Αυτά είναι τα καλύτερα πιάτα ταχυφαγείων σε ολόκληρο τον κόσμο!

Αυτά είναι τα καλύτερα πιάτα ταχυφαγείων σε ολόκληρο τον κόσμο!

Πού θα φάτε τον καλύτερο γύρο, πού σερβίρεται το καλύτερο πιάτο θαλασσινών, η νοστιμότερη πίτσα, το καλύτερο σάντουιτς και το πιο νόστιμο φαλάφελ που έχετε δοκιμάσει και μάλιστα σε τιμές «fast food»

Αυτά είναι τα καλύτερα πιάτα ταχυφαγείων σε ολόκληρο τον κόσμο!
Από Αμερική μέχρι Ευρώπη και Ασία, το «γρήγορο φαγητό» ή διεθνώς fast food κατακτά τον πλανήτη. Και όσοι είναι «εθισμένοι» στον κόσμο των γεύσεων το γνωρίζουν καλά, αφού η σκηνή των ταχυφαγείων αναπτύσσεται με πολύ γρήγορους ρυθμούς παγκοσμίως...

Δεν είναι ανάγκη να βρίσκεσαι σε ένα πολυτελές εστιατόριο για να ταξιδέψεις στον γαστριμαργικό κόσμο. Η ανεξάντλητη δημιουργία στα fast foods θα ικανοποιήσει εξίσου τον ουρανίσκο σου. Άλλωστε φεστιβάλ και συνέδρια που διοργανώνονται αλλά και ειδικά βραβεία που απονέμονται κάθε χρόνο δείχνουν την τεράστια απήχηση που έχει στις μέρες μας το «γρήγορο» φαγητό.

Φέτος στο Λονδίνο διοργανώθηκαν για δεύτερη φορά τα βραβεία Chowtzer, τα οποία έχουν στόχο να αναδείξουν τα πιο νόστιμα «γρήγορα πιάτα» από κάθε γωνιά της Γης.

Κλείσιμο
Ιδού ποια φαγητά «αιχμαλώτισαν» ειδικούς γευσιγνώστες και μπλόγκερς, ωθώντας τους στο να τα βραβεύσουν ως τα καλύτερα.     

Το καλύτερο γρήγορο πιάτο για το 2014

Eίναι το σεβίτσε που σερβίρει ο Javier Wong στη Λίμα. Πρόκειται για ένα εύκολο πιάτο με ψάρι που μπορεί να είναι το ορεκτικό σε ένα τραπέζι, αλλά και ένα κυρίως πιάτο σε ένα (πολύ) ελαφρύ γεύμα. Ο Wong το συνοδεύει με χταπόδια και καλαμάρια και το σερβίρει σε ένα πολύχρωμο δωμάτιο του σπιτιού του, στην περιοχή La Victoria.



Το καλύτερο πιάτο θαλασσινών

αναδείχθηκε το καβούρι Αλάσκας στο Dynasty Seafood στο Βανκούβερ.


Η καλύτερη πίτσα του κόσμου

Η Di Fara pizza, στο Μπρούκλιν. Η ζύμη που φτιάχνεται επιτόπου, το πεπερόνι, η φρέσκια μοτσαρέλα, ο φρέσκος βασιλικός και το παρθένο ελαιόλαδο, είναι τα υλικά που έχουν δημιουργήσει έναν... μύθο στη Νέα Υόρκη.



Το καλύτερο πιάτο για χορτοφάγους

Το Φαλάφελ στο L'As du Falaffel, στην καρδιά του Παρισιού. Θα το βρεις στην καρδιά του Marais, μια παλιά εβραϊκή συνοικία της γαλλικής πρωτεύουσας. Πρόκειται για ένα σάντουιτς με ψητή μελιτζάνα, λάχανο, αγγούρι, ντομάτα, μαϊντανό, χούμους, ταχίνι και καυτερή σάλτσα, μέσα σε μια καυτή πίτα. Χιλιόμετρα η ούρα για ένα Φαλάφελ στο Παρίσι.



Τα καλύτερα noodles

Το πιάτο Pad thai στο μαγαζί Pad Thai Thip Samai, στη Μπανγκόκ. Για όσους αγαπούν την ταϊλανδέζικη κουζίνα, πρέπει να επισκεφθούν οπωσδήποτε το Pad Thai Thip Samai, που φημίζεται για τα πιο νόστιμα noodles. Μαγειρεμένα με γαρίδες, φασόλια τοπικής παραγωγής, αυγό, φυστίκια και τσίλι, σε ταξιδεύουν στις γεύσεις της «Βενετίας» της Ανατολής.


Το καλύτερο πιάτο με ρύζι

Το Hainanese chicken rice στο Tian Tian, στη Σιγκαπούρη. Το κοτόπουλο με ρύζι είναι ένα από τα πιο εμβληματικά πιάτα της Σιγκαπούρης και το Tian Tian το σερβίρει μαγειρεμένο σε ζωμό κοτόπουλου, τζίντζερ, σκόρδο και pandan φύλλα. Έξτρα πινελιά που απογειώνει το πιάτο, η σάλτσα σόγιας ή σάλτσα τσίλι, ανάλογα με την προτίμηση του καθενός.



Το καλύτερο σάντουιτς

Το ψητό σάντουιτς Καραϊβικής, στο Paseo, στο Σιάτλ. Πρόκειται για μια μπαγκέτα ψημένη στη σχάρα που περιέχει πικάντικο, χοιρινό κοκκινιστό, καραμελωμένα κρεμμύδια,φρέσκο ​​κόλιαντρο, τουρσί jalapenos και μαρούλι.



Ψητή... χήνα

Η ψητή χήνα στο στο Yat Lok, στο Χονγκ Κονγκ. Οι ειδικοί λένε ότι εκεί θα απολαύσεις την καλύτερη ψητή χήνα που έχεις δοκιμάσει ποτέ. Περισσότερα από 20 συστατικά, μεταξύ των οποίων η μαύρη ζάχαρη, η σάλτσα σόγιας, το σησαμέλαιο, το τζίντζερ, ο γλυκάνισος και το γαρίφαλο συμβάλλουν στη νοστιμιά του κρέατος.

Το καλύτερο κρουασάν με μαρμελάδα

Στο Albion, στο Λονδίνο. Οι κριτικοί γεύσης μιλούν για μια «βόμβα» θερμίδων που σου κόβει την ανάσα.



Ο καλύτερος γύρος

Ο καλύτερος γύρος της Ευρώπης στο Karadeniz Pide Doner Salonu, στην Κωνσταντινούπολη. Ζουμερό, τρυφερό και λίγο λιπαρό, βοδινό και αρνίσιο κρέας μαζί με κρεμμύδια, τουρσί, ντομάτες, πιπεριές και γιαούρτι.


Το καλύτερο hot dog

Στο Franks 'n' Dawgs, στο Σικάγο. Με λουκάνικο, τουρσί, καρότο, μαγιονέζα και κόλιαντρο.


Γεύσεις Λατινικής Αμερικής

Το πιάτο Mole Poblana στο La Casita Poblano, Puebla, στο Μεξικό, θεωρείται το καλύτερο συγκρινόμενο με τις υπόλοιπες γεύσεις που προέρχονται από τη λατινική Αμερική. Ένα γρήγορο φαγητό που μαγειρευόταν από καλόγριες στη Μονή Santa Rosa κατά την πρώιμη αποικιακή περίοδο, όταν ένας αρχιεπίσκοπος πραγματοποιούσε επίσκεψη. Πρόκειται για μια πηχτή σάλτσα με τσίλι, πιπέρι,  φιστίκια, αμύγδαλα, κανέλα, γλυκάνισο, ντομάτα, κρεμμύδι, σκόρδο και σοκολάτα που σερβίρεται πάνω από κρέας. Το συγκεκριμένο πιάτο θεωρείται το γαστρονομικό σύμβολο του Μεξικού. Κάθε οικογένεια και εστιατόριο στην Puebla έχει τη δική του εκδοχή της παραδοσιακής συνταγής.



Γεύσεις Ασίας

Ψητό γουρουνόπουλο στο Pepita's Kitchen, στη Μανίλα των Φιλιππίνων.



Πηγή: The Guardian

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης