Χθες διεξήχθη και η έκτακτη ανοιχτή συζήτηση «ΧΚ Παρνασσού Ώρα Μηδέν» στο Λαογραφικό Μουσείο Αράχωβας, με θέμα τα όσα απαράδεκτα συνέβησαν στο χιονοδρομικό την περασμένη Κυριακή.
Τη συζήτηση διοργάνωσε η Ένωση Ξενοδόχων Αράχωβας και συμμετείχαν σε αυτήν ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Κώστας Μπακογιάννης, ο βουλευτής Βοιωτίας κ. Νίκος Θηβαίος , η αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας κ. Φανή Παπαθωμά , ο Δήμαρχος Διστόμου, Αράχωβας Αντίκυρας κ. Γιάννης Γεωργακός, φορείς της περιοχής και πλήθος κόσμου.
Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Χιονοδρομικό Κέντρο, όπως η έλλειψη επικοινωνίας με τους πελάτες ( Δεν υπάρχει έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από το web site, γενικώς το σύστημα υπολειτουργεί όπως και το τηλεφωνικό κέντρο), η απόφαση της ΕΤΑΔ για το κλείσιμο του ΧΚΠ κάθε Τρίτη και Τετάρτη, καθώς και το θέμα που έχει προκύψει και αφορά στην ελλιπή εκπαίδευση του προσωπικού τόσο στην εξειδίκευση όσο και στη συμπεριφορά ως προς τους πελάτες.
Συζητήθηκε ακόμα, το θέμα της τιμολογιακής πολιτικής όσον αφορά τους συλλόγους χιονοδρομίας και το οποίο όπως ειπώθηκε θα πρέπει να αναθεωρηθεί αφού τα φυτώρια των συλλόγων αποτελούν το μέλλον της ελληνικής χιονοδρομίας, αλλά και το πρόβλημα που έχει προκύψει με τον εκχιονισμό και κυρίως με την ενημέρωση και την υπόδειξη στους οδηγούς να βάζουν αλυσίδες έγκαιρα ώστε να μη δημιουργούνται προβλήματα στους δρόμους.
Επίσης, αποφασίστηκε να ασκηθούν πιέσεις ώστε να δρομολογηθούν οι εξελίξεις και να περάσει το ΧΚΠ στην περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και στους τοπικούς Δήμους.
Στα θετικά, η ανακοίνωση από τον βουλευτή Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θηβαίο, που ανέφερε ότι κατόπιν συνεννοήσεως με την ΕΤΑΔ, το ΧΚΠ θα δουλεύει κανονικά όλη τη διάρκεια της σεζόν κάθε μέρα και ότι τα σενάρια για να παραμένει κλειστό Τρίτη και Τετάρτη δεν υφίστανται πλέον.
Η τεχνολογία, η τεχνητή νοημοσύνη αλλά και οι πρωτοπόρες επιχειρήσεις δημιουργούν νέα δεδομένα στην αγροτική παραγωγή, συνδυάζοντας την αποδοτικότητα, με τη βιωσιμότητα και την παραγωγή με την αειφορία. Διότι η γεωργία του 21ου αιώνα οφείλει να είναι έξυπνη.
Ανακαλύπτουμε νέες συνταγές για cocktails χωρίς αλκοόλ συνδυάζοντας φρούτα, αρωματικά και φυσικώς ανθρακούχο νερό - Δημιουργούμε μοναδικούς συνδυασμούς για κάθε γιορτινή στιγμή, βήμα βήμα.