Πήρε ένα εκατ. ευρώ αποζημίωση γιατί εξερράγη στα χέρια της δοχείο κρέμας σαντιγί

Πήρε ένα εκατ. ευρώ αποζημίωση γιατί εξερράγη στα χέρια της δοχείο κρέμας σαντιγί

Η Γαλλίδα Εμιλί Λαντά πήρε την μεγαλύτερη αποζημίωση που θα μπορούσε, καθώς το 2013 είχε τραυματιστεί πολύ σοβαρά στο κρανίο - Άλλαξε η ζωή της και αυτό έλαβε υπόψιν του το δικαστήριο, λέει η δικηγόρος της

Πήρε ένα εκατ. ευρώ αποζημίωση γιατί εξερράγη στα χέρια της δοχείο κρέμας σαντιγί
Λίγο παραπάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ έκρινε γαλλικό δικαστήριο πως πρέπει να είναι η αποζημίωση Γαλλίδας που τραυματίστηκε πολύ σοβαρά όταν το 2013 εξερράγη στα χέρια της μεταλλικό δοχείο κρέμας σαντιγί - σε μια υπόθεση παρόμοια με εκείνη που προκάλεσε τον θάνατο διάσημης Γαλλίδας blogger τον περασμένο Ιούνιο. 

Η δικηγόρος της γυναίκας, Εμελίν Πετιζιράρντ, δήλωσε πως το ποσό είναι ασυνήθιστο για την Γαλλία, ειδικά αφού το περιστατικό δεν ήταν θανάσιμο. Όμως, συμπλήρωσε, στην περίπτωση αυτή της Εμιλί Λαντά, που τότε ήταν 30 ετών, το δικαστήριο αποφάσισε πως η αποζημίωσή της πρέπει να είναι 1.090.000 ευρώ, καθώς εξαιτίας του ατυχήματος άλλαξε όλη της η ζωή. 

Πράγματι, όταν το κάνιστρο του δοχείου που κρατούσε η Λαντά εξερράγη, τον Δεκέμβριο του 2013, τραυματίστηκε το κρανίο της, προκλήθηκε εσωτερική αιμορραγία, ενώ όπως είπε χαρακτηριστικά η δικηγόρος, «το πρόσωπό της ξεσκίστηκε». 

Κλείσιμο
«Η δουλειά των χειρουργών ήταν καταπληκτική, και τώρα τα σημάδια της σχεδόν δεν φαίνονται. Παρόλα αυτά, δεν μπορεί να εργαστεί και έχει χάσει τις αισθήσεις της γεύσης και της όσφρησης», συμπληρώνει. 

Η απόφαση του δικαστηρίου περιλαμβάνει επιπλέον αποζημιώσεις 10.000 ευρώ για τον σύζυγο και καθένα από τα δύο παιδιά τους, καθώς όλοι ήταν παρόντες στην κουζίνα όταν συνέβη το γεγονός.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης