Δέκα χρόνια στον Ιρακινό που βίασε το αγοράκι σε πισίνα στη Βιέννη

Δέκα χρόνια στον Ιρακινό που βίασε το αγοράκι σε πισίνα στη Βιέννη

Ο 20χρονος δράστης στο ταξίδι του για την Αυστρία είχε περάσει από την Ελλάδα μέσω Τουρκίας

Δέκα χρόνια στον Ιρακινό που βίασε το αγοράκι σε πισίνα στη Βιέννη
Δικαστήριο της Αυστρίας καταδίκασε σε 10 χρόνια φυλάκισης τον Ιρακινό μετανάστη που τον περασμένο Φεβρουάριο είχε βιάσει ένα 10χρονο αγόρι σε πισίνα της Αυστρίας. 

Ο Ιρακινός του οποίου έγινε γνωστό μόνο το μικρό του όνομα Amir A., είχε ταξιδέψει στην αυστριακή πρωτεύουσα, μέσω της Ελλάδας, στις 5 Σεπτεμβρίου και είχε καταθέσει αίτηση χορήγησης ασύλου. Μετά την αποτρόπαια πράξη του συνελήφθη και δήλωσε στην αστυνομία ότι είχε «επείγουσα ανάγκη» για να κάνει σεξ επειδή έλειπε τέσσερις μήνες από το Ιράκ, όπου είχε αφήσει πίσω του την σύζυγό του και το παιδί του.

Ο 20 χρόνος δράστης μετά την πράξη του συνέχισε να κάνει τις βουτιές του στην πισίνα σαν να μην τρέχει τίποτα. Το άτυχο αγοράκι -το οποίο είχε υποστεί βαριά τραύματα- είπε στην μητέρα του τι είχε συμβεί και κάλεσαν την αστυνομία.

Κλείσιμο
Ο συλληφθείς είχε υποστηρίξει στην αστυνομία ότι το παιδί είχε δώσει τη συγκάταθεσή του για να κάνει σεξ. Μάλιστα είπε πως δεν ήξερε ότι ήταν μόλις 10 ετών.

Στη δίκη οι αποκαλύψεις για το παιδί συγκλονίζουν. Το μικρό αγόρι αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και αναμένεται η έκθεση των παιδοψυχολόγων που το παρακολουθούν. Αν διαγνώσουν ότι οι συνέπειες για το παιδί είναι δραματικές τότε η ποινή του Ιρακινού θα αυξηθεί στα 15 χρόνια. 

Κατά τη διάρκεια της δίκης ο καταδικασθείς είπε ότι εξακολουθεί να θέλει να φέρει τη σύζυγο και το παιδί του στην Αυστρία παρόλο που το αίτημα για χορήγηση ασύλου έχει απορριφθεί. Οταν ρωτήθηκε γιατί ήρθε στη Βιέννη παραδέχθηκε ότι το έκανε για να βελτιώσει την οικονομική του κατάσταση. Οταν ξανανοίξει η υπόθεση καθώς νέα στοιχεία ετοιμάζονται να βγουν στο φως η δίκη θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών μετά από αίτημα της υπεράσπισης.

Οι εισαγγελείς ανέφεραν ότι ήθελαν να δώσουν περισσότερα στοιχεία για την υπόθεση αλλά δεν το έκαναν για να μην φέρουν σε δύσκολη θέση το θύμα, ενώ η υπεράσπιση θέλει να κλείσει η υπόθεση για να αποφευχθεί η δημόσια κατακραυγή.

Από την σύλληψή του και μετά ο Amir A. κρατείται μόνος του σε κελί και είναι συνεχώς υπό παρακολούθηση για να μην του επιτεθούν οι άλλοι κρατούμενοι.

Τα τοπικά μέσα αναφέρουν ότι η αστυνομία που εξέτασε το αίτημά του για πολιτικό άσυλο ανακάλυψε ότι ο βιαστής είναι γιος πλούσιου επιχειρηματία και ήθελε να έρθει στην Ευρώπη γιατί είχε ακούσει ότι η ζωή στη Σουηδία είναι καλύτερη. Οταν κατάλαβε ότι δεν μπορούσε να πάει πιο μακριά από το Μόναχο άλλαξε γνώμη και ζήτησε άσυλο στην Βιέννη.

Στο δικαστήριο αναφέρθηκε ότι ο πατέρας του του είχε κλείσει εισιτήριο από Βαγδάτη για Κωνσταντινούπολη και από εκεί πλοίο για την Ελλάδα. Μόλις έφτασε στην Ελλάδα πήρε ταξί, πήγε σε καταφύγιο προσφύγων και στη συνέχεια ακολούθησε το πλήθος για να καταλήξει στην Αυστρία.

Στη δίκη είπε ότι κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του ουδέποτε τον έλεγξε κανείς παρά μόνο στα αυστρο-ουγγρικά σύνορα. «Ηθελα να χτίσω ένα καλύτερο μέλλον για την οικογένειά μου. Το να έρθω εδώ το αποφάσισα μέσα σε μια εβδομάδα».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης