Έρευνα: Οι ψυχοπαθείς είναι πιο πιθανόν να ακούνε μουσική ραπ

Έρευνα: Οι ψυχοπαθείς είναι πιο πιθανόν να ακούνε μουσική ραπ

Η εικόνα του Άντονι Χόπκινς ως Χάνιμπαλ Λέκτερ να ακούει κλασσική μουσική πιθανότατα δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα

Έρευνα: Οι ψυχοπαθείς είναι πιο πιθανόν να ακούνε μουσική ραπ
Όσοι έχουν δει τη Σιωπή των Αμνών θυμούνται τον Άντονι Χόπκινς ως Χάνιμπαλ Λέκτερ να ακούει κλασσική μουσική ενώ προχωρούσε στα φριχτά εγκλήματά του. Μια έρευνα από το πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης έρχεται, όμως, να ανατρέψει την εικόνα αυτή καθώς σύμφωνα με τα πρώτα ευρήματα σε 200 άτομα προέκυψε ότι όσοι έχουν τάσεις ψυχοπάθειας προτιμούν να ακούνε ραπ.

Συγκεκριμένα ανάμεσα στα 200 άτομα που συμμετείχαν στην έρευνα και άκουσαν 260 τραγούδια, αυτοί που συγκέντρωσαν την υψηλότερη βαθμολογία στους δείκτες ψυχοπάθειας αποδείχθηκε ότι ήταν φαν του No Diggity των Blackstreet ενώ υψηλή ήταν και η προτιμήση για το Lose Yoursel του Eminem.

Το επόμενο βήμα για τους ερευνητές που ενθουσιάστηκαν με τα ευρήματα θα είναι να κάνουν την έρευνα σε δείγμα χιλιάδων ατόμων προκειμένου να καταλήξουν σε ένα ακόμα πιο ασφαλές αποτέλεσμα.

Οι ερευνητές υπέβαλαν σε ένα παρόμοιο τεστ μια δεύτερη ομάδα εθελοντών και ανακάλυψαν ότι η μουσική μπορεί να βοηθήσει στην «πρόβλεψη» των ψυχοπαθών καθώς προέκυψε ότι όσοι ακούν το My Sharona των The Knack ή το Titanium των Sia ήταν ανάμεσα στα άτομα με τις λιγότερες τάσεις ψυχοπάθειας.

«Μπορεί τα ΜΜΕ να παρουσιάζουν τους ψυχοπαθείς ως κατά συρροήν δολοφόνους με τσεκούρια αλλά στην πραγματικότητα είναι άνθρωποι της διπλανής πόρτας. Μπορεί να εργάζονται ακρίβως δίπλα σας και εσείς να μην έχετε καταλάβει το παραμικρό» εξήγησε ο επικεφαλής της έρευνας. Σύμφωνα με τον ίδιο αν οι ψυχοπαθείς έχουν μια συγκεκριμένη μουσική τάση τότε αυτό θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την έγκαιρη αναγνώρισή τους.
Κλείσιμο

«Κανείς δεν θέλει τέτοιοι άνθρωποι να βρίσκονται σε καταστάσεις στις οποίες να μπορούν να κάνουν κακό. Χρειαζόμαστε ένα εργαλείο ώστε να μπορούμε να τους βρίσκουμε χωρίς τη συνεργασία ή την συγκατάθεσή τους» συμπλήρωσε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης