Αφού τους χόρτασε με γκολ, τώρα θα τους κερνάει «πίτσα Ιγκουαϊν»

Αφού τους χόρτασε με γκολ, τώρα θα τους κερνάει «πίτσα Ιγκουαϊν»

Ο Γκονζάλο Ιγκουαϊν αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του καμπιονάτο οδηγώντας την Νάπολι στο Τσάμπιονς Λιγκ και μια πιτσαρία της πόλης δημιούργησε μία πίτσα με το όνομα του για να τον τιμήσει

Αφού τους χόρτασε με γκολ, τώρα θα τους κερνάει «πίτσα Ιγκουαϊν»
Στο Λέστερ ο δήμαρχος της πόλης είχε ανακοινώσει ότι εφόσον οι «Αλεπούδες» κατακτήσουν το πρωτάθλημα θα δώσει σε διάφορους δρόμους τα ονόματα των παικτών.

Στην Νάπολι, μπορεί να μην κατάφεραν να πάρουν το «σκουντέτο» (που αποτελεί καημό από την εποχή του Μαραντόνα), ωστόσο η 2η θέση που κατέκτησαν οι «παρτονοπέι» και τα επιτεύγματα του Γκονζάλο Ιγκουαϊν (λατρεύεται όπως κι ο συμπατριώτης του Ντιέγκο) έφεραν μια άλλη ακόμη πιο πρωτότυπη και 100% ιταλική ονοματοδοσία.

Κλείσιμο
Ο Αργεντινός επιθετικός με 36 γκολ σε 35 παιχνίδια δημιούργησε ένα νέο ρεκόρ στο ιταλικό πρωτάθλημα, σπάζοντας αυτό που είχε από το 1950 (!) ο Σουηδός επιθετικός της Μίλαν Γκούναρ Νόρνταλ, ενώ έγινε μόλις ο δεύτερος παίκτης μετά το 1960 που σκοράρει πάνω από 30 γκολ (ο προηγούμενος ήταν ο Λούκα Τόνι την σεζόν 2005-2006).

Για όλα αυτά τα κατορθώματα του μία πιτσαρία στην πόλη της Νάπολης αποφάσισε να τον τιμήσει δημιουργώντας την «Πίτσα Ιγκουαϊν» με τον αρχισκόρερ του ιταλικού πρωταθλήματος να είναι ο πρώτος που την δοκίμασε.

Όσον αφορά την πίτσα αυτή καθ' αυτή, οι δημιουργοί της επέλεξαν να είναι τηγανητή (;) και να έχει ως βασικά υλικά πεπερόνι και παρμεζάνα.

Να σημειώσουμε ότι ο Ιγκουαϊν είναι ο δεύτερος παίκτης της Νάπολι που το όνομα του δίνεται σε μία πίτσα. Όσοι βιαστήκατε να σκεφτείτε ότι ο πρώτος ήταν ο Ντιέγκο Μαραντόνα κάνατε λάθος. Πρόκειται για τον διάδοχο του με την φανέλα με τον νούμερο 10 Τζιανφράνκο Τζόλα, ο οποίος έχει δώσει το όνομα του και σε διάφορα άλλα πιάτα, ενώ κάποια στιγμή, όταν μετακόμισε στην Αγγλία είχε δώσει το όνομα του σε συσκευασμένες πίστες που πωλούνταν στα σούπερ μάρκετ.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης