Επίθεση από τρομοκράτες και δολοφόνους καταγγέλλει ο Φλαμπουράρης

Επίθεση από τρομοκράτες και δολοφόνους καταγγέλλει ο Φλαμπουράρης

Έριξαν μολότοφ στο αυτοκίνητο που επέβαιναν δύο αστυνομικοί - «Ευτυχώς δεν είχαμε δυσάρεστα γεγονότα» - Δεν ήταν στρακαστρούκες, ήταν μια επίθεση ταυτόχρονη, καταγγέλλει ο υπουργός Επικρατείας και επιτίθεται στη ΝΔ

Επίθεση από τρομοκράτες και δολοφόνους καταγγέλλει ο Φλαμπουράρης
Για δολοφονική επίθεση κάνει λόγο ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης αναφερόμενος στην «έφοδο» αγνώστων στην οικία του στα Εξάρχεια την οποία «βομβάρδισαν» με τουλάχιστον δέκα μολότοφ. Την ώρα της επίθεσης, λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Παρασκευής ο κ. Φλαμπουράρης και η γυναίκα του βρίσκονταν μέσα στο σπίτι.

«Όταν ρίχνουνε μολότοφ σε ένα αυτοκίνητο που είναι οι αστυνομικοί; Που βλέπουν ότι είναι οι δύο μέσα και ο ένας απ' έξω και ρίχνουνε, δεν μπορούσε να δολοφονηθεί; Τραυματίστηκε και ένα παιδί» είπε ο υπουργός Επικρατείας ο οποίος έδωσε συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha.

Κλείσιμο


Υποστηρίζοντας ότι επρόκειτο για δολοφονική επίθεση, ο κ. Φλαμπουράρης συνεχίζει: «Όταν ρίχνουνε δέκα μολότοφ γύρω από το σπίτι στον τοίχο και στο αυτοκίνητο του γιού μου και είμαστε μέσα και παίρνει φωτιά; Δεν μπορούσαμε να έχουμε δυσάρεστα γεγονότα; Ευτυχώς δεν είχαμε δυσάρεστα γεγονότα».

«Ήμουνα μέσα στο σπίτι κι εγώ και η γυναίκα μου μέσα στο σπίτι» συνεχίζει ο Αλέκος Φλαμπουράρης υπογραμμίζοντας: «Ήταν μια επίθεση που δεν ήτανε απλή, δηλαδή δεν ήτανε στρακαστρούκες... Ήτανε μια επίθεση ταυτόχρονη».

Περιγράφοντας το modus operandi των αγνώστων που επιτέθηκαν στην οικία του ο κ. Φλαμπουράρης σημειώνει ότι έριξαν μολότοφ και στα δύο αυτοκίνητα, τα οποία καταστράφηκαν ολοσχερώς, το αυτοκίνητο της κρατικής ασφάλειας και το αυτοκίνητο του γιου του το οποίο ήταν σταθμευμένο απέναντι.



«Όπως καταλαβαίνετε η φωτιά έπιασε όλο το δρόμο και οδήγησε στο ότι κάηκε και ένα κομμάτι του σπιτιού» εξηγεί ο κ. Φλαμπουράρης.

Επιτίθεται μάλιστα στη ΝΔ λέγοντας ότι η ανακοίνωση της ΝΔ είναι λάθος. «Δείχνει τρομακτική μικροπρέπεια και κατά τη γνώμη μου ουσιαστικά δίνει άφεση αμαρτιών σε αυτούς τους τρομοκράτες και τους δολοφόνους, όταν ουσιαστικά ρίχνει την ευθύνη σε μένα» υποστηρίζει ο υπουργός Επικρατείας.




Οι ζημιές στην οικία του Αλέκου Φλαμπουράρη:


«Πόλεμος» δηλώσεων

Η επίθεση με τις βόμβες μολότοφ στο σπίτι του υπουργού Επικρατείας πυροδότησε «πόλεμο» εκατέρωθεν δηλώσεων, μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και κυβέρνησης.

Η Νέα Δημοκρατία, νωρίς το πρωί έσπευσε με ανακοίνωσή της να καταδικάσει το γεγονός: «Όπως και σε κάθε πράξη βίας και τρομοκρατίας απ´ όπου και εάν προέρχεται, η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει την επίθεση στο σπίτι του κ. Φλαμπουράρη», ανέφερε σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος του κόμματος Γιώργος Κουμουτσάκος. Η ανακοίνωση καταλήγει: «Κάποιοι όμως, με επιλεκτικές "ευαισθησίες" και αντιδράσεις στα φαινόμενα βίας, θερίζουν σήμερα τις θύελλες που φέρνουν οι άνεμοι που οι ίδιοι έσπερναν επί χρόνια». 

Αυτή η τελευταία φράση της ανακοίνωσης Κουμουτσάκου άναψε «φωτιές» στο πολιτικό σκηνικό, με την κυβερνητική εκπρόσωπο λίγες ώρες αργότερα να του ζητά να ανακαλέσει την «απαράδεκτη δήλωσή του» και «να ζητήσει συγγνώμη» από τον υπουργό Επικρατείας. 

«Η Νέα Δημοκρατία και ο εκπρόσωπός της κ. Κουμουτσάκος αφού επί επτά μήνες στοχοποίησαν αναίτια και δίχως κανένα στοιχείο τον Αλέκο Φλαμπουράρη, σήμερα μετά την δεύτερη στη σειρά εγκληματική επίθεση εναντίον του προβαίνουν σε μια ακόμη απίστευτη αθλιότητα. Αντί να  καταδικάσουν απερίφραστα, επιχαίρουν και δικαιολογούν τις επιθέσεις μιλώντας για ''θύελλες που θερίζουν όσοι σπέρνουν ανέμους''. Το ελάχιστο που αναμένουμε από τον κ. Κουμουτσάκο είναι να ανακαλέσει την απαράδεκτη δήλωσή του και να ζητήσει συγνώμη από τον υπουργό Επικρατείας», δήλωσε η Όλγα Γεροβασίλη.

Ο κύριος Κουμουτσάκος επανήλθε, τονίζοντας πως «μαζί με όλους τους Έλληνες περιμένουμε χρόνια τώρα μία απλή δήλωση του ΣΥΡΙΖΑ που να λέει "καταδικάζουμε κάθε πράξη βίας απ' όπου και αν προέρχεται"». «Η καταδικαστική δήλωσή μου για την επίθεση στο σπίτι του κ. Φλαμπουράρη είναι πολύ σαφής για να μην την κατανοεί ή για να την παραποιεί η κυρία Γεροβασίλη. Ας την ξαναδιαβάσει» σημειώνει.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης