Εκατοντάδες λυκόπουλα σε... μυστική αποστολή με κωδικό όνομα «Φτου ξελευτερία»

Εκατοντάδες λυκόπουλα σε... μυστική αποστολή με κωδικό όνομα «Φτου ξελευτερία»

Σκοπός τους να σώσουν τον κόσμο από τα δεινά που σχεδίασε γι' αυτόν το Παγκόσμιο Συμβούλιο των Κακών - Μάθηση και περιπέτειες στη φύση στις παιδικές κατασκηνώσεις του Αγ.Ανδρέα

Εκατοντάδες λυκόπουλα σε... μυστική αποστολή με κωδικό όνομα «Φτου ξελευτερία»
Μία μεγάλη παρέα που αποτελείται από περισσότερα από 1000 λυκόπουλα 7 έως 11 χρονών έχει συγκεντρωθεί στον Αγιο Ανδρέα στις παιδικές κατασκηνώσεις. «Οι μικροί μαθητές προέρχονται από όλη τη χώρα και για πρώτη φορά αποχαιρετούν το καλοκαίρι όλοι μαζί κοντά στη φύση στις κατασκηνώσεις του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού ενώ μετακινούνται στις παιδικές κατασκηνώσεις του Δήμου Αθηναίων, του υπουργείου Παιδείας και του υπουργείου Δικαιοσύνης, όπου έχουν αναπτυχθεί μια σειρά ζώνες δραστηριοτήτων».



Κλείσιμο
Με κεντρικό σύνθημα «Φτου ξελευτερία» οι κατασκηνωτές και οι ενήλικες που τα συνοδεύουν έχουν «στήσει» ένα μοναδικό πάρτυ, όπου συνδυάζεται η γνώση και η διασκέδαση. Σκοπός τους είναι να σώσουν τον κόσμο από τα δεινά που σχεδίασε το «Παγκόσμιο Συμβούλιο των Κακών». Οι κατασκηνωτές αντιμετωπίζουν το «Παγκόσμιο Συμβούλιο των Κακών» και τα όσα αυτοί σχεδιάζουν για τον κόσμο, μαθαίνοντας να επιβιώνουν στη φύση, χωρίς να την καταστρέφουν.

Οι μικροί κατασκηνωτές έρχονται σε επαφή και με απλά μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής.

Ιδιαίτερα σημαντικό είναι οι οι αθλητές των Special Olympics Hellas μαθαίνουν στα Λυκόπουλα πώς μπορούν να παίξουν σωστά πινγκ πονγκ ενώ το θεατρικό παιχνίδι είναι ανάμεσα στις καθημερινές ασχολίες των παιδιών. Οπως λέει στο «Protothema.gr» ο Έφορος του κλάδου Λυκόπουλων, Παντελής Προμπονάς «σε συνθήκες ασφάλειας τα λυκόπουλα γίνονται μία παρέα και μέσω της κοινωνικοποίησης μαθαλινουν νέες δεξιότητες».



Πιστοί στις παραδόσεις της ομαδικότητας αλλά και τις περιπέτειας οι μικροί κατασκηνωτές ταξιδεύουν κατά ομάδες και στον Πόρο όπου διαμένουν στο κέντρο Εκπαίδευσης του Πολεμικού Ναυτικού ενώ θα επισκεφθούν το μουσείο κοχυλιών και το Λαογραφικό Μουσείο.

Το βράδυ της Παρασκευής, στο σημείο εκκίνησης της μαραθώνιας διαδρομής τα Λυκόπουλα της Ελλάδας στη γιορτή λήξης της κατασκήνωσης, όπως λένε οι διοργανωτές «θα γιορτάσουν την ήττα του κακού και θα πανηγυρίζουν για τη νίκη του καλού».


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης