Γιουβέντους: Ξανά στον δρόμο του Ολυμπιακού η «Μεγάλη Κυρία»

Γιουβέντους: Ξανά στον δρόμο του Ολυμπιακού η «Μεγάλη Κυρία»

Η τρεις  σερί φορές πρωταθλήτρια Ιταλίας, Γιουβέντους, που θα προσέξει φέτος περισσότερο την Ευρώπη, είναι στον δρόμο του Ολυμπιακού

 Γιουβέντους: Ξανά στον δρόμο του Ολυμπιακού η «Μεγάλη Κυρία»
Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Ετος ίδρυσης: 1897
Γήπεδο: Juventus Stadium
Πρόεδρος: Αντρέα Ανιέλι
Επίσημο site:
www.juventus.com

Κλείσιμο
Ο ΥΠΕΡΠΑΙΚΤΗΣ

Ο Αρτούρο Βιδάλ είναι απλά το πιο πλήρες χαφ του πλανήτη και αυτό τα λέει όλα. Ο Χιλιανός κέρδισε τους πάντες από τα πρώτα του παιχνίδια με τους Μπιανκονέρι και τρία χρόνια μετά έχει γίνει ηγέτης, αγαπημένος των τιφόζι, σταρ και πρωταγωνιστής σε διάφορα μεταγραφικά σενάρια δεκάδων εκατ. ευρώ. Με την ίδια άνεση που μπορεί να πνίξει τον αντίπαλο στο κέντρο ή στην άμυνα (αφού παίζει και στόπερ αν χρειαστεί), μπορεί να πατήσει και στην αντίπαλη περιοχή και να σκοράρει. Το ξεκίνημα της σεζόν, πάντως, δεν τον βρίσκει στο 100% αφού η συμμετοχή του στο Μουντιάλ είχε ως συνέπεια να κάνει ατομικό πρόγραμμα σε όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας της Γιούβε.

Ο ΚΑΘΟΔΗΓΗΤΗΣ

Η παραίτηση του Αντόνιο Κόντε ενώ είχε αρχίσει η προετοιμασία προκάλεσε σοκ στην ομάδα και τους οπαδούς. Το ίδιο σοκ που προκάλεσε σε όλους και η επιλογή του αντικαταστάτη του. Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, με θητεία 3,5 ετών στη Μίλαν και έχοντας να επιδείξει ένα Scudetto και ένα ιταλικό Σούπερ Καπ, επιλέχθηκε για τον πάγκο της Γιουβέντους και από την πρώτη στιγμή ο Αντρέα Ανιέλι του έκανε σαφές ένα πράγμα δημοσίως: «Η Γιουβέντους πρέπει στη χειρότερη να είναι στους 8 του Champions League φέτος». Αυτό σημαίνει ότι ο Αλέγκρι θα δώσει στην Ευρώπη περισσότερη προσοχή και από το πρωτάθλημα, αν χρειαστεί. Προπονητής που παίζει με άμυνα τεσσάρων, είναι δεδομένο ότι θα αλλάξει αρκετά την Γιουβέντους φέτος. Πόσο χρόνο θα του χρειαστεί αυτό και τι αποτελέσματα θα έχει, δεν μπορεί να το πει κανείς με σιγουριά αυτή την στιγμή.

ΣΥΣΤΗΜΑ

Μέχρι και τον περασμένο Μάιο η Γιουβέντους έπαιζε σταθερά το 3-5-2 για μια διετία. Τώρα κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά πώς θα παραταχθεί με τον Μασιμιλιάνο Αλέγκρι. Ο νέος προπονητής είχε δηλώσει ότι θα αρχίσει τη σεζόν με το 3-5-2 και θα αλλάξει σιγά-σιγά τα πράγματα αλλά στα τελευταία φιλικά και στις προπονήσεις δουλεύει στο 4-3-2-1 και στο 4-3-1-2.

ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΣΤΗ ΜΕΤΑΓΡΑΦΙΚΗ

Η Γιουβέντους δεν προχώρησε σε κάποια μεταγραφή που να θεωρηθεί βόμβα, αφού για ακόμη ένα καλοκαίρι η διοίκηση αποφάσισε να μην σπρώξει χρήμα. Αυτί που ήρθαν είναι καλύτεροι από αυτούς που έφυγαν ( για παράδειγμα Εβρά αντί Πελούζο, Ρόμουλο αντί Ισλα, Μοράτα αντί Βούτσινιτς) αλλά κανείς δεν είναι αυτός που θα κάνει την διαφορά στην Ευρώπη. Στο Τορίνο πήγαν και οι Ρομπέρτο Περέιρα, Κίνγκσλεϊ Κομάν. Οι Μπιανκονέρι ουσιαστικά είναι, πάνω-κάτω, η ίδια ομάδα αφού δεν έχασαν κάποιον σημαντικό από το ρόστερ τους.

ΡΟΣΤΕΡ


ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ
Τζιανλουίτζι Μπουφόν
Μάρκο Στοράρι
Ρουμπίνιο

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ
Τζόρτζιο Κιελίνι
Μάρτιν Κάσερες
Πατρίς Εβρά
Αντρέα Μπαρτσάλι
Λεονάρντο Μπονούτσι
Στέφαν Λιχτστάινερ
Αντζελο Ογκμπόνα
Μάρκο Μότα

ΜΕΣΟΙ
Αντρέα Πίρλο
Αρτούρο Βιδάλ
Πολ Πογκμπά
Κλαούντιο Μαρκίζιο
Κουάντβο Ασαμόα
Ρομπέρτο Περέιρα
Σιμόνε Πέπε
Λούκα Μαρόνε
Ρόμουλο
Κίνγκσλεϊ Κομάν
Σιμόνε Παντοΐν

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ
Κάρλος Τέβες
Φερνάντο Γιορέντε
Αλβαρο Μοράτα
Σεμπάστιαν Τζιοβίνκο

ΠΑΛΜΑΡΕ

30 Πρωταθλήματα
9 Κύπελλα
6 Σούπερ Καπ Ιταλίας
2 Κύπελλα Πρωταθλητριών/Champions League
1 Κύπελλο Κυπελλούχων
3 Κύπελλα ΟΥΕΦΑ
2 Ευρωπαϊκά Σούπερ Καπ
2 Διηπειρωτικά Κύπελλα


Πηγή:www.gazzeta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης