Δανέλλης για Σκόπια: «Ναι» σε σύνθετη ονομασία, ποτέ δεν είπα ότι θα ψήφιζα «Δημοκρατία της Μακεδονίας»

Δανέλλης για Σκόπια: «Ναι» σε σύνθετη ονομασία, ποτέ δεν είπα ότι θα ψήφιζα «Δημοκρατία της Μακεδονίας»

«Απάντηση στην παραπληροφόρηση: φυσικά και δεν είπα ότι θα ψήφιζα για "Δημοκρατία της Μακεδονίας". 27 χρόνια τώρα αποζητούμε σύνθετη για όλες τις χρήσεις ονομασία. Το εμπόριο του πατριωτισμού βλάπτει σοβαρά την εθνική ...υγεία.!» αναφέρει ο βουλευτής του Ποταμιού

Δανέλλης για Σκόπια: «Ναι» σε σύνθετη ονομασία, ποτέ δεν είπα ότι θα ψήφιζα «Δημοκρατία της Μακεδονίας»
Με ανάρτηση του στο facebook  ο Σπύρος Δανέλλης διευκρινίζει τι απάντησε όταν ερωτήθηκε για το αν θα ψηφίσει ενδεχόμενη κυβερνητική πρόταση που θα ονομάζει τα Σκόπια, «Δημοκρατία της Μακεδονίας».

«Απάντηση στην παραπληροφόρηση: φυσικά και δεν είπα ότι θα ψήφιζα για "Δημοκρατία της Μακεδονίας". 27 χρόνια τώρα αποζητούμε σύνθετη για όλες τις χρήσεις ονομασία. Το εμπόριο του πατριωτισμού βλάπτει σοβαρά την εθνική ...υγεία.!» αναφέρει ο βουλευτής του Ποταμιού Σπύρος Δανέλλης.

Ο κ. Δανέλλης παραθέτει μάλιστα και το ηχητικό της συνέντευξης που έδωσε στο ΘΕΜΑ fm104,6 όπου στο 5:20' του ηχητικού ακούγεται η απάντησή του στο ερώτημα αν θα ψήφιζε υπέρ μιας ονομασίας η οποία θα περιείχε τον όρο Μακεδονία.

Κλείσιμο
Εκ παραδρομής, στην αρχική ανάρτηση για τη συνέντευξη του Σπύρου Δανέλλη στον Γιώργο Κουβαρά, το protothema.gr ανέφερε ότι ο βουλευτής του Ποταμιού απάντησε «βέβαια» όταν ρωτήθηκε αν θα υπερψήφιζε πιθανή κυβερνητική πρόταση που θα ονόμαζε τα Σκόπια «Δημοκρατία της Μακεδονίας». Ο κ. Δανέλλης ρωτήθηκε αν θα στήριζε πρόταση για σύνθετη ονομασία των Σκοπίων η οποία θα περιείχε τον όρο Μακεδονία, όπως οι κατά καιρούς συζητούμενες συμβιβαστικές προτάσεις μεταξύ των οποίων το «Νέα Μακεδονία» ή το «Βόρεια Μακεδονία» και απάντησε «βέβαια».

Άλλωστε το ενδεχόμενο να υπάρξει φόρμουλα επίλυσης του θέματος της ονομασίας των Σκοπίων με την οποία η Ελλάδα να αποδέχεται την ονομασία «Δημοκρατία της Μακεδονίας» για τη FYROM, ουδέποτε έχει συζητηθεί, ούτε καν ως πρόταση, διότι προφανώς και δεν μπορεί να αποτελέσει συμβιβαστική λύση. 

Ακούστε το ηχητικό της συνέντευξης του Σπύρου Δανέλλη στο ΘΕΜΑ fm 104,6:


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης