Το νέο ναρκωτικό W18 είναι 10.000 φορές πιο ισχυρό από τη μορφίνη

Το νέο ναρκωτικό W18 είναι 10.000 φορές πιο ισχυρό από τη μορφίνη

Η πανίσχυρη ουσία διατίθεται στις αγορές του Καναδά και των ΗΠΑ και είναι υπεύθυνη για πολλούς θανάτους χρηστών

Το νέο ναρκωτικό W18 είναι 10.000 φορές πιο ισχυρό από τη μορφίνη
Το ναρκωτικό που «σαρώνει» τους ναρκομανείς στον Καναδά είναι 10.000 φορές πιο ισχυρό από τη μορφίνη και όπως ανακοίνωσαν οι αρχές, πέρασε τα σύνορα της μεγάλης χώρας της Βόρειας Αμερικής και διατίθεται πλέον στην αγορά των ΗΠΑ, όπου η κατάσταση είναι σχεδόν ανεξέλεγκτη.

Το συνθετικό όπιο που αποκαλείται W18, αποτελεί υποκατάστατο της ηρωίνης, αλλά η δράση του είναι αρκετά πιο ισχυρή. Το νέο αυτό ναρκωτικό ευθύνεται για εκατοντάδες θανάτους χρηστών στον Καναδά. Εικάζεται πως δημιουργήθηκε σε παράνομα εργαστήρια στην Κίνα και μεταφέρθηκε στις χώρες της Δύσης μέσω συμμοριών οι οποίες το εμπορεύονται, εγκαθιδρύοντας ένα μεγάλο δίκτυο, με παγκόσμιες διασυνδέσεις και τεράστια κέρδη.

Η συγκεκριμένη ουσία εμποτίζεται στα χάπια Φεντανίλ και ανακατεύεται με απλά σκευάσματα, ώστε να διαφεύγει τον έλεγχο και εντοπισμό από τις αρχές. Τον Αύγουστο του 2015, στο Κάλγκαρι, η αστυνομία εντόπισε περίπου 110 χάπια Φεντανίλ, τα οποία περιείχαν το W18, αποκαλύπτοντας τη «μηχανή» που είχαν «στήσει» οι έμποροι.

Κλείσιμο
Μόλις το Μάρτιο, ανακαλύφθηκε στη Φλόριντα των ΗΠΑ ένας μικροέμπορος, ο οποίος προσπαθούσε να διαθέσει τα χάπια στους πελάτες του. Σε πολλές περιπτώσεις, πωλείται στο διαδίκτυο, όπου οι αρμόδιες αρχές έχουν ξεκινήσει μεγάλη έρευνα για τον εντοπισμό των εμπόρων. Οι συνέπειες του W18 στον ανθρώπινο οργανισμό είναι άγνωστες, καθώς η συγκεκριμένη ουσία έχει δοκιμαστεί μόνο σε ποντίκια, σε εργαστήρια.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης