, τον Πειραιά και τη Λάρισα.

Πού θα βρείτε το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν τις σύγχρονες εγκαταστάσεις του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ στο κέντρο της Αθήνας, του Πειραιά και της Λάρισας!

Αθήνα: Βερανζέρου 3, Πλ.Κάνιγγος | 210 38 06 166.
Πειραιάς :Αλκιβιάδου 122, Πλ.Κοραή | 210-4190854.
Λάρισα: Πατρόκλου 14 | 2410-549360.
Email: info@omiros.gr .
Web: www.omiros.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ