Το olive προτείνει: Οσομπούκο

Το olive προτείνει: Οσομπούκο

Μοναδικές προτάσεις για το τραπέζι σας με τη σφραγίδα του Ηλία Μαμαλάκη

Το olive προτείνει: Οσομπούκο
Οσομπούκο στα ιταλικά θα πει κόκαλο με τρύπα και πρόκειται για ένα από τα πιο νόστιμα κομμάτια του μοσχαριού. Πρόκειται για μοσχαρίσιο κότσι. Το κόκαλο στο κέντρο του με το μελωμένο μεδούλι πλαισιώνεται από τρυφερά κομμάτια κρέατος. Θέλει ώρες μαγείρεμα, αλλά το τελικό αποτέλεσμα του πιάτου σε αποζημιώνει με το παραπάνω. Δοκιμάστε το οπωσδήποτε!

Οσομπούκο στο φούρνο με κρεμμυδάκια
από την Τina Webb
2½ ώρες n ΕΥΚΟΛΟ

Κλείσιμο
Υλικά για 4 άτομα:
4 φέτες κότσι μοσχαρίσιο (οσομπούκο) 1½ κιλό περίπου
500γρ. κρεμμυδάκια στιφάδου
3 σκελίδες σκόρδο, σε φέτες
3 φύλλα δάφνης
850ml ζωμό βοδινού
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο + 1 κουτ. σούπας επιπλέον
λίγο αλεύρι  
200ml άσπρο κρασί
χυμό από 1 λεμόνι



Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Food Styling: Tina Webb

•    Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Ζεσταίνετε το λάδι σε φαρδύ τηγάνι πάνω σε δυνατή φωτιά.
•    Τυλίγετε τα κομμάτια του μοσχαριού στο αλεύρι και τα βάζετε στο τηγάνι λίγα λίγα κάθε φορά. Τα σοτάρετε για 4 λεπτά περίπου από κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσουν. Τα μεταφέρετε σε μεγάλο ταψί ή γάστρα.
•    Ζεσταίνετε και το επιπλέον λάδι στο τηγάνι και προσθέτετε τα κρεμμυδάκια. Τα σοτάρετε για 8 λεπτά ανακατεύοντας συχνά ή μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα.
•    Ρίχνετε τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο, τα φύλλα δάφνης, το ζωμό βοδινού, το κρασί και το χυμό λεμονιού στο ταψί με το κρέας και τα σκεπάζετε με καπάκι ή αλουμινόχαρτο.
•    Ψήνετε για 1½ ώρα. Γυρίζετε τα κομμάτια μοσχαριού κι από την άλλη πλευρά και τα ψήνετε ξεσκέπαστα για 30 λεπτά επιπλέον.
•    Σερβίρετε το οσομπούκο σε πιάτα συνοδεύοντας με πουρέ πατάτας.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης