Δήμαρχος στην Ινδονησία απαγορεύει την γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου

Δήμαρχος στην Ινδονησία απαγορεύει την γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου

Στις 14 Φεβρουαρίου στα περισσότερα μέρη του κόσμου οι ερωτευμένοι θα ανταλλάξουν δώρα για να γιορτάσουν την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου - Σε επαρχία της Ινδονησίας εκείνη την ημέρα αστυνομικοί θα περιπολούν στους δρόμους για να συλλάβουν όσα ζευγάρια γιορτάζουν

Δήμαρχος στην Ινδονησία απαγορεύει την γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου
Ο δήμαρχος της επαρχίας Banda Aceh, στην Ινδονησία, εξέδωσε διαταγή σύμφωνα με την οποία, όποιος γιορτάζει στις 14 Φεβρουαρίου την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου θα συλλαμβάνεται. Στην επαρχία εφαρμόζεται ο αυστηρός θρησκευτικός νόμος της σαρία μετά το 2005, όταν της χορηγήθηκε ειδική αυτονομία από την Τζακάρτα, προκειμένου να σταματήσουν τα βίαια επεισόδια από αυτονομιστές.

«Η κοινωνία μας και η μουσουλμανική νεολαία δεν θα πρέπει να γιορτάζει γιορτές που δεν είναι σύμφωνες με το Ισλάμ, ο νόμος λέει ότι αυτές είναι χαράμ (απαγορευμένες), η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να προστατεύσει τους πολίτες και τις νεότερες γενιές από παράνομες πράξεις», δήλωσε ο δήμαρχος της επαρχίας.

Κλείσιμο


Σύμφωνα με την σαρία την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου αστυνομικοί θα περιπολούν στους δρόμους για να συλλαμβάνουν όσα ζευγάρια ανταλλάσσουν μεταξύ τους δώρα, λουλούδια ή σοκολατάκια ενώ, παράλληλα, θα πραγματοποιούν ελέγχους στα καταστήματα για να διαπιστώσουν αν έχουν διακόσμηση που παραπέμπει στην γιορτή της ημέρας των ερωτευμένων, κάτι που, επίσης, απαγορεύεται.

Η τοπική νομοθεσία έχει ποινικοποιήσει την μοιχεία και την ομοφυλοφιλία καθώς και τις ερωτικές περιπτύξεις σε δημόσιο χώρο από ζευγάρια που δεν είναι νόμιμα. Τον περασμένο μήνα μια νεαρή γυναίκα, η Nur Elita, συνελήφθη και τιμωρήθηκε με πέντε βουρδουλιές επειδή έδειξε τρυφερότητα σε δημόσιο χώρο σε άντρα με τον οποίο δεν είναι παντρεμένη.

Η γυναίκα χρειάστηκε να μεταφερθεί σε νοσοκομείο ενώ, όπως έγινε γνωστό, την δημόσια τιμωρία της παρακολούθησε και ο αντιδήμαρχος της πόλης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης