Απίστευτες καταγγελίες στο Μενίδι: Στεκόμουν στην αυλή μου και δέχθηκα καταιγισμό πυρών!

Απίστευτες καταγγελίες στο Μενίδι: Στεκόμουν στην αυλή μου και δέχθηκα καταιγισμό πυρών!

Η μία σφαίρα έπεφτε μετά την άλλη, λέει κάτοικος της περιοχής - Στον Τόσκα έφτασαν χθες οι κάτοικοι του Μενιδίου, φωνάζοντας «Δεν ήτανε στραβή, χάθηκε παιδί»

Απίστευτες καταγγελίες στο Μενίδι: Στεκόμουν στην αυλή μου και δέχθηκα καταιγισμό πυρών!
Πληθαίνουν οι μαρτυρίες κατοίκων στο Μενίδι για αδέσποτες σφαίρες που σφυρίζουν πάνω από τα κεφάλια τους. Κάποιοι μάλιστα από αυτούς περιγράφουν στο protothema.gr απίστευτα περιστατικά όπου η σφαίρα που χτύπησε το σπίτι τους, εξοστρακίστηκε μέσα σε αυτό και παραλίγο να τους σκοτώσει. Άλλοι κρατώντας τες στα χέρια, τις δείχνουν στο φακό του protothema.gr ως αποδεικτικά στοιχεία που τα έχουν για να τους θυμίζουν σε ποια περιοχή αποφάσισαν να ζήσουν, όπως λένε χαρακτηριστικά. 

«
Έχω δεχθεί επανειλημμένως αδέσποτες σφαίρες στο σπίτι μου και δεν θα ξεχάσω εύκολα αυτό που μου συνέβη το Μεγάλο Σάββατο. Λίγο πριν πάω στην εκκλησία με την οικογένειά μου, το βράδυ, στεκόμουν στην αυλή του σπιτιού μου, όταν ξαφνικά δέχτηκα στην κυριολεξία καταιγισμό πυρών. Η μία σφαίρα έπεφτε μετά την άλλη. Μία έπεσε πάνω στο αμάξι μου, κάποιες άλλες χτύπησαν στο κάγκελο του μπαλκονιού μου και μία άλλη σφαίρα έπεσε στην αυλή του σπιτιού μου, πολύ κοντά από το σημείο στο οποίο στεκόμουν. Άρχισε να χτυπάει ο συναγερμός του αυτοκινήτου μου και όταν έλεγξα το χώρο γύρω από το αυτοκίνητο βρήκα τη σφαίρα που είχε τρυπήσει το καπό. Έχω βρει αρκετές σφαίρες στην ταράτσα του σπιτιού μου και θα πρέπει να γνωρίζουν οι ανεγκέφαλοι ότι οι σφαίρες από πολεμικά όπλα είναι δολοφονικές από χιλιόμετρα μακριά. Και αυτό που με εξοργίζει πιο πολύ είναι ότι δεν υπολογίζουν την ανθρώπινη ζωή, αν βρισκόταν κάποιο από τα παιδιά μου σε εκείνο το σημείο που έπεφταν οι σφαίρες, τι θα γινόταν; Από καθαρή τύχη τότε δεν θρηνήσαμε κάποιο άτομο από την οικογένειά μου και φτάσαμε τώρα στο σημείο να θρηνούμε ένα 11χρονο αγοράκι και δεν μπορώ να το πιστέψω», λέει στο protothema.gr εξοργισμένος κάτοικος του Μενιδίου.

Κλείσιμο


Την οργή του και το θυμό του για την αδιαφορία των αστυνομικών αρχών και όχι μόνο, εκφράζει στο protothema.gr ο κ. Σπύρος. «Είμαι πολύ εξοργισμένος με όλη αυτή την κατάσταση στο Μενίδι και πιο πολύ με τους αστυνομικούς, που τους παίρνεις τηλέφωνο για να έρθουν να σε βοηθήσουν και αυτοί λένε ότι "εφόσον δεν υπάρχει θύμα, κάποιος θάνατος, εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε απολύτως τίποτα". Καταλαβαίνετε τί μας λένε οι άνθρωποι; Μόνο αν θρηνήσουμε κάποιο άτομο, όπως τώρα με τον Μάριο θα κινητοποιηθούν
», λέει στο protothema.gr ο κ. Σπύρος και προσθέτει: «Τις προάλλες ήταν τρεις το μεσημέρι και ακούγονταν πυροβολισμοί έξω από το σπίτι μου. Παίρνω τηλέφωνο την αστυνομία για να έρθει να τους μαζέψει πριν συμβεί κάτι κακό κι αρχίζω να τους παρακαλάω τους αστυνομικούς για να έρθουν να μας προστατεύσουν. 
Έχω φτάσει στο σημείο να έχω βγάλει το ακουστικό του κινητού μου έξω από το παράθυρο για να ακούσει ο αστυνομικός τους πυροβολισμούς και  να του αποδείξω ότι κινδυνεύουμε. Η κατάληξη ήταν να μην εμφανιστούν καθόλου
».

Δεν θα ξεχάσει ποτέ όμως, όπως ο ίδιος λέει ένα περιστατικό που παραλίγο να στοιχίσει τη ζωή στην ανιψιά του και στη φίλη της, την ώρα που τα κορίτσια ήταν μέσα στο σπίτι! «Ένα βράδυ, η ανιψιά μου καθόταν στην κουζίνα  στου σπιτιού μαζί με μία φίλη της, όταν ξαφνικά μία σφαίρα σπάει το τζάμι, στη πόρτα της κουζίνας, χτυπάει στο ψυγείο και στη συνέχεια καταλήγει στο σαλόνι, δηλαδή η σφαίρα εξοστρακίστηκε σε διάφορα μέρη μέσα στο σπίτι. Δυστυχώς για εμάς εδώ στο Μενίδι, οι αδέσποτες σφαίρες είναι καθημερινό φαινόμενο και πρέπει να γίνει κάτι σύντομα πριν χυθεί νέο αίμα».


Κάτοικοι Μενιδίου: «Δεν ήταν στραβή, σκοτώθηκε παιδί...»
Αποφασισμένοι να συνεχίσουν να διαμαρτύρονται για την κατάσταση την οποία βιώνουν οι ίδιοι και τα παιδιά τους είναι οι κάτοικοι του Μενιδίου, που έφτασαν λίγο πριν από τις οχτώ το βράδυ της Τρίτης έξω από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στην Κατεχάκη. Το σύνθημα που ακουγόταν έξω από το υπουργείο ήταν ενδεικτικό της οργής αλλά και της απογοήτευσης των κατοίκων. Απαντώντας στην απίστευτη δήλωση του υφυπουργού Γιάννη Μπαλάφα, απάντησαν: «Δεν ήτανε στραβή, σκοτώθηκε παιδί».

Αντιπροσωπεία των κατοίκων με επικεφαλής τον δήμαρχο συναντήθηκε χτες το βράδυ με τον υπουργό Νίκο Τόσκα, τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Δημήτρη Αναγνωστάκη και τον αρχηγό της ΕΛΑΣ Κ.Τσουβάλα. Όπως είπε αμέσως μετά ο δήμαρχος Αχαρνών Γ. Κασσαβός, ο κ. Τόσκας τούς δήλωσε ότι έχει την πολιτική βούληση για να αλλάξει η κατάσταση στο Μενίδι, ενώ πρόσθεσε ότι σήμερα το μεσημέρι θα γίνει νέα συνάντηση της αντιπροσωπείας,αυτή τη φορά με τον αρχηγό της ΕΛΑΣ για να τους αναλυθεί το νέο επιχειρησιακό σχέδιο για την περιοχή . Παράλληλα, επιβεβαίωσε ότι και σήμερα στις επτά το απόγευμα θα γίνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Μενίδι. 



Ως πρώτο μέτρο, οι κάτοικοι του Μενιδίου ζητούν να ενισχυθεί η αστυνόμευση στην περιοχή τους, ιδιαίτερα,δε,στις γειτονιές που συγκροτούν άβατο στην περιοχή.Όπως χαρακτηριστικά λένε, το τοπικό αστυνομικό τμήμα που έχει αρμοδιότητα για την αστυνόμευση ενός δήμου 150.000 κατοίκων(οι Αχαρνές είναι ο τέταρτος μεγαλύτερος Δήμος στο λεκανοπέδιο της Αττικής), έχει τη μισή δύναμη από εκείνη που προβλέπεται.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης