Λεβέντης: Ο Μητσοτάκης «βλέπει» κατάρρευση Τσίπρα στα τέλη 2017-αρχές 2018

Λεβέντης: Ο Μητσοτάκης «βλέπει» κατάρρευση Τσίπρα στα τέλη 2017-αρχές 2018

«Ο Κυριάκος με έπεισε ότι είναι Κυριάκος και όχι... γιος του Μητσοτάκη» είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων

Λεβέντης: Ο Μητσοτάκης «βλέπει» κατάρρευση Τσίπρα στα τέλη 2017-αρχές 2018
Με θερμά λόγια για τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη
, μίλησε ο αρχηγός της Ένωσης Κεντρώων,
Βασίλης Λεβέντης, μετά τη συνάντηση που είχαν το απόγευμα της Τετάρτης στη Βουλή και την έκδοση κοινής ανακοίνωσης υπέρ της υλοποίησης εθνικού σχεδίου μεταρρυθμίσεων.

Κλείσιμο
«Ο Κυριάκος με έπεισε ότι είναι Κυριάκος και όχι γιος του Μητσοτάκη» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λεβέντης αναφερόμενος στις προκαταλήψεις που είχε, λόγω της Αποστασίας, η δική του γενιά για τον πρώην πρωθυπουργό και επίτιμο πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων μάλιστα δήλωσε ότι μετά τις εκλογές ο ίδιος και το κόμμα του είναι διατεθειμένοι να στηρίξουν κυβέρνηση υπό τον κ. Μητσοτάκη χωρίς ανταλλάγματα, όπως είπε, και με μόνη προϋπόθεση να υιοθετήσει την πρόταση με τα εννέα σημεία που έχει διατυπώσει ο κ. Λεβέντης και προς τον νυν πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, αλλά δεν την αποδέχθηκε.

Μεταφέροντας ένα μέρος των συζητήσεων που έγιναν κατ' ιδίαν, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων είπε ότι, κατά την εκτίμηση του προέδρου της ΝΔ, «ο Τσίπρας θα κλείσει την αξιολόγηση, αλλά, παρά ταύτα, τα ψωμιά του λίγα και στο τέλος του 2017 με αρχές του 2018 θα καταρρεύσει».

Κατά την επίσημη ενημέρωση, πάντως, στη συνάντηση, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο πρωτοβουλίας του κ. Μητσοτάκη για ξεχωριστές συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς συζητήθηκαν: 

- Η σημαντική υποχώρηση του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων πολιτών, απόρροια του κλίματος αβεβαιότητας στην πραγματική οικονομία της χώρας με βαρύτατες ευθύνες της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. 

- Το δυσβάσταχτο κόστος που πληρώνουν καθημερινά οι πολίτες από την μεγάλη καθυστέρηση στο κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης. 

- Τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα η ελληνική κοινωνία και η ελληνική οικονομία. 

«Ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Λεβέντης συμφώνησαν στην ανάγκη υλοποίησης ενός εθνικού σχεδίου μεταρρυθμίσεων στην Οικονομία, στη Δημόσια Διοίκηση, στην Παιδεία» αναφέρεται και προστίθεται: «Αυτές οι μεταρρυθμίσεις θα υπερβαίνουν τις υποχρεώσεις που απορρέουν από το Μνημόνιο και θα επεκτείνονται σε όλους τους τομείς. Το εθνικό σχέδιο περιλαμβάνει βαθιές τομές στη λειτουργία του πολιτικού συστήματος».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης