Βρετανία: Δεκάδες μωρά βαφτίστηκαν με ονόματα από το Game of Thrones το 2014

Βρετανία: Δεκάδες μωρά βαφτίστηκαν με ονόματα από το Game of Thrones το 2014

Σύμφωνα με στοιχεία της Βρετανικής Στατιστικής Υπηρεσίας, μέσα στην περασμένη χρονιά 18 μωρά βαφτίστηκαν «Θίον», 14 βαφτίστηκαν «Μπραν» και τέσσερα «Σάντορ»

Βρετανία: Δεκάδες μωρά βαφτίστηκαν με ονόματα από το Game of Thrones το 2014
Το Game of Thrones, η δημοφιλής τηλεοπτική σειρά που έχει αποκτήσει εκατομμύρια φαν ανά την υφήλιο, ενέπνευσε την περασμένη χρονιά πολλούς γονείς στη Βρετανία να δώσουν στα παιδιά τους το όνομα κάποιου από τους συναρπαστικούς χαρακτήρες της.

Δεκάδες μωρά στη Βρετανία και την Ουαλία βαφτίστηκαν με κάποιο από τα ιδιαίτερα σπάνια ονόματα του φανταστικού κόσμου που δημιούργησε ο συγγραφέας Τζορτζ Μάρτιν.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχεία της Βρετανικής Στατιστικής Υπηρεσίας, μέσα στην περασμένη χρονιά 18 μωρά βαφτίστηκαν «Θίον», 14 βαφτίστηκαν «Μπραν» και τέσσερα «Σάντορ».

Κλείσιμο
Όσον αφορά στα κοριτσάκια, 53 μωρά βαφτίστηκαν «Καλίσι», εννέα «Ντενέρις», έξι «Σάνσα» και τέσσερα «Μπριέν».

«Όπως και στην τηλεοπτική σειρά, οι οίκοι των Σταρκ, των Λάνιστερ και των Γκρέιτζοϊ ανταγωνίζονται σε δημοτικότητα, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τα ονόματα των αρσενικών μωρών», σημειώνει ένας εκπρόσωπος της Στατιστικής Υπηρεσίας.

Η δημοφιλής τηλεοπτική σειρά, γνωστή για τις σκηνές βίας και σεξ που περιέχει, μπορεί να μην φαίνεται ως η ιδανική πηγή έμπνευσης για ονόματα μωρών. Ωστόσο ο αριθμός των βρεφών που αποκτούν ένα από αυτά τα παράξενα ονόματα αυξάνεται χρόνο με το χρόνο, ενώ φέτος έσπασε κάθε ρεκόρ από την πρεμιέρα της σειράς το 2011.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης