G20: Συμφώνησαν να ενισχύσουν τον έλεγχο των συνόρων και την ασφάλεια των αεροδρομίων

G20: Συμφώνησαν να ενισχύσουν τον έλεγχο των συνόρων και την ασφάλεια των αεροδρομίων

Τι μεταδίδει το Reuters - Ισως η πιο κρίσιμη σύσκεψη, καθώς κάθε ένα από τα κύρια θέματα συζήτησης αποτελεί και ένα διεθνές πρόβλημα πρωτόγνωρων διαστάσεων

G20: Συμφώνησαν να ενισχύσουν τον έλεγχο των συνόρων και την ασφάλεια των αεροδρομίων
Σήμερα, οι ηγέτες των χωρών της G20 συναντώνται στην Αττάλεια της Τουρκίας, όπου για δύο ημέρες, 15 και 16 Νοεμβρίου, θα συζητήσουν την τρομοκρατία, το προσφυγικό, την κλιματική αλλαγή και την ανάπτυξη. Δευτερεύοντα θέματα που θα συζητηθούν αφορούν στο «μαύρο» χρήμα και την ενίσχυση της δύναμης της ψήφου των αναδυόμενων κρατών στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Η ατζέντα της G20 είναι η πιο κρίσιμη και ανησυχητική από ποτέ, καθώς κάθε ένα από τα κύρια θέματα συζήτησης αποτελεί και ένα διεθνές πρόβλημα πρωτόγνωρων διαστάσεων.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Reuters αυτή την ώρα οι ηγέτες της G20 συμφώνησαν να ενισχύσουν τον έλεγχο των συνόρων και της ασφάλειας αεροδρομίων.

Ολόκληρη η αναφορά-ανακοίνωση αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα μέσα στην ημέρα.

Οι ηγέτες αναμένεται να συμφωνήσουν επίσης πως όλες οι χώρες θα πρέπει να βοηθήσουν στη διαχείριση της μεταναστευτικής κρίσης, η οποία αναμένεται να φέρει μόνο φέτος στην Ευρώπη ένα εκατομμύριο ανθρώπους από τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, αποδεχόμενες πρόσφυγες και παρέχοντας ανθρωπιστική βοήθεια.
Κλείσιμο

Η προσφυγική κρίση έχει λάβει δραματικές διαστάσεις και όπως φαίνεται θα βρίσκεται για αρκετά χρόνια ακόμη σε πλήρη εξέλιξη. Η G20 θα πρέπει να αναβαθμίσει το θέμα σε παγκόσμιο και να αναζητήσει μία λογική αντιμετώπισης του υπό αυτό το πρίσμα, χαράσσοντας μία νέα κοινωνική και οικονομική στρατηγική διεθνούς χαρακτήρα.





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης