Tα selfies δημιουργούν εξάρτηση και χρήζουν ψυχολογικής υποστήριξης

Tα selfies δημιουργούν εξάρτηση και χρήζουν ψυχολογικής υποστήριξης

H Ρωσία είναι η πρώτη χώρα που εγκαθιστά ειδική γραμμή υποστήριξης για όσους πάσχουν από την ψυχαναγκαστική αναζήτηση του τέλειου selfie


Tα selfies δημιουργούν εξάρτηση και χρήζουν ψυχολογικής υποστήριξης
Σε έναν κόσμο που ξενυχτά με την αγωνία των τέλειων «selfies», ήταν προφανές ότι θα φθάναμε και στο σημείο να χρειαστεί να παράσχουμε ψυχολογική υποστήριξη στους εθισμένους στον φωτογραφικό φακό. Και αν νομίζετε ότι πρόκειται για κάποιο αστείο, η είδηση από την Ρωσία επιβεβαιώνει ότι τα social media έχουν δημιουργήσει ένα πολύ διαφορετικό κόσμο από αυτόν που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα.

Στη Μόσχα λοιπόν μπήκε σε λειτουργία μία 24ωρη τηλεφωνική γραμμή βοήθειας για όσους δεν μπορούν να ξεφύγουν από τον ψυχαναγκασμό του τέλειου selfie. Η γραμμή αυτή υπάρχει εδώ και καιρό, εξυπηρετώντας διάφορες ψυχολογικούς και σωματικούς εθισμούς (κατάθλιψη, αλκοολισμό κ.λπ.), μόνο που τώρα σε όλους αυτούς προστέθηκε και η ειδική υπηρεσία για τα selfies. Η  υπηρεσία λειτουργεί 24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα και δίνει συμβουλές σε όλους όσους νιώθουν ότι καταπιέζονται από την διαρκή και ατέρμονη αναζήτηση της «επόμενης τέλειας πόζας».

Κλείσιμο
Μπορεί όλα αυτά να μοιάζουν λίγο παρατραβηγμένα, όμως μια ματιά γύρω μας αρκεί να μας πείσει ότι πολλοί έχουν αποκτήσει αυτό το είδος της εξάρτησης. Μα δεν είναι μόνο αυτό. Στην αναζήτηση ενός ακόμα πιο εντυπωσιακού selfie έχουν παρατηρηθεί δεκάδες ατυχήματα σε όλον τον κόσμο (στην Ρωσία τουλάχιστον 10 έχουν σκοτωθεί και πάνω από 100 έχουν τραυματιστεί τους τελευταίους μήνες από αυτή τη νέα παγκόσμια τρέλα).


























Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης