Η Μπιγιονσέ των Κούρδων εξοργίζει τους τζιχαντιστές

Η Μπιγιονσέ των Κούρδων εξοργίζει τους τζιχαντιστές

Η Έλι Λαβ βρίσκεται στη «μαύρη λίστα» του Ισλαμικού Κράτους - Τραγουδάει για τον αγώνα των μαχητών Πεσμεργκά

Η Μπιγιονσέ των Κούρδων εξοργίζει τους τζιχαντιστές
Την χαρακτηρίζουν Μπιγιονσέ τον Κούρδων χάρη στις καμπύλες της, αλλά και το δυναμισμό της φωνή της, ωστόσο η Έλι Λαβ δεν έχει γίνει γνωστή μόνο για τις μουσικές επιτυχίες της, αλλά κυρίως γιατί με τις νότες και τους στίχους των τραγουδιών της βάζει στο στόχαστρο τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

Η εντυπωσιακή νεαρή με τα κατακόκκινα μαλλιά μιλάει για επανάσταση, για τη δύναμη των γυναικών της ομάδας μαχητών Πεσμεργκά και τον αγώνα κατά της τρομοκρατίας, με αποτέλεσμα οι τζιχαντιστές να την έχουν συμπεριλάβει στη «μαύρη λίστα» τους.

Κλείσιμο


Η Ελάν Αμπντουλά, όπως είναι το πραγματικό της όνομα είναι πραγματική σταρ στο Κουρδιστάν του Ιράκ από το 2013 που κυκλοφόρησε το πρώτο της τραγούδι με τίτλο «Risk it all», ενώ πρωταγωνιστεί στην ταινία «Peshmerga» που παρουσιάστηκε στο Φεστιβάλ των Καννών, με την υπογραφή του Γάλλου φιλοσόφου Μπερνάρ Ανρί Λεβί. 

Βέβαια, ο αγώνας της κατά της τρομοκρατίας, ενοχλεί τους συμπαθούντες του Ισλαμικού Κράτους, οι οποίοι υποστηρίζουν σε κάθε ευκαιρία ότι η νεαρή από το Κουρδιστάν αποτελεί «προσβολή για τις γυναίκες», ενώ δέχεται σχεδόν σε καθημερινή βάση απειλές για τη ζωή της μέσω Διαδικτύου.

Στο τραγούδι της «Revolution», το οποίο έχει συγκεντρώσει σχεδόν πέντε εκατ. θεάσεις στο YouTube, τραγουδάει κρατώντας όπλο και φορώντας ψηλοτάκουνα, ενώ μιλάει για τους πρόσφυγες, της μητέρες που χάνουν τα παιδιά τους.



«Σηκωθείτε όρθιοι, είμαστε ενωμένοι, μπορούμε όλοι μαζί να επιβιώσουμε. Είναι επανάσταση. Πάμε μπροστά στη μάχη. Δεν πρέπει να φοβόμαστε. Ας ενωθούμε για να τους δείξουμε ποιοι είμαστε», τραγουδάει η Λαβ.

Όπως εξήγησε στην ιστοσελίδα Rudaw η τραγουδίστρια στόχος της είναι να ενθαρρύνει τους Κούρδους στη μάχη και την αντίσταση.

«Είχα ανάγκη να δώσω στο λαό ένα τραγούδι που περιγράφει αυτό που συμβαίνει και πώς οι Πεσμεργκά πολεμούν», δήλωσε, προσθέτοντας πως το γύρισμα του βίντεο που πραγματοποιήθηκε σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων από το Ισλαμικό Κράτος πραγματοποιήθηκε υπό δύσκολες συνθήκες. «Σκεφτόμασταν: Θα επιστρέψουμε;», είπε η Λαβ.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης