«Απογειώθηκαν» οι αφίξεις στο Ελ. Βενιζέλος τον Ιούλιο

«Απογειώθηκαν» οι αφίξεις στο Ελ. Βενιζέλος τον Ιούλιο

Τα ανωτέρω στοιχεία κάνουν τους τουριστικούς παράγοντες να αισιοδοξούν, θεωρώντας πιθανό να σημειωθεί ένα νέο ρεκόρ στο σύνολο του έτους για τους επιβάτες 

«Απογειώθηκαν» οι αφίξεις στο Ελ. Βενιζέλος τον Ιούλιο
Εντυπωσιακή άνοδο 11% σημείωσαν σε ετήσια βάση οι αφίξεις στον ΔΑΑ τον μήνα Ιούλιο, ενώ η επιβατική κίνηση ξεπέρασε τα 11 εκατομμύρια το επτάμηνο Ιανουαρίου – Ιουλίου..

Συγκεκριμένα, τον προηγούμενο μήνα διακινήθηκαν από και προς το αεροδρόμιο της Αθήνας 2,37 εκατ. επιβάτες, έναντι 2,13 εκατ. τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του αεροδρομίου, οι επιβάτες εσωτερικού σημείωσαν άνοδο 9,4% και του εξωτερικού 11,7%.

Κλείσιμο
Στο δίκτυο πτήσεων εσωτερικού διακινήθηκαν 786,8 χιλ. επιβάτες έναντι 725,6 χιλ. πέρυσι. Στο διεθνές δίκτυο μετακινήθηκαν 1,57 εκατ. έναντι 1,41 εκατ. επιβατών την περσινή αντίστοιχη περίοδο.

Σε ό,τι αφορά τους Έλληνες επιβάτες, αυξήθηκαν κατά 0%, ενώ κατά 8% αυξήθηκαν οι ξένοι.

Συνολικά στο επτάμηνο, 11,05 εκατ. επιβάτες ταξίδεψαν από και προς την Ελλάδα μέσω του ΔΑΑ, ενώ, τόσο η εγχώρια, όσο και η διεθνής επιβατική κίνηση σημείωσαν αύξηση 12,4% και 7,6% αντίστοιχα.

Τα ανωτέρω στοιχεία κάνουν τους τουριστικούς παράγοντες να αισιοδοξούν, θεωρώντας πιθανό να σημειωθεί ένα νέο ρεκόρ στο σύνολο του έτους για τους επιβάτες που φθάνουν στη χώρα μας, από τον ΔΑΑ αλλά κι από τα περιφερειακά αεροδρόμια. Την ίδια αισιοδοξία είχαν εξάλλου και οι δεκάδες αεροπορικές εταιρείες που έχουν δραστηριότητα στη χώρας μας , εξ ου και η σημαντική αύξηση στη συχνότητα των υφιστάμενων προορισμών τόσο στο εσωτερικό όσο και στο διεθνές δίκτυο. Ενδεικτικά, ο αριθμός των πτήσεων στον ΔΑΑ την περίοδο Ιανουαρίου – Ιουλίου έφτασε τις 107.552 σημειώνοντας άνοδο 7,3%. Μόνο τον Ιούλιο οι πτήσεις ήταν αυξημένες κατά 10,2% καθώς πραγματοποιήθηκαν 22.308 πτήσεις από 20.252 τον περσινό Ιούλιο.

Πηγή: Newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης