Εισιτήρια: 15.000 λίρες για Λέστερ, 2.100 δολάρια για Κόμπι!

Εισιτήρια: 15.000 λίρες για Λέστερ, 2.100 δολάρια για Κόμπι!

Σε δυσθεώρητα ύψη οι τιμές των εισιτηρίων τόσο για το ματς, στο οποίο η «αρμάδα» του Ρανιέρι αναμένεται να «σφραγίσει» την κατάκτηση της Premier League, όσο και για την τελευταία «παράσταση» του σούπερ σταρ των Λέικερς

Εισιτήρια: 15.000 λίρες για Λέστερ, 2.100 δολάρια για Κόμπι!
Στις 30 Νοεμβρίου 2015 ο Κόμπι Μπράιαντ ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά ότι στο τέλος της τρέχουσας περιόδου θα αποχωρήσει από την ενεργό δράση και το μαγικό κόσμο του NBA.

Δύο ημέρες νωρίτερα (28/11/2015), η Λέστερ υποδεχόταν στο King Power Stadium την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής της Πρέμιερ Λιγκ, με τις δύο ομάδες να αναδεικνύονται ισόπαλες 1-1, με τους γηπεδούχους να είναι ισόβαθμοι στην πρώτη θέση της βαθμολογίας με την Μάντσεστερ Σίτι (από 29 βαθμούς) και τον Τζέιμι Βάρντι να γράφει ιστορία, σκοράροντας για 11ο συνεχόμενο παιχνίδι!

Τι σχέση έχει όμως η επικείμενη αποχώρηση του αστέρα των Λος Άντζελες Λέικερς με την απίθανη πορεία της Λέστερ; Θεωρητικά καμία, ωστόσο υπάρχει μια παράμετρος που δείχνει ότι υπάρχουν πολλά κοινά στοιχεία.

Από την επόμενη κιόλας στιγμή που ο Μπράιαντ ανακοίνωσε το «αντίο» του, οι υπεύθυνοι διαχείρισης των εισιτηρίων των Λέικερες έχασαν τον ύπνο τους, καθώς, μέσα σε ελάχιστες ώρες, δέχθηκαν χιλιάδες κλήσεις από ανθρώπους που ήθελαν να αγοράσουν από τον Νοέμβριο (!) ένα εισιτήριο για τον εντός έδρας αγώνα των «Λιμνάνθρωπων» με τους Γιούτα Τζαζ, που θα διεξαχθεί τα ξημερώματα (05:30, ΟΤΕSports 4) της Πέμπτης 14 Απριλίου για την τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου του ΝΒΑ.

Η ζήτηση αυξανόταν μέρα με τη μέρα, καθώς όλοι θα ήθελαν να είναι παρόντες στο τελευταίο «αντίο» του ηγέτη των Λέικερς, με αποτέλεσμα τα εισιτήρια να αξίζουν πλέον μια μικρή περιουσία.
Κλείσιμο

Το 2010, όταν η ομάδα του Λος Άντζελες αντιμετώπιζε τους Σέλτικς στον 7ο τελικό του πρωταθλήματος, ο μέσος όρος των τιμών είχε φτάσει τα 1.092 δολάρια, ενώ λίγες ώρες πριν την τελευταία παράσταση του μεγάλου Κόμπι, τα εισιτήρια (που πωλούνται στη μαύρη αγορά) έχουν φτάσει να δίνονται έναντι 2.100 δολαρίων!

Χαρακτηριστικά να αναφέρουμε ότι την ίδια ώρα τα εισιτήρια του αγώνα Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς-Μέμφις Γκρίζλις, όπου ο Στεφ Κάρι και η παρέα του έχουν την ευκαιρία να σπάσουν το ρεκόρ νικών των Σικάγο Μπουλς (το ισοφάρισαν, έχοντας πλέον 72) πωλούνται έναντι μόλις 1.600 δολαρίων.


Μέχρι 15.000 λίρες στη μαύρη αγορά τα εισιτήρια για το Λέστερ-Έβερτον!
Κι αν αυτά τα νούμερα προκαλούν ζαλάδα, τότε τα αντίστοιχα ποσά που αφορούν τα εισιτήρια για τον τελευταίο εντός έδρας αγώνα της Λέστερ στην Πρέμιρ Λιγκ, που είναι προγραμματισμένος για τις 7 Μαΐου, προκαλούν ίλιγγο!

Οι «Αλεπούδες» εκείνη την ημέρα υποδέχονται την Έβερτον και όλοι θεωρούν ότι σ’ αυτό το ματς θα σφραγίσουν την κατάκτηση του τίτλου, καθώς πέντε αγωνιστικές πριν το φινάλε έχουν διαφορά επτά βαθμών από τη δεύτερη Τότεναμ.

Το King Power Stadium, η έδρα της Λέστερ, είναι χωρητικότητας 32.312 θέσεων και τα εισιτήρια που βγήκαν προς πώληση την Δευτέρα 11/4 εξαφανίστηκαν μέσα σε 90 λεπτά, δημιουργώντας ένα ακόμη ρεκόρ.

Μόνο που αυτό το ρεκόρ έχει και τις... συνέπειες του, καθώς στην όλη διαδικασία βρήκαν τρόπο να παρεισφρήσουν και κάποιοι επιτήδειοι, οι οποίοι, αφού αγόρασαν τα «μαγικά χαρτάκια», έχουν φτάσει στο σημείο να τα πωλούν διαδικτυακά από 3.000 λίρες (το ένα εισιτήριο σε πέταλο) έως 15.000 λίρες (τα δύο εισιτήρια σε κεντρική θύρα).

Όσοι όμως είχαν προνοήσει στο τέλος του περασμένου Νοέμβρη να προμηθευτούν τα εισιτήρια τους είτε για το «αντίο» του Κόμπι είτε για το επικείμενο ματς-φιέστα της Λέστερ, θα έχουν να το διηγούνται (ή θα έχουν βγάλει πολύ μεγάλο κέρδος, εκμεταλλευόμενοι την δίψα κάποιων άλλων).
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης