Forbes: Παραμένει ο Πούτιν ο πιο ισχυρός ηγέτης του κόσμου

Forbes: Παραμένει ο Πούτιν ο πιο ισχυρός ηγέτης του κόσμου

Είναι η τρίτη φορά που ο Ομπάμα ως πρόεδρος «χάνει» την κορυφή - Στην τρίτη θέση ο Κινέζος πρόεδρος - Στην 54η θέση ο αρχηγός του Ισλαμικού Κράτους  

Forbes: Παραμένει ο Πούτιν ο πιο ισχυρός ηγέτης του κόσμου
Για δεύτερη συνεχή χρονιά, ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν, εμφανίζεται ως ισχυρότερος του ομολόγου του των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, στη λίστα του περιοδικού Forbes για τους ισχυρότερους ηγέτες του πλανήτη.

Σε μια χρονιά κατά την οποία η Ρωσία προσάρτησε την ουκρανική Κριμαία, συμμετείχε ενεργά στην κρίση της ανατολικής Ουκρανίας και έκλεισε μια συμφωνία δισεκατομμυρίων δολαρίων με την Κίνα για αγωγό φυσικού αερίου, ο κ. Πούτιν παρέμεινε στην κορυφή της λίστας.

Είναι η τρίτη φορά στην προεδρική «καριέρα» του Μπαράκ Ομπάμα που ο τελευταίος χάνει την «πρωτία» στη λίστα, η δεύτερη από τον κ. Πούτιν, ενώ μία φορά στην κορυφή, έναντι του κ. Ομπάμα βρέθηκε ο πρόεδρος της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ.

Κλείσιμο
Η πρώτη πεντάδα των 72 πιο ισχυρών ηγετών του πλανήτη έμεινε απαράλλακτη σε σχέση με το 2013.

Τρίτος στη σειρά, ο κ. Σι αναμένεται να ηγηθεί της Κίνας για μια δεκαετία, κατά την οποία η τελευταία θα ξεπεράσει τις ΗΠΑ ως η μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη.

Στους 12 νεοεισελθόντες, βρίσκονται ο πρωθυπουργός της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι, στο νούμερο 12, αλλά και ο ηγέτης του αυτοαποοκαλούμενου Ισλαμικού Κράτους, Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι, στο νούμερο 54.

Η λίστα δημοσιεύεται στο σάιτ του περιοδικού, συγκεκριμένα στο σύνδεσμο www.forbes.com/power.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης