Αλλάζει η κυβέρνηση το φόρο ακινήτων

Αλλάζει η κυβέρνηση το φόρο ακινήτων

Πυρετώδεις διαπραγματεύσεις για δικαιότερη κατανομή των βαρών και φορολόγηση της μεγάλης ακίνητης περιουσίας με προοδευτικό τρόπο...



Αλλάζει η κυβέρνηση το φόρο ακινήτων
Σε ριζική αναπροσαρμογή του φόρου ακινήτων θα προχωρήσει η κυβέρνηση τις επόμενες ημέρες, συμπεριλαμβάνοντας τις προτάσεις των βουλευτών των δύο κυβερνητικών κομμάτων, Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ.

Προς αυτή την κατεύθυνση κινήθηκε η χθεσινή συνάντηση στελεχών των κομμάτων που συγκροτούν την κυβέρνηση, αφού η αντίδραση πολλών βουλευτών κινήθηκε προς την απειλή καταψήφισης του νέου φόρου ακινήτων.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές η επανεξέταση των προτάσεων είναι εφικτή εφ´ όσον δοθεί ο απαραίτητος χρόνος από την Τρόικα να προετοιμάσει το οικονομικό επιτελείο ένα νέο σχέδιο για  τα ακίνητα.

Ο κ. Χρύσανθος Λαζαρίδης, από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας, και ο κ. Γιάννης Κουτσούκος, από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, συμφώνησαν εχθές να ανοίξουν ξανά τη συζήτηση σχετικά με το φόρο ακινήτων, στην τρίωρη συνάντηση που είχαν στη Βουλή.

Από το ΠΑΣΟΚ σημειώνεται πως ήδη η κοινοβουλευτική ομάδα έχει επιβεβαιώσει "την απόφασή της για ουσιαστικές αλλαγές στο προσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, ώστε  να εξασφαλίζεται η δικαιότερη κατανομή των βαρών και η φορολόγηση της μεγάλης ακίνητης περιουσίας συνολικά, με προοδευτικό τρόπο".
Κλείσιμο

Έτσι, σύμφωνα με non paper της Χαριλάου Τρικούπη κατά τη συνάντηση με την αντιπροσωπεία της Νέας Δημοκρατίας "διεξήχθη μια ουσιαστική συζήτηση για το περιεχόμενο των αναγκαίων αλλαγών, η οποία και θα συνεχισθεί".

Αμέσως μετά το ραντεβού των δυό κυβερνητικών πλευρών ο κ, Κουτσούκος από το ΠΑΣΟΚ δήλωσε ότι η συζήτηση με την Νέα Δημοκρατία έγινε "στο πλαίσιο της απόφασης που έλαβε η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ για έναν δίκαιο και προοδευτικό φόρο ακίνητης περιουσίας. Χαρακτήρισε τη συζήτηση "ουσιαστική" και  είπε ότι  "θα συνεχιστεί και οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ όταν θα είναι έτοιμο το σχέδιο". 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης