Ναυάγιο στη Λέσβο: Τέσσερις νεκροί μετανάστες - Ανάμεσά τους δύο παιδιά

Ναυάγιο στη Λέσβο: Τέσσερις νεκροί μετανάστες - Ανάμεσά τους δύο παιδιά

Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν διασωθεί έξι άτομα μέχρι στιγμής - Αγνοείται η τύχη τριών ακόμη ναυαγών

Ναυάγιο στη Λέσβο: Τέσσερις νεκροί μετανάστες - Ανάμεσά τους δύο παιδιά
Σε τέσσερις ανέρχονται, μέχρι στιγμής, οι νεκροί που ανασύρθηκαν από τη θαλάσσια περιοχή ανατολικά του αεροδρομίου της Μυτιλήνης, μετά την ανατροπή φουσκωτής βάρκας με μετανάστες
το πρωί της Τετάρτης. Πρόκειται για ένα κοριτσάκι, περίπου τεσσάρων ετών, ένα μικρό αγόρι, μια γυναίκα και έναν άνδρα.

Σύμφωνα με στελέχη του Λιμεναρχείου Μυτιλήνης που επιχειρούν στην περιοχή, έχουν διασωθεί έξι άτομα. Το σύνολο των διασωθέντων μεταφέρθηκε στο λιμάνι της Μυτιλήνης και από εκεί στο νοσοκομείο όπου και νοσηλεύονται εκτός κινδύνου. 

Κλείσιμο
Εκτός από τους τέσσερις νεκρούς, άλλοι τρεις άνδρες που επέβαιναν στη μοιραία πλαστική βάρκα αγνοούνται και αναζητούνται από τις λιμενικές αρχές. Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες που προέρχονται από τους διασωθέντες, μεταξύ των τριών αγνοουμένων είναι και ο Τούρκος μεταφορέας.

Όπως έχει γίνει γνωστό από στελέχη του Λιμεναρχείου Μυτιλήνης, η βάρκα ξεκίνησε από την απέναντι από την πόλη της Μυτιλήνης περιοχή του Δικελί και σε αυτήν επέβαιναν συνολικά 13 άτομα. Την ώρα του ναυαγίου, περίπου στις 3.30 μετά τα μεσάνυχτα στην περιοχή έπνεαν βόρειοι άνεμοι έντασης 6 μποφόρ οι οποίοι στη συνέχεια έπεσαν στα 4 μποφόρ. Το ναυάγιο έγινε γνωστό περίπου στις 8.30 το πρωί όταν στη θαλάσσια περιοχή ένα μίλι από την ακτή νότια της πόλης της Μυτιλήνης εντοπίσθηκαν -από σκάφος του Λιμενικού Σώματος- δυο Σύροι πρόσφυγες να κολυμπούν προς το νησί. Αυτοί ενημέρωσαν για το ναυάγιο και έτσι ξεκίνησε η διαδικασία της διάσωσης η οποία συνεχίζεται και στην οποία συμμετέχουν εκτός του Λιμενικού Σώματος, σκάφος του Πολεμικού Ναυτικού και ελικόπτερο τύπου Super Puma.

Σημειώνεται ότι από το πρωί έχουν εντοπισθεί μέσα στη θάλασσα άλλες δυο πλαστικές βάρκες με μετανάστες και
πρόσφυγες. Περίπου 90 άτομα έχουν διασωθεί και μεταφέρθηκαν στην ακτή.
Στη θαλάσσια περιοχή πνέουν βόρειοι άνεμοι 4 μποφόρ.

Εν τω μεταξύ ένας μόλις μετανάστης πέρασε στα νησιά του βορείου Αιγαίου το τελευταίο 24ωρο, από χθες έως και σήμερα στις 6 το πρωί, ο οποίος πέρασε στη Χίο.


Στους 57.079 οι πρόσφυγες σε όλη τη χώρα 
   
Σε 57.079 ανέρχονται οι πρόσφυγες σε όλη τη χώρα σήμερα, σύμφωνα με το Συντονιστικό Όργανο Διαχείρισης της Προσφυγικής Κρίσης. Οι νέες αφίξεις το τελευταίο 24ωρο ανήλθαν σε 44, ενώ ο συνολικός αριθμός των προσφύγων που βρίσκονται στα νησιά υπολογίζεται σε 8.475.

Στη βόρεια Ελλάδα, φιλοξενούνται 23.250 άτομα, στην κεντρική Ελλάδα 1.713 και στη νότια Ελλάδα 251. Στις οργανωμένες δομές της Αττικής διαμένουν 10.234 πρόσφυγες και στις μη οργανωμένες του Ελληνικού και του Πειραιά 4.717. Στους χώρους που διαχειρίζεται η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ φιλοξενούνται 6.539 άτομα, ενώ 1.900 πρόσφυγες εκτιμάται ότι βρίσκονται εκτός δομών φιλοξενίας.
 
Εξάλλου, σύμφωνα με στοιχεία του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, στην Ελλάδα από τις αρχές του 2016 μέχρι τις 10 Ιουλίου έφτασαν 160.460 άτομα, από τα οποία τα 1.738 μπήκαν από τα χερσαία σύνορα. Το ίδιο χρονικό διάστημα 2.942 άτομα έχασαν τη ζωή τους στην προσπάθειά τους να προσεγγίσουν τη Μεσόγειο και την Ευρώπη.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης