Πάνω από 30 οι νεκροί από τον νέο ισχυρό σεισμό στην Ιαπωνία

Πάνω από 30 οι νεκροί από τον νέο ισχυρό σεισμό στην Ιαπωνία

Οι τραυματίες έχουν ξεπεράσει τους 1.500 - Τουλάχιστον 200.000 σπίτια έχουν μείνει χωρίς ηλεκτροδότηση στη νομαρχία Κουμαμότο, η οποία επλήγη από τη νέα δόνηση

Πάνω από 30 οι νεκροί από τον νέο ισχυρό σεισμό στην Ιαπωνία
Τουλάχιστον τριάντα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πάνω από 1.500 τραυματίστηκαν εξαιτίας του νέου ισχυρού σεισμού που ταρακούνησε τη νήσο Κιούσου της Ιαπωνίας, που είχε ήδη πληγεί από σεισμό την Πέμπτη, μετέδωσε η ιαπωνική δημόσια τηλεόραση NHK.

Νωρίτερα το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo είχε μεταδώσει ότι ο απολογισμός των νεκρών του σεισμού ανερχόταν σε τρεις ανθρώπους, προσθέτοντας πως πάνω από 470 άνθρωποι διακομίστηκαν σε νοσοκομεία.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με το Κιόντο, τουλάχιστον 200.000 σπίτια έχουν μείνει χωρίς ηλεκτροδότηση στη νομαρχία Κουμαμότο, η οποία επλήγη από τη νέα δόνηση.

Κατά το αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο (USGS) ο σεισμός είχε επίκεντρο μια περιοχή ένα χιλιόμετρο από την πρωτεύουσα της νομαρχίας σε μικρό εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων και είχε μέγεθος 7,0 βαθμών. Η ιαπωνική μετεωρολογική και σεισμολογική υπηρεσία έκανε την εκτίμηση ότι ο σεισμός είχε μέγεθος 7,3 βαθμών.

Μωράκι σώθηκε μέσα από τα συντρίμμια



Ο σεισμός της Πέμπτης, μεγέθους 6,5 βαθμών, στοίχισε τη ζωή τουλάχιστον εννέα ανθρώπων, ενώ άλλοι 760 διακομίστηκαν σε νοσοκομεία. Την δόνηση ακολούθησαν δεκάδες μετασεισμοί.

Αναστάτωση στην Ιαπωνία από τον νέο σεισμό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης