To συγκλονιστικό μήνυμα της βασίλισσας στους Σκωτσέζους

To συγκλονιστικό μήνυμα της βασίλισσας στους Σκωτσέζους

Όλοι μας θα σεβαστούμε το αποτέλεσμα, αναφέρει στο μήνυμα ενότητας η Ελισσάβετ - Καλεί τους κατοίκους της Βρετανίας να τιθασεύσουν τα συναισθήματά τους και δεσμεύεται να κάνει ό,τι μπορεί για το καλό της χώρας

To συγκλονιστικό μήνυμα της βασίλισσας στους Σκωτσέζους
Μήνυμα ενότητας στον λαό της Μεγάλης Βρετανίας έστειλε η βασίλισσα Ελλισσάβετ λίγες ώρες μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος που διατήρησε ενωμένο το Ηνωμένο Βασίλειο καθώς υπερίσχυσαν οι ενωτικοί.

«Όλοι μας σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο θα σεβαστούμε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος» ξεκινά το μήνυμά της από το Μπαλμοράλ η κάτοχος του βρετανικού βασιλικού θρόνου.

Αναγνωρίζει ότι λόγω της διαδικασίας και ό,τι προηγήθηκε «θα υπάρχουν ισχυρά και αντικρουόμενα συναισθήματα ανάμεσα σε οικογένειες, φίλους και γείτονες» αλλά δηλώνει σίγουρη ότι «αυτά τα συναισθήματα θα ελεγχθούν με την κατανόηση του ενός για τον άλλο».

Επισημαίνει παράλληλα ότι σε κάθε περίπτωση ό,τι σημειώθηκε τις προηγούμενες ημέρες και ό,τι συνέβη την Πέμπτη αποτελεί «τη φύση της γνήσιας δημοκρατικής παράδοσης που απολαμβάνουμε σε αυτή τη χώρα».

Με το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη ημέρα, όπως άλλωστε προβλέπει η θέση της ως επικεφαλής του βρετανικού κράτους, η Ελισσάβετ καλεί όλους τους κατοίκου του «μεγάλου νησιού» να θυμούνται ότι «παρά τις διαφορετικές απόψεις που εκφράστηκαν, έχουμε την κοινή αγάπη για τη Σκωτία που είναι ένα από τα πράγματα που μας κρατούν ενωμένους».
Κλείσιμο

«Γνωρίζοντας το λαό της Σκωτίας δεν έχω καμία αμφιβολία ότι όπως και όλοι οι υπόλοιποι στο Ηνωμένο Βασίλειο, είναι σε θέση να εκφράσουν τις απόψεις τους και στη συνέχεια να βαδίσουν μαζί σε ένα πνεύμα αμοιβαίου σεβασμού και στήριξης ώστε να εργαστούμε εποικοδομητικά για το μέλλον της Σκωτίας και όλα τα τμήματα της χώρας» συμπληρώνει.

Και καταλήγει η βασίλισσα: Η οικογένειά μου κι εγώ θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σας βοηθήσουμε σε αυτή τη σημαντική αποστολή».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης