Handelsblatt: «Ο γιος του Ερντογάν είναι ο υπουργός Πετρελαίου του Ισλαμικού Κράτους»

Handelsblatt: «Ο γιος του Ερντογάν είναι ο υπουργός Πετρελαίου του Ισλαμικού Κράτους»

Η έγκυρη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt σε σημερινό της δημοσίευμα εστιάζει στις σχέσεις της Τουρκίας με το Ισλαμικό Κράτος βάζοντας στο στόχαστρο τον γιο του Ερντογάν με το ποικιλοτρόπως βεβαρημένο παρελθόν του

Handelsblatt: «Ο γιος του Ερντογάν είναι ο υπουργός Πετρελαίου του Ισλαμικού Κράτους»
«Αν και πολλές δυτικές χώρες αρνούνται να πιστέψουν (τουλάχιστον επίσημα) ότι η Τουρκία είναι ανακατεμένη στην παράνομη διακίνηση πετρελαίου με το Ισλαμικό Κράτος, η φήμη και το παρελθόν του γιου του Ερντογάν μιλάει από μόνο του» γράφει σε σημερινό της άρθρο η μεγάλη εφημερίδα Handeslblatt. 

Και συνεχίζει το δημοσίευμα: «Αν και στα χαρτιά ο Μπιλάλ Ερντογάν έχει πολύ σημαντικές περγαμηνές, η πραγματική του βιογραφία έχει πολλά σκοτεινά σημεία» ενώ επισημαίνει ότι η Ρωσικές κατηγορίες έχουν δεν είναι χωρίς πραγματικά ερείσματα.

Το 2013 ο Μπιλάλ Ερντογάν είχε κατηγορηθεί ότι ξέπλενε χρήματα για τον πατέρα του σε μία υπόθεση που είχε συγκλονίσει την πολιτική ζωή της Τουρκίας. Το 2014 υπήρξε ένα ακόμα καταγεγραμμένο τηλεφώνημα με τον πατέρα του, που μιλούσε για μία πληρωμή ύψους 10 εκατομμυρίων δολαρίων.

Κλείσιμο
Εκείνο τον καιρό δεν υπήρξαν ενδείξεις για τον σκοπό αυτής της πληρωμής, αλλά τα Μέσα έκαναν λόγο ότι αφορούσε χρήματα που θα πήγαιναν σε μίζες και πληρωμές για την κατασκευή ενός αγωγού πετρελαίου. Ο ίδιος ο Ερντογάν πάντως είχε δηλώσει ότι το ηχητικό ήταν ένα βρώμικο ψέμα.

Το Νοέμβριο, ο Σύριος υπουργός Πληροφοριών Ομράν αλ-Ζούμπι έκανε δημόσια δήλωση ότι η μεταφορική εταιρία η οποία ανήκει στον Μπιλάλ Ερντογάν είχε παραλάβει πετρέλαιο από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους. Ενώ κάποιοι άλλοι κατηγόρησαν τον Μπιλάλ ότι έκλεβε πετρέλαιο από περιοχές που ήταν υπό την κατοχή του ISIS στο Ιράκ και το έστελνε σε χώρες της Ασίας. Ως αποτέλεσμα αυτών των δραστηριοτήτων, ο Μπιλάλ ανακυρήχτηκε από τους τοπικούς ως «ο υπουργός Πετρελαίου του Ισλαμικού Κράτους».

Την ίδια στιγμή ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε πριν λίγες ημέρες ότι θα παραιτηθεί αν αποδειχθεί ότι ένα μέλος της οικογένειάς του αποδειχτεί ότι έχει σχέσεις με την παράνομη διακίνηση πετρελαίου με το Ισλαμικό Κράτος.

Και η γερμανική εφημερίδα καταλήγει στο άρθρο της: «Ο Τούρκος πρόεδρος θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικός με τις δηλώσεις του. Με τόσο κακά "χαρτιά" στα χέρια του, ο Ερντογάν είναι προφανές ότι παίζει σε ένα παιχνίδι με υψηλό ρίσκο».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης