«Έφυγε» ο παραγωγός του γνωστού ούζου Μπαμπατζίμ

«Έφυγε» ο παραγωγός του γνωστού ούζου Μπαμπατζίμ

Η εταιρεία Μπαμπατζίμ ξεκίνησε από τον παππού του, Ανέστη Μπαμπατζιμόπουλο του Σταύρου, το 1875 στην Κωνσταντινούπολη και με την ανταλλαγή πληθυσμών το 1922 έφτασε στη Χρυσούπολη Καβάλας 

papz
Έφυγε σήμερα το πρωί από τη ζωή και σε ηλικία 78 ετών, ο Ανέστης Μπαμπατζιμόπουλος, ο ιδιοκτήτης της εταιρείας Μπαμπατζίμ, που παράγει τα διάσημα τσίπουρα και ούζα. Η εταιρεία Μπαμπατζίμ ξεκίνησε από τον παππού του, Ανέστη Μπαμπατζιμόπουλο του Σταύρου, το 1875 στην Κωνσταντινούπολη και με την ανταλλαγή πληθυσμών το 1922 έφτασε στη Χρυσούπολη Καβάλας.

Ο εγγονός του ιδρυτή, Ανέστης Μπαμπατζιμόπουλος γεννήθηκε το 1940 στη Θεσσαλονίκη. Αποφοίτησε από το 4ο Γυμνάσιο Αρρένων της πόλης το 1958 και έζησε μια κινηματογραφική ζωή. Ο Ανέστης Μπαμπατζιμόπουλος ήταν παντρεμένος με την Αγγελική Στεφανή, με την οποία απέκτησαν ένα γιο, τον Χρήστο. Το 1971 σε ιδιόκτητη έκταση εγκατέστησε τον πρώτο δοκιμαστικό αμπελώνα στην περιοχή Όσσα, στην περιοχή του Λαγκαδά, στις πλαγιές του όρους Βερτίσκου σε υψόμετρο 620 μέτρων και σε απόσταση μόλις 32 χιλιομέτρων από τη Θεσσαλονίκη.

Το 1984 εμφάνισε για πρώτη φορά Rose κρασί από την ποικιλία Ξινόμαυρο, που κατέκτησε επαίνους και βραβεία και αναγνωρίστηκε ως τοπικός οίνος. Το 1988 ο Μπαμπατζιμόπουλος παρουσιάζει πρώτος το Τσίπουρο Μακεδονίας, ενώ το 2000 άνοιξε το επισκέψιμο οινοποιείο.

Γνωστός για το μεράκι του, την τόλμη του και τη διάθεσή του να μεταδώσει τις γνώσεις του στους νεότερους, ο θάνατος του αποτελεί μία μεγάλη απώλεια για την ελληνική κοινότητα των φίλων του κρασιού.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης