Μετά το σκάνδαλο με τις παρακολουθήσεις από την αμερικανική NSA
Δανάη Δασοπούλου
Παρά τις αποκαλύψεις για τις παρακολουθήσεις των τηλεφωνικών επικοινωνιών από την αμερικανική υπηρεσία ασφάλειας NSA, που θέλουν τις συνομιλίες τουλάχιστον 35 αρχηγούς κρατών να… κρυφάκουγαν οι Αμερικανοί, η Γερμανίδα καγκελάριος δεν πτοείται.
Παρότι σύμφωνα με την Suddeutsche Zeitung η παρακολούθηση του κινητού τηλεφώνου της Ανγκελα Μέρκελ πραγματοποιείτο από την πρεσβεία των ΗΠΑ στο Βερολίνο, η ίδια δηλώνει πως θα συνεχίσει να μιλάει όπως πριν.
«Δεν άλλαξα τη συμπεριφορά μου σχετικά με την επικοινωνία μου. Όποιος μιλάει μαζί μου, θα ακούει τα ίδια πράγματα που άκουγε και πριν», υποστήριξε η Μέρκελ στο πλαίσιο της συνόδου κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες.
Πάντως, δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό ποιο από τα κινητά τηλέφωνα παρακολουθούσε η αμερικανική υπηρεσία, ενώ η ίδια αποκάλυψε ότι μοναχά ένα εξ αυτών διαθέτει ειδικό σύστημα ασφάλειας.
Υπάρχουν στιγμές που η πόλη, παρά τον θόρυβο, την κίνηση και το ασταμάτητο τρέξιμο, μοιάζει να επιβραδύνει για λίγο σαν να σου λέει «έλα, πάρε μια ανάσα». Αυτή την αίσθηση προσφέρει και η νέα πρωτοβουλία της Uber, μια μικρή επιστροφή χρόνου μέσα στο χάος της πόλης.
Με απόλυτη επιτυχία και με μετρήσιμα αποτελέσματα, που αποδεικνύουν ότι η συνεργασία ιδιωτικού - δημόσιου τομέα μπορεί να κάνει τη μεγάλη διαφορά, ολοκληρώθηκαν τα έργα βιώσιμης διαχείρισης νερού στο Δήμο Τανάγρας, κατά τη δεύτερη φάση του προγράμματος Zero Drop Mornos.