Eντυπωσιακές φωτογραφίες λίγο πριν την ανέλκυση του Costa Concordia

Eντυπωσιακές φωτογραφίες λίγο πριν την ανέλκυση του Costa Concordia

Η επιχείρηση θα ξεκινήσει το πρωί της Δευτέρας...

Eντυπωσιακές φωτογραφίες λίγο πριν την ανέλκυση του Costa Concordia
Τουλάχιστον 600 εκατ. ευρώ θα στοιχίσει η επιχείρηση ανέλκυσης του Costa Concordia που θα ξεκινήσει τη Δευτέρα, περίπου δυο χρόνια έπειτα από το ναυάγιο στα ανοιχτά της Ιταλίας που κόστισε τη ζωή σε 32 ανθρώπους.



Το κρουαζιερόπλοιο, που ναυάγησε κοντά στο ιταλικό νησί Τζίλιο, αναμένεται να ανελκύσουν ειδικά συνεργεία το πρωί της Δευτέρας. Οι ειδικοί που θα πραγματοποιήσουν την ανέλκυση περιμένουν μόνο την πρόγνωση του καιρού καθώς όπως εξήγησε ο επικεφαλής τους Νικ Σλόαν, της αμερικανικής εταιρείας Titan, όταν ξεκινήσει η διαδικασία είναι αδύνατον να σταματήσει καθώς η δύναμη της βαρύτητας είναι τεράστια.

Κλείσιμο


Όπως φαίνονται και στις παρακάτω εντυπωσιακές φωτογραφίες του Reuters, πάνω από το σημείο όπου παραμένει μισοβυθισμένο το κρουαζιερόπλοιο, όλα σχεδόν είναι έτοιμα για την «τιτάνια» αυτή προσπάθεια για την οποία υπολογίζεται ότι θα χρειασθούν 12 ώρες, 500 μηχανικοί και 18.000 τόνοι τσιμέντου.



Την ίδια ώρα, μετά την επιτυχή έκβαση του εγχειρήματος αναμένεται να διεξαχθούν έρευνες για τον εντοπισμό των δύο θυμάτων, οι σοροί των οποίων δεν έχουν ακόμα βρεθεί.



«Η έρευνα των σορών για εμάς αποτελεί προτεραιότητα, όμως, μπορεί να ξεκινήσει μόνο αφού σταθεροποιηθεί το πλοίο», δήλωσε εκπρόσωπος της Πολιτικής Προστασίας.



Όσο για τον «καπετάν δειλό», στη δίκη που ξεκίνησε τον περασμένο Ιούλιο είχε εκφράσει απορία αν το κρουαζιερόπλοιο βρίσκεται ακόμα στο νησί Τζίλιο. «Είναι ακόμα εκεί το πλοίο μου; Περίεργο. Δεν ξέρω», είχε πει χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης