Ιταλία: Ψάχνουν πέντε τρομοκράτες που είχαν στόχο το Ναό του Αγίου Πέτρου και τη Σκάλα του Μιλάνου

Ιταλία: Ψάχνουν πέντε τρομοκράτες που είχαν στόχο το Ναό του Αγίου Πέτρου και τη Σκάλα του Μιλάνου

Η πληροφορία δόθηκε από το FBI - «Ενημερωθήκαμε ότι υπάρχει σχέδιο για επιθέσεις σε γνωστά μνημεία και στάδια», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Πάολο Τζεντινόλι

Ιταλία: Ψάχνουν πέντε τρομοκράτες που είχαν στόχο το Ναό του Αγίου Πέτρου και τη Σκάλα του Μιλάνου
Σε κατάσταση «κόκκινου συναγερμού» έχει τεθεί από άκρη σε άκρη η Ιταλία, μετά το σήμα που δόθηκε από το FBI ότι επίκειται μπαράζ τρομοκρατικών χτυπημάτων σε γνωστά μνημεία των ιταλικών πόλεων, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονταν ο Καθεδρικός Ναός του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό και η Σκάλα του Μιλάνου, καθώς και γήπεδα, όπου συγκεντρώνονται μεγάλα πλήθη ανθρώπων. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, οι ιταλικές αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για πέντε ύποπτους τρομοκράτες, οι οποίοι εντοπίστηκαν από τις αμερικανικές αρχές να συνεννοούνται μέσω διαδικτύου.

«Από την Τετάρτη (18/11) το απόγευμα, οι υπηρεσίες μας βρίσκονται σε αναζήτηση πέντε υπόπτων, οι οποίοι φέρονται να έχουν σχεδιάσει επιθέσεις στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Πέτρου και στη Σκάλα του Μιλάνου», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας, Πάολο Τζεντινόλι. «Το υπουργείο Εσωτερικών μάς έχει ενημερώσει ότι υπάρχει ο ανώτερος βαθμός συναγερμού σε όλα τα γνωστά μνημεία και τα στάδια, μέρη τα οποία έχουν σημειωθεί από το FBI ως βασικοί στόχοι», συμπλήρωσε.

Ο Τζεντινόλι τόνισε τη συνεργασία που έχει αναπτυχθεί με τις αμερικανικές υπηρεσίες, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Λαμβάνουμε πολύ σοβαρά τις πληροφορίες που μας έρχονται, ιδιαίτερα όταν αυτές προέρχονται από τις ΗΠΑ». Ο Ιταλός υπουργός ζήτησε ψυχραιμία από τους πολίτες, τονίζοντας πως δεν υπάρχει λόγος να κάθονται φυλακισμένοι στα σπίτια τους, καθώς με αυτόν τον τρόπο θα χαρίσουν μία μεγάλη νίκη στους τρομοκράτες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης