Μαλδίβες: Ο αγαπημένος προορισμός των νεονύμφων είναι η «πρωτεύουσα» των διαζυγίων!

Μαλδίβες: Ο αγαπημένος προορισμός των νεονύμφων είναι η «πρωτεύουσα» των διαζυγίων!

Τα περισσότερα ζευγάρια που παντρεύονται έχουν όνειρο να περάσουν τον μήνα του μέλιτος στις Μαλδίβες - Πόσοι όμως γνωρίζουν ότι η νησιωτική χώρα του Ινδικού ωκεανού κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ στα διαζύγια;

Μαλδίβες: Ο αγαπημένος προορισμός των νεονύμφων είναι η «πρωτεύουσα» των διαζυγίων!
Στο άκουσμα της λέξης Μαλδίβες μας έρχονται στο μυαλό εικόνες από απέραντες αμμώδεις παραλίες, εξωτικά φυτά και πολυτελή ξενοδοχεία. Η νησιωτική χώρα του Ινδικού ωκεανού είναι το όνειρο κάθε νιόπαντρου ζευγαριού για να περάσει έναν αξέχαστο μήνα του μέλιτος. Πόσοι όμως γνωρίζουν ότι ο δημοφιλής τουριστικός προορισμός είναι σύμφωνα με το βιβλίο Γκίνες η «παγκόσμια πρωτεύουσα των διαζυγίων»;

Σχετική έκθεση του ΟΗΕ αναφέρει ότι στις Μαλδίβες οι γυναίκες κοντά στην ηλικία των 30 ετών έχουν πάρει περίπου τρία διαζύγια. Γιατί όμως είναι το ποσοστό των διαζυγίων τόσο υψηλό στον παράδεισο των νεονύμφων όλου του κόσμου; Οι μελέτες αναφέρουν ότι υπάρχουν πολλοί λόγοι που εξηγούν γιατί στις Μαλδίβες ο δείκτης διαζυγίων είναι 10.97% ετησίως για κάθε 1.000 κατοίκους.



Ο κυριότερος λόγος είναι ότι σε μια μουσουλμανική κοινωνία, όπως είναι οι Μαλδίβες, επειδή οι σεξουαλικές σχέσεις πριν τον γάμο είναι ταμπού, οι γυναίκες παντρεύονται σε νεαρή ηλικία. Όμως, η έλλειψη κρατικής φροντίδας για τα παιδιά απωθεί την σκέψη να γίνουν μητέρες ενώ ο αυξανόμενος αριθμός των γυναικών στην αγορά εργασίας είναι ένας ακόμα παράγοντας αιτίας διαζυγίου.
Κλείσιμο

Μετά τις Μαλδίβες, στην δεύτερη θέση στα διαζύγια έρχεται η Ρωσία με ποσοστό 4.5% ετησίως για κάθε 1.000 κατοίκους και στην τρίτη θέση η Αρούμπα στην Καραϊβική με ποσοστό 4.4% ετησίως. Οι χώρες με τα λιγότερα διαζύγια στον κόσμο είναι εκείνες όπου η πλειοψηφία των πολιτών είναι καθολικοί, όπως η Κολομβία, η Ιρλανδία και η Χιλή. Στις μουσουλμανικές χώρες με τα λιγότερα διαζύγια είναι η Λιβύη, το Μπαχρέιν και το Ουζμπεκιστάν.

Δείτε βίντεο: Οι Μαλδίβες από ψηλά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης